Salı, Eylül 15, 2009

Ne ki şimdi bu?

Ne blogları okuyabiliyorum..ne de yorum bırakabiliyorum...buraya da girdim ama yayınlayabilecek miyim bilmiyorum..acaba yine mi sansürleniyoruz diye düşünmeden edemiyorum..tek sesli demokraside bunlar olacak elbet diyorum...kendin seçtin bu hale geldin diyorum..okkalı da bir küfür ediyorum...kızıyorum..halimize..bu kadar koyun olmamıza..hala belediyeye bir yürüyüş düzenlensin diye bekliyorum..ama nafile sanırım...alan razı veren razı..

Bir blog okuyamayıp yazamamaktan nerelere getirdim değil mi konuyu?...getiririm...asabiyim şimdi...kimseden haberim yok zira...

26 yorum:

ELÇİN'İN YERİ dedi ki...

tanyam tek sorun bende sanıyordum dün geceye kadar...meğer herkesde aynı sorun...

içim daraldı dünden beri

SİYAH ULAN! dedi ki...

blogspotta genel bir sorun var anladığım kadarıyla, dünden beri inanılmaz yavaş açılıyor (ya da hiç açılmıyor) bloglar. sansür uygulaması olduğunu sanmıyorum öyle olsa direk "mahkeme kararıyla erişim engellenmiştir" yazsını yapıştırıyorlar acımadan..

Sebnem'den dedi ki...

Düzeldi Tanişko.....
Hadi biz yapalım yürüyüşümüzü.
Asabiyim bende bu aralar...Hıncımı alasım var.

zeya dedi ki...

bağımsız bir blogger olarak internet hızı yüzünden zannettim yavaşlamayı blogspotdaymış sorun demek ki

yürüyelim yürüyelim ...

Köklerden Uzağa dedi ki...

Sorun olduğunda Vtunnel gibi sitelerden erişim var. Yalnız, birşey dikkatimi çekti. Yine fazla şüphecilik olarak görülebilir ama sorun sel sonrası yaşanmaya başlamış. Acaba diyorum, Türkiye'de sel konusu fazlaca konuşulmasın görüşülmesin yayılamasın vs. gibi birşey mi bu? Kişisel bloglar en özgür paylaşım ortamı çünkü bu tip konularda..

Köklerden Uzağa dedi ki...

Üstteki yoruma ek not: DNS ayarı değiştirerek, ya da vtunnel üzerinden bloglara erişebiliyor olmak, Türkiye özelinde bir sorun/engelleme/bloke olduğunu gösteriyor gibi geldi bana..

Tanya's dedi ki...

Elcin,

Biz çözdük dün herkeste sorun olduğunu da..ne yapsak diye bakıyoruz.

Sorma benim de..dünya ile ilşkin kesik gibi..hasbelkader post girebildim..yorumlara da ancak şimdi yanıt vermeye çalışıyorum.

Tanya's dedi ki...

Sİyah Ulan,

Umarım dediğin gibidir..yoksa acıklı halimiz hani.

Tanya's dedi ki...

Şebo,

Düzelmedi yahu..yine aksak kesik..

Kalk yürüyelim o zaman.

Tanya's dedi ki...

Zeya,

DÜnden beri..Zeya gibi..Zeya gibi diyorum...bir ara akıl alacaklarım var senden.

Tanya's dedi ki...

Berna,

Ah evet sel felaketi üzerinden siyaset yapmayalım diye oluyorsa bu işte sinirlendiğimize değer.

Filtrelerle giriliyorsa birşey var demek zaten...aaaaa...

gRanGe dedi ki...

saat 17,00 sinan normal bir şekilde blogunda dolaşır son eklenen bloglara bakar sıra tanya'nınkine gelir..

konu blogger'a girememek ama herkes bi, yürüryüş bi protesto bi isyan modunda bi yorumda ben yapim olunur..yorum yapa gelinir yazılacak şeyler; gergin toplumuz vesselam, niye bu kadar buyuttunuz cinsinden şeylerdir...

lakin ;

o esnada giriş yapmak gerekir. ama blogger gider 17,30'a kadar girmeye çalışılır blogger'a ama açılmaz kafa yenir stres olunur dişler gıcırdatılır tırnak yenir küfür edilir =) ve yasaklı bir siteye girer gipi v tunnelden blogger'a girilir..
sonuç;
saat kaçta nereye yürüyoruz =)

Ersin dedi ki...

valla sevgili umarım bu blogspottan kaynaklanan bir geçici durumdur.aksini düşünmek istemiyorum
Yürüyüi mu hadi hemen toplamalım, ama maalesef unutuldu gitti bile galiba hele hava biraz açsın adı bile geçmez olanların

duygu dedi ki...

tanyacım bende de aynı sorun var. bende rtunnel.com'dan giriyorum. ama yazı falan hiç yazamadım yorumları da okuyamıyorum. çok geç açılıyor ordada...
sende çözüldüyse sorun nasıl çözüldü? çözülmediyese nasıl çözmeyi düşünüyorsun? ben 2 gündür çok uğaşıyorum ama olmadı...

eso dedi ki...

canımıniçi hiçkimseden haberim yok demişsin ben iyiyim merak etme diye yazdım puhahpahha seni çok seviyorum .....

Tanya's dedi ki...

Sİnan,

Çok güldürdü yorumun beni..bazen hemen zıvanadan çıkmaya hazır hale ne kolay geliyoruz haklısın.

Yürüyüş bayramın ilk günü..Heybeliadadan Sedefadaya o zaman..hahahyt..

Çok yaşa e mi?

Tanya's dedi ki...

Sevgili,

Blgspottan olduğu ama DNSlerle de ilgisi olduğu rivayetleri var..bilemiyorum

Tabi yahu..vaktin olursa bugünkü Yılmaz Özdil yazısını oku..çok güzel dokundurmuş..unutulanlara..

Tanya's dedi ki...

Duygu,

Yok yok çözülmedi..bu postu hasbel kader yazdım...yaorumlara da ite kaka yanıt veriyorum...sanki bugün daha iyi gibi...delireceğiz sanırım.

Tanya's dedi ki...

Eso,

Puhahahaha...bende seni çok seviyorum...

SİYAH ULAN! dedi ki...

DNS'i kabaca tanımlamak gerekirse girmek istediğimiz sitenin IP adresine bağlanmamızı sağlayan bir aracı diyebiliriz. Her ülkenin internet servis sağlayıcılarının kendilerine ait DNS sağlayıcıları mevcut ve bizler normal şartlarda TT'nin bize sağladığı bu DNS sağlayıcılarla web sitelerine bağlantı kuruyoruz. Youtube gibi yasaklı sitelere erişmek istediğimizde de TT yasaklı sitenin IP adresi yerine kendi belirlediği bir sunucuya yönlendiriyor ve siteye erişimimizi engelliyor. Bizler DNS ayarlarını değiştirerek TT'nin DNS sağlayıcılarını es geçerek başka bir sunucu vasıtasıyla bu sitelere bağlanabiliyoruz.

Konumuza gelecek olursak DNS ayarlarını değiştirerek blogger'a girebilmek illa ki o sitenin yasaklandığı ya da engellenmeye çalışıldığı anlamına gelmiyor, TT'nin mevcut DNS sağlayıcılarındaki olası sorun yüzünden de bu tip durumlarla karşılaşabilirsiniz, ki ara ara da bağlanabildiğimizi düşünürsek böyle bir sorun olması çok da anormal değil. Tüm bunların yanında zaten ülkemizde bu web site engelleme olayı maalesef olağanlaşmaya başladığı için TT eğer gerçekten böyle bir amaç gütse mevcut komplo teorilerinizdeki gibi "çaktırmadan" yapmak yerine hiç çekinmeden "bu siteye erişimi engellenmiştir" yazsını yapıştırır diye düşünüyorum (ki bir ara blogger'a erişim yasaklanmıştı yanlış hatırlamıyorsam)

sermoon dedi ki...

sorun vardi sanirim.bende video ekleyemiyorum.duzeldimi dersen bilmem..henuz bakmadim.ama bendeki en buyuk sorun bazi blogcularin sayfasina giriyorum ama hata verip sayfa dusuyor.duzelir umarim

sermoon dedi ki...

sorun vardi sanirim.bende video ekleyemiyorum.duzeldimi dersen bilmem..henuz bakmadim.ama bendeki en buyuk sorun bazi blogcularin sayfasina giriyorum ama hata verip sayfa dusuyor.duzelir umarim

zeya dedi ki...

sor Tanya tüm sorularını seni de bağımsız yapalım :):):)

Tanya's dedi ki...

Siyah Ulan,

Bilgi için bin teşekkür..evet bir ara bloger kapatılmış ve bazı arkadaşlar com uzantılı kendi evlerine geçmişlerdi ki onlar halen bunun keyfini sürmekte..biz ise bir sebepten acı içinde kıvranmaktayız..

Ben ne olduğunu bilmiyorum ama halen okuyamadığım bloggerlar var..

Tanya's dedi ki...

Sermoon,

Hah..Japonyadan seslendiğine göre sen..sorun bizimle alakalı deği demek..genel bir sıkıntı...ve bizde halen devam etmekte.

Tanya's dedi ki...

Zeya,

DÜşünüyorum kendime öyle bir kıyak..geleceğim..