Cumartesi, Mart 09, 2013

18 Mart!

Biricik sevgilim Kanada'ya tamda gitmeden önce Kadıköy Belediyesinin de katkıları ile Kozzy Alışveriş Merkezinde bizlere bir sergi hazırladı. Sevgili dedesi Çanakkale Müstahkem Mevki Komutanı Cevat Paşa adına düzenlenen bu sergiye gitmeden önce gidebildik, aslında gidiş tarihimimzi bu sergiye göre ayarlamıştık.

Çekirdek ailemiz, annemiz babamız toplandık yollara döküldük bugün. Sergi 20 marta dek açık olacak. gtimenizi öneririm. Ben tüm fotoğrafları ve belgeleri biliyor olmama rağmen hepsine tek tek baktım, gururlandım, memleketin bu dururmundan kemikleri sızlıyor mudur diye düşündüm.

Bizleri bugünlere taşıyan 18 Mart'ın tüm kahramanlarının mekanı cennet, yolları ışık olsun!

Onlar olmasaydı biz bugün bu hayatlarımızı yaşıyor olamazdık.

Ben elbette yol boyu minicik oğluma anlattım durdum, büyükdeden şunları yapmıştı, şöyle şöyle diye. Tabi ki Atatürk'le fotoğraflarını görünce heyecanlandı, anladı mı bilmiyorum ama her nerede olursak olalım bildiğim şey evladımızı da Atatürk'ün yolunda yetiştirecek olmamız.

Not: Bu fotoğraf Sevgili Ahmet Yurttakal'ın binbir emek hazırlayıp yayınladığı Cevat Paşa sitesinden izinsiz kullanılmıştır, Sevgili Ahmet'in hoşgörüsüne sığınarak.

6 yorum:

nugili hayat dedi ki...

Nasıl sızlıyordur içleri, ruhları rahat değildir kesinlikle. Bazen durup ağlıyorum ne yapabilirim diye düşünüyorum ama tek başıma elimden bir şey gelmiyor. Yine de çabalıyorum.

Atahan ile hayat dedi ki...

Hep soyluyorum bu vatan cok zor kuruldu simdi kimlerin elinde....Son nefesime kadar NE MUTLU TURKUM DİYENE....

Asortik Krep dedi ki...

Çok güzelmiş,gezmek isterdim..

Tanya's dedi ki...

Nugili hayat,

Çok olsakta yeterli çoklukta olmayacağız hiç. Biliyorum kemikleri sızlıyordur.

Çabalamayı bıraktık biz, evlatlarımızın geleceği için kaptık onları da geldik.

Tanya's dedi ki...

ATAHAN İLE HAYAT DEMET ÖZGÖL ;

Ayaklar baş oldu derdi eskiler..hah o işte!

Tanya's dedi ki...

Asortikcim,

Sen bayılırsın!