Çarşamba, Mayıs 27, 2009

Rakam özürlüyüm ben

Hayatımda ezberlediğim telefon numarası beşi geçmez..sevgilinin mobil telefonu....annemle babamın ev telefonu...ablamın mobil telefonu...ahada üçü bile geçmezmiş...15 yıldır işi için hergün aradığım ne Londra ofisinin ne de Atina ofisinin telefon numaralarını bilmem...söyleyemem daha doğrusu...hafızamda telefonun numaratörü ile duvarda bile tuşlayabilirim...ama biri bana sorduğunda..ı-ıh..çıkmaz o rakamlar...bir ara dert edinmiştim bu konuyu..herkes hemen söyleyebiliyor beşyüzotuziki bilmemne bilmem ne diye..benden neden çıkmaz böyle birşey diye..sonraları bıraktım dert edinmeyi..heralde hafızam bu şekilde çalışmıyor benim dedim...ama kendi kendime...artık iyice bıraktım ipin ucunu..bildiğim üç numara bana yetiyor da artıyor demek ki dedim.

36 yorum:

mermaid dedi ki...

hani böle dahi insanların bir arazları illa ki olur ya, ya yön bulamazlar, ya saat kavramları eksiktir, ya not tutamazlar ne bileyim işte. seninki de onun gibi bir şey olabilir:) sevin bence:) telefon ben de tutamıyorum, ama galiba tembellikten:)

defneyleyasamak dedi ki...

ben hem numara özürlü olup, hem de bunu kabullenmeyen ve inatla rakam atan bi modelim! koray mesela hiç inanmaz benim söylediğim fiyatlara, direk atıyo nasıl olsa muamelesi yapar :)

tubik dedi ki...

Ben eskiden canavar gibiydim de şimdi kendi telefonumu unutuyorum bazen :D

Haydins dedi ki...

Cep telefonlarinin sucu bence..Onceden her numarayi aklimdan cevirirdim, simdi eskiler duruyor ama hayatima yeni giren telefonlari hayatta aklimda tutamiyorum..Hatta burada kullandiim kendi cep numarami bile bilmiyorum..pohh bana!!

Sebnem'den dedi ki...

Boş ver..Altı-üstü numara..Aklında başka şeyler tut...
Sevgiliyi,Anneyi-babayı,ablayı bildikten sonra..Gerek yok..
Ben bir ara deli gibi bilirdim..Sonra niye belleğimi bunlarla doldurayım dedim..

ece arar dedi ki...

allah allah, reklam özürlüyüm ben okudum başlığı. sonra yazıyı. yazı bitti, yahu anlamadım diyorum kendi kendime

hehehehehe

zeya dedi ki...

Ayy ben de rakkam özürlüyüm. Ezberliyemem ve bunu hiç kafama takmam :):):)

Bir kere telimde numaralar silindiğinde tek numara hatası ile birine Aşkım seni seviyorum mesajı atmıştım Vedata atıyorum diye :(

Mesaj kime gittiyse neler olmuştum bilemiyorum :)

figoltx dedi ki...

Tek sen degil,ben de rakkam özürlüyüm. Nairobi'deki cep telimin numarasini zor hafizama soktum :-)

bütün bunlar düş dedi ki...

İnanmayacaksın Tanya ama yalnız değisin! Biliyor musun ben de ömrüm boyunca ev telefonumu "evim" diye cep telefonuma kaydetmek zorunda kaldım. Düşünebiliyor musun ilkokul arkadaşlarımın ev telefonlarını bilmeme rağmen sevgili kocamın numarasını bir çırpıda söyleyemem!
Farkettiğim birşey var; numarayı tuşluyorsam --ki bu genelde sabit telefondan aradığım sabit telefon numaralarından biri oluyor- o numarayı parmaklarım bir şekilde hatırlıyor ama 40 defa sesli tekrarlasam da telefon numaralarını ezberimden söyleyemiyorum. Neyseki bunu dert etmeyi kestim! Beynimin gri hücreleri "tecrübe" etmediğim bilgileri kaydetmeyi reddediyor, ben de onlara saygı duyuyorum :) Yakınlarım da "sağ"ımı "sol"umu karıştırmama bile alıştıkları için bunu hiç yadırgamıyorlar.

eso dedi ki...

hıh seninde yapamadığın bişi olsun bre kadın beynin sol lobuyla ilgili bu konu diye düşünüyorum seninki ohhh gezmelerde ,tozmalarda ,ayakkabilarda, ersinlerde, çocuklarda, güzellikte, ev partilerinde,motorlarda,bonolarda, adalarda bişeyide yapama ohhhh hattaa yapamadıklarınıda yaz böleee kimsenin nazarı değmesin ben seni hiç tanımıyorum ama seni kocaman seviyorummm ruhun özgür be seninnn...

sinem (adacim) dedi ki...

Şekerim bu ne ki. Dün oğlunun adını karıştırıp habire başka bir isim söyleyen sonra da "Ay E...' di oğlumun adı" diyen bir kadınla tanıştım:))
Ev süper olmuş, mufak dolapları da şahane... Ama aşk yazısı en bi şahane:))

ÇAğ dedi ki...

Tanyacım, sen yine iyisin, yeni aldığım tel numaramı 1 ay geçti ve sürekli farklı numaralar veriyorum oraya buraya, ezberleyemdim,çaktırmadan numarayı veriyorum yalan yanlış,rezil oluyorum,cevabım hazır kendimi hiç aramıyorum ki...
Öptüüüüm

Avon Dünyası dedi ki...

Bende doğumgünlerini hiç aklımda tutamam Tanya.Takılıyordum bir ara ama dert etmiyorum artık.Nasılsa tutamıyorum çünkü.Geçen sene en yakın arkadaşımınkini unuttum mesela.Şimdi sorsan mesela hala tereddütte cevap veririm.
Hafızamda doğumgünü kısmı eksik benim de. :)

enne dedi ki...

Öyle süper bir özelliğe sahipsin ki! Numara ezberlemek beyni yorup ileri yaşlarda Alzheimer'ı tetikliyormuş duyduğuma göre. Eğer telefonları kayıtlı bir listeden alabiliyorsan ve ihtiyacın yoksa hiç ezberleme zaten. Ben istemeden ezberleyenlerdenim. Ne kadar silmeye çalışsam da bazen bir numarayı bir kez aramak yetiyor beynime yazılması için. Mümkün mertebe ezberlememeye çalışıyorum ben, bilinçli olarak yani.

Hayatın Ressamı dedi ki...

inan tanya ben kendi numaramı bilmiyorum.4 sene içinde 5 no değişikliği yaptım.ik 2'sini ezberlemiştim.sonradan nasılsa çok çabuk değişiyor ezbere gerek yok dedim.sadece annemin ev telini ve gubuşun cep telini biliyorum demekki banada ikisi yetiyor.

Tanya's dedi ki...

Denizkızım,

Evet evet birşeyler eksik..en azından yön değil de yırtıyorum o yüzden hehehe.

Tanya's dedi ki...

Tuğbacım,

Hahayt..çok güldüm..Ben inatlaşmıyorum ama rakamlarla...telefon numarası hiç vermem mesela hehe.

Tanya's dedi ki...

Tubikcim,

Seninki aşktandır aşktan.

Tanya's dedi ki...

Serpilcim,

Yok yahu ben cep telefonlarından önce de böyleydim..seviyorum cep telefonlarını o yüzden hehe..3500 numara kayıtlı bende..

Tanya's dedi ki...

Şebocum,

Boşverdim gitti çoktan...acil durum numaralarını biliyorum işte..belleğim de tertemiz..numarasız hehehe.

Tanya's dedi ki...

Eceeee,

Senin harf özürlü olabileceğin hiç gelmemişti aklıma hahayt..ben iyiyim o zaman...

Tanya's dedi ki...

Zeya,

Ah kim aldıysa o mesajı ne sevinmiştir ama...benim kabusumdu eskiden telefon değiştirmek..şimdi aynı markayı kullanıyorum ve hep aktarıyorum tüm numaraları..yoksa biterim ben.

Tanya's dedi ki...

Figencim,

Soktun ya sen ona bak..ben hele de başka bir memleket numarasını değil hafızama sokmak...iki kere de ceviriyorum hehehe.

Tanya's dedi ki...

Bütün bunlar düş,

hah aynı durum işte..cevirebiliyorum ama söyleme işine gelince tıs...hmm gri hücreler demek...ee güzel..yormuyoruz o zaman beynimizi yok yere.

Ama isterdim yahu biri sorduğunda şöyle zart diye söyleyebileyim.

Peeh.

Tanya's dedi ki...

Esocum,

Ay yıkıldım gülmekten..var daha böyle yapamadıklarım..merak etme..çok hemde..ama bak ayakkabı de..motor de..akü de hemen hatırlarım..çok fena hafızam hehe.

Tanya's dedi ki...

Sinemim,

Bak çocuğum olursa adını hatırlarım kesin..benim durum iyimiş o zaman yahu..

Mutfağı gelip görmen lazım senin.

Aşk yazısına gelince de evet..seviyorum.

Tanya's dedi ki...

Çağlayancığım,

Eee haklısın..nerden bileceksin kendi numaranı..tam adamına söyledin şimdi bunu hehe.

Öptüm.

Tanya's dedi ki...

Avon dünyası,

Ben enteresan bir şekilde doğum günlerini hatırlıyorum..ne yapacaksam..oysaki telefonumda..bilgisayarımda kayıtlı herşey.

Amaaaan...demek ki bizim beyinlerde bir iki tahta eksik deyip gülüp gececeğiz o zaman bu duruma.

Tanya's dedi ki...

Ennecim,

Eee bu haber süper..alzy olmayacağım demek o zaman...varsın evde yangın cıksın ben itfaiyeyi bile aramayayım hahahyt...

Güzelmiş...

Gıpta ediyorum gıpta.

Tanya's dedi ki...

Sihirlicim,

Aynen ikisi yeter..gubuş bilir senin telefon numaranı zaten hehehe.

Ben aynı numarayı 15 yıldır kullanıyorum...gerçi az tekleyerekte olsa söylüyorum artık.

ipek dedi ki...

Bundan 2 yıl önce telefon defteri gibiydi hafızam. Gerekli gereksiz herkesin numarası aklımdaydı, kalmadı şimdi öyle birşey. Gerekli 5-6 numara o kadar.

Tanya's dedi ki...

İpekcim,

Oh oh içime su serpiliyor bunları duyunca..5-6 hala benden daha iyi bir durum ama.

Primarima dedi ki...

Ben tarih özürlüyümdür mesela...hiç aklımda tutamam tarihleri.Kimileri vardır ya ayy bugun şunun tarıhı ayy gecen sene bu gun şu olmuşdu.Doğum gunlerını unutmam belki ama diğer herseyın tarıhı uçar gıder aklımdan.

Ersin dedi ki...

hehhhee
ben gene yırttım..
ne şanslıyım yahu...
can sevgili...

Tanya's dedi ki...

Ebrucuğum,

Ah babam hala anlatır 1967de mayısın bilmem kaçıydı hala..ben kime benzemişim bilmem.

Tanya's dedi ki...

Sevgili,

Hahahyt..bir seni hatırlıyorum...birde anne baba abla..odur hepsi hepsi.

Çoook