Cuma, Mayıs 31, 2013

Dayan!

Dehşet içinde izliyoruz burada olup biteni, nefes almayı isteyen birçok farklı ideolojik görüşten insan bir araya gelmiş, ağacı, yeşili korumak için bedenlerini siper etmiş, kitap okumaları yapıp şarkılar söylüyor, ya sen ne yapıyorsun? Halkın olduğun söylediğin bu insanlara zarar veriyorsun, gözünü bile kırpmadan, olmaz olsun böyle din iman, olmaz olsun böyle iktidar.

Bu kadar uzaktan bile canımızı yakıyorsun ya, bu nasıl bir iktidar hırsı, nasıl bir herşeyi ben bilirimicilik!

Bedenlerimiz olamasa bile kalbimiz, ruhumuz Taksim gezi de bu aralar. Dayan Türkiyem!


3 yorum:

Adsız dedi ki...

Aliş in geleceği oraya gitmekle o kadar iyi, o kadar güzel bir karar verdiniz ki...
Keşke hepimizin imkanı olsa da gidebilsek, son günlerde yaşadıklarımız o kadar üzdü , o kadar yaktı ki ciğerimizi, anlatmak ne mümkün :(
Vahide Ünal

Gaye dedi ki...

hiç endişelenme Tanya.. sanırım hükümetin böyle bir ayara ihtiyacı vardı. bundan sonra bizim için bir karar alırken 2 kere düşünürler, hatta bize sorarlar belki.. dünyayı güzellik kurtaracak.

Adsız dedi ki...

bu işin dinle imanla alakası yok bence sevgili tanya..
türkiye bir mozaik ve her türlü rengi barındırıyor.. her zaman ve her kesimde bulunabilen provakatörler burada da işbaşındaydı sadece..ilk günlerdeki toz duman dağılınca kimlerin ne için ve ne amaçla orada olduğu belli oldu zaten..
yalnız bakıyorum da birtakım kendini hümanist zanneden tipler nasıl da tırnaklarını çıkarıp yara kanatmaya hazır beklemekteymişler.. türkiyede şimdiye dek çok hak ihlali yapıldı.. bunu ben 4 yıl boyunca sorun yaşamadan girdiğim fakültemin kapısından bir gün sırf başımda bir bez parçası var diye ters yüz edildiğimde yaşadım yıllar önce.. talan edilen beykozdaki ormanlık alanlara kondurulmuş luks sitelerdeki evlerinden çıkıp eyleme gelenler, kıllarını bile kıpırdatmadı o zamanlar..
muhtemelen-örneklerinden henüz bahsetmeseniz de -yaşadığınız ülkede şahit olduğunuz ve bizim de şu günlerde eksikliğini çokça hissettiğimiz hoşgörü , diyalog ve beraberce yaşayabilme erdemine ihtiyacımız çok şu an..
selam ve sevgi ile..