Çarşamba, Mart 30, 2011

İlk Ateş..ilk oturma...

Evde hepimiz hastalıktan kırılırken elbette Leo mio'ya bulaştırmadan olmazdı, 11 aylık hayatında ilk kez ateşlendi..gıkı çıkmadı yine de...gece ıhlaya ıhlaya uyudu..küçük bir köpek yavrusu gibiydi..içimiz ezildi, ama hastalandığına, vücudunun bağışıklık sisteminin güçlenecek olmasına da sevindik içten içe.

Ha bu arada aynı gece odasına gittiğimde oturur halde buldum ilk kez oğlanı yatağının içinde..minik bir sorun vardı yalnız, otururken uyuyordu hahahyt...bayıldık tabi...

Bu arada çiş ve kaka eğitiminde belirli bir yerlere geldik. Sabahları çiş ve kakasını tuvalete yapıyor, gece kakasını bezine hiç yapmıyor, gün içinde de bezleri genelde hiç ıslanmıyor ve tuvalete çişini yapıyor. Şenlik olsun diye tuvalet kütüphanemize ona uygun kitaplarda koydum, büyük bir ciddiyeltle hepsini tek tek inceliyor. Ha birde bizim bir kaka defterimiz var, tuvalet anılarımızı paylaştığımız..oğlanınkileri de paylaşıyoruz elbette..tavsiye ederim, hoş bir defterdir kendileri...



Ve davulda Leoooo Aliiiiii...

10 yorum:

ÇokBilmiş dedi ki...

Çok hızlı ilerlemişsiniz tuvalet eğitiminde. Kumaş bezlerin bunda çok faydası olmuştur muhakkak. Biz de 9. ayd başlamıştık tuvalete oturmaya. Sonrasında kızım kakasını söylemeye başladı ama çişini ancak yaptıktan sonra söylüyordu. Bezi çıkartır umuduyla büyük boy kumaş bezlere geçmemiştim ama kızım sanırım primanın ultra kuruluğu nedeniyle çişinden rahatsız olmuyor. Ben de açık bırakmaya başladım altını. Bu sabah BİNGO ilk defa çişini haber verdi ve tuvalete yaptı. Umarım böyle devam ederiz.
Sizi de ayrıca tebrik ederiz :)

mermaid dedi ki...

11 ay! Yazı bir yana, ben buna şaştım. Zaman su gibi.

Gülcan dedi ki...

tuvalet eğitimi konusunda çok hızlısınız maşallah nazar ddeğmesin yakışıklıya. ne güzel öğrenmiş artık. darısı başımıza.

Tanya's dedi ki...

Çokbilmiş,

Kumaş bezin faydaları iüphesiz bu:))) elbette altını bağlıyoruz ama yazın adada artık bağlamayı düşünmüyorum:)

Umarım çiş sorunsalı böylelikler çözümlenmiş olur.

Tanya's dedi ki...

Denizkızım,

Çınar bile 5 aylık yahu..sen ne diyorsun:)

Tanya's dedi ki...

Gülcan,

Bence biraz sabırla hemen öğreniyorlar. Darısı başınıza

Ersin dedi ki...

ve de müzisyen....

Burcu dedi ki...

ay ben buna aşık olabilir miyim acaba :) maşallah bayılıyorum biliyorsun hem ona hem sizlere sevgiler tanyam :)

Tanya's dedi ki...

Sevgili,

Evet evet ve müzisyen:)

Tanya's dedi ki...

Burcucum,

Ahahaha...sana verelim iyisi mi?:)))

Kocaman öpücük.