Pazartesi, Nisan 07, 2014

Ada..

Kanada'ya geldiğimiz tam bir yıl oldu. Çekirdek aile uyum sağladı. Leo okulundan memnun. Sevgili Kanada'nın keyfini sürüyor, ben boş gezenin boş kalfasıyım. Bundan tam olarak memnun muyum onu bilmiyorum hala ama uzun bir mevzu bu.

Geçenlerde göl kenarına gittik, martı seslerini ve suyu görünce gözlerim doldu. Memlekette özlediğim tek yer ada dedim sevgiliye. Başkaca hiçbirşeyi özlemiyorum dedim. Bu özlemek konusunda elbette insanları ayrı tutuyorum. Dostlarımızı ve ailemizi çok özlüyorum, hatta burnumun direği sızlıyor.

Fakat adanın o huzuru, her köşeden çıkan dostlar, gittiğimiz kahvede ikram edilen ada çayları, hiç sevmemekle beraber balık kokusu bile özlediklerim arasında. Adanın sakinliği, yalınlığı, yalansız dolansızlığı, mecburieytsizliği, vapura bağlı esaretlerini, hepsini özlüyorum. Biliyorum ki orada olsam belki çok düşüneceğim, olanlara üzüleceğim, kahrolacağım, keşke burada yaşamak zorunda olmasaydım diyeceğim. Bildiğim birşey bir gün geri dönersek adada yaşayacağımız.

Hissiyat böyle..

3 yorum:

figoltx dedi ki...

Edebiyata da konu olan adalar sunduğu dingin hayatlarla, insanı gerçeklerden ayırıp kendi gerçekleriyle başbaşa bırakan o adalar beni de hep cezbeder...Her sezon farklıdırlar...

Tanya's dedi ki...

Figencim,

Tam kitap yazılacak bir yer..sevgili hep istemişti de keyif etmekten eli ermemişti bir türlü.

Öperim kocaman.

Adsız dedi ki...

Merhaba Tanya,
Ben 7 sene Toronto'da yaşadım ve 2011 de İzmire döndüm.Torontodayken en sevdiğim yerler arasında Toronto Island gelirdi.Sizin Adanın ve Ada hayatınızın yerini tutmaz ama hazır bahar gelirken, feribotla geçin Toronto Island'a bak çok seveceksin ve bu yaz bol bol gideceksiniz:)))Birde siz Toronto'nun batısında oturuyorsunuz High parkada gidebilirsiniz ,içinde küçük bir hayvanat bahçesi var eminim Leo sevecektir.Bol bol foto çekmeyi unutmayı ve daha sık yazmayı deneyin:)
İzmirden seygilerle İlknur