Çarşamba, Mayıs 04, 2011

22 Ağustos, aslında hepimizin cehaletinin başlangıcı.

Ne ki bu..yazmayın..konuşmayın..bilgilenmeyin..herşey yasak herşey günah..ileri demokrasi ama arap ülkeleriyle eşit düzeyde..biz de bu yakışır.

Vee seçim öncesi yetmez ama evetcilere son bomba. 22 ağustos'ta 4 ceşit filtreden biri bizim, seç beğen al..Aile, çocuk, yurtiçi ve standart paket olarak çeşitlenen paketlerde bildiğiniz sansürler uygulanacak. Bu arada seçtiğiniz paket çercevesinde girip çıktığınız tüm siteler kayıt altına alınacak. AHanda ayrıntılı bilgi şurada.. Hazır haber alabiliyorken okuyun bence, çok yakında muhalif sayfaların hiç birine giremeyeceğiz zira.

İran'dan cok az kalan farklarımız daha da aza inecek böylelikle. ben bu sansürden ve dayatmadan aşırı rahatsızım, ama azınlık olduğumu biliyorum, herkes o kadar memnun ki tek taraflı verilen özgürlükmüş gibi gösterilen her haktan, elimizden çekilip alınanların farkında bile değil.

Atam üzgünüz ama batılılaşma, modernleşme elden gidiyor, her geçen gün memleketin son kalan malı mülkü sağa sola peşkeş çekiliyor, olmadı kanalla aldığın haklar geri veriliyor, hesapca bize çaktırmadan, çılgınmışız da anlayamazmışız gibi, her gün biraz daha kararıyor yüzlerimiz, bazen bir peçe ile bazense utançtan ve Atam izindeyiz her zaman ki gibi..ama yan gelip yattığımız o izinde. Affet bizi!

8 yorum:

serrose dedi ki...

sustum utandim oyle guzel yazmissin ki ANLASALAR KESKE

Tanya's dedi ki...

Serrosum,

Anlayan olacak elbette..yazabildiğim sürece, susturulmadığımız sürece ben yazacağım..konuşacağım.

Ersin dedi ki...

benim adıma karar verecek BTK kimlerden oluşuyor acaba, yani mesela müstehcen in tanımı ne, bazı bademler için mesela başı açık olmak da müstehcen bazıları için mesela bir nü tablo ucube, kimlerin eline kaldık be

Tanya's dedi ki...

Sevgili,

Ahahah o komitede sana bana uyan kimse yokktur, benim saçım kesin müstehcendir, senin de fikirlerin.

Kaldığımız eller feci, gitiğimiz yerden döönmeyek?

fatma artan dedi ki...

üzülerek okudum ve sana sormadan face de yayınladım. bu kadarı da pes doğrusu anlamsız işler bence

Meyra dedi ki...

bu kadar koyun asalak varken bu memlekette böyle ucube kararlara yine boyun eğilir padişahım sen çok yaşa der gibi itaat edilir..ahh ATAM ın kemikleri sızlıyodur bu zavallı ucube hallerimize:((

Tanya's dedi ki...

Fatma,

Yayınla yayınla, nasılsa yakında hiç iletişemeyeceğiz.

Tanya's dedi ki...

Meyra,

Ah şakşakcılık yok mu zaten! Kimse ses cıkaramaz, fikrini söyleyeme olmadı mı? Olmadı ananı da al git zaten.