Çarşamba, Mart 04, 2009

Yeter ki Yürekler Özürlü Olmasın

Bugün diyecek çok şeyim yok..bir dostun diğer dostlara yardımını..onlar için çırpınışını...onlara sevgisini sizlere anlatmaktan başka..kah gülümseyerek..kah gözlerim dolu dolu ... kah insanoğlunun katliamını..acımazsızlığını düşünerek okuyorum kitabı...Asudecim...gönlüne sağlık...o kocaman..çok güzel gönlüne...
Eğer sizde dilerseniz kitabı şuradan satın alıp..belki de bir yavrunun daha aç kalmamasını..üstüne bir dam yapılmasını...aşılarının tamamlanmasını ..bir yuvaya kavuşmalarını sağlayabilirsiniz...tüm gelirler

BASIN BÜLTENİ

Şans, Sokak Kızı İrma, Tarçın, Cankie, Efe, Leydi, Şeker, Sümbül, Babi, Çarli, Luna Hanım, Arap, Kartopu ve diğerleri…
“ONLARINDA TIPKI BİZLER GİBİ KADERLERİ VAR”
Asude Ustaoğlu’nun Yeter ki Yürekler Özürlü Olmasın adlı ilk kitabı Mart 2009’da bütün kitapçılarda…
Asude Ustaoğlu ilk kitabıyla dünyadaki tüm canlıların eşit yaşam hakkına sahip olduğu gerçeğini hatırlatıyor. Barınaklarda yaşanan gerçekleri anlatarak, tüm kısıtlı imkanlara rağmen tek yürek olup bir can için çırpınmanın ne kadar gurur ve mutluluk verici bir his olduğunu öğretiyor.
“YETER Kİ
YÜREKLER
ÖZÜRLÜ OLMASIN”

Bütün hayvancıklarına şefkatle açtığı kollarını hiçbir zorluk karşısında kapatmadan bizlere merhamet ve vicdan olgularını sorgulamamız ve yapılan “SORUMSUZLUĞA VE ZULME KARŞI DUR” diyenler arasına katılmamız için Yeter ki Yürekler Özürlü Olmasın kitabında yüksek bir sesle bir çağrıda bulunuyor.
SONUN BAŞLANGICI YA DA GERÇEK VE UZUN BİR HİKAYENİN SERÜVENİ
Dingo, 2004 yılında itlaf edildi. Kitabın yazarı Asude Ustaoğlu’nun hayatında o gün verilmiş bir söz vardı. Bir can’a, ruh’a verilmiş bir söz. Bu kitap o verilmiş söz’den yola çıkarak yazıldı. HİÇ BİR CANLI İTLAF EDİLMEMELİ. Dingo, bir itlaf’ın kurbanı olduğu gün, yazarın hayatında “gerçek ve uzun bir hikaye”nin serüveni bütün gerçekliğiyle karşısına çıkıp elinizdeki kitabı yazdırdı.

KİTAPTAN BÖLÜMLER:
“Biz de sevginin dozu da, ölçüsü de biraz kaçıyor. İşte bu sevgi değil mi? Bu hayvancıkların nasıl sevgisiz kaldığını anlamama sebep olan. Annemin desteği olmasa asla hayvancıklarıma istediğim zamanı veremezdim.”

“Barınaklar, önce köpeklerle birebir ilgilenecek gönüllülerini, ardından da orada bir sıcak yuvaya kavuşmayı bekleyen can dostlarımızı gelip sahiplenecek sevgi dolu insanları bekliyor...”

“Eski bir gazete parçasını bile kendini ısıtmak için altına alan hayvanları görün. Minicik bebeklerin, soğuktan kaskatı kesilen bedenlerine dokunduğunuzda, ölümün her canlı için aynı olduğunu anlayacaksınız.”

“Ne yazık ki, bizim toplumumuz henüz gönüllü kavramını bilmiyor. Zannediyor ki, gönüllü olduğunuzda, sizden farkı olmayan insanların tüm isteklerini yerine getirmek için oradasın. Oysa tek gerçek, bu tür insanların zulüm ettikleri, eşya gibi gördükleri canlara sahip çıkmak için oradayız.”

“Bir barınakta gönüllü olmak, almadan vermektir. Aldığınız tek şey size verdikleri karşılıksız müthiş sevgidir.”

“Hayvan sahibi olmak, onun sorumluluğunu ölünceye kadar taşımak demektir. Zorlu ve meşakkatlidir.”

“Her konudaki marka merakı, ne yazık ki, kedi ve köpeklerde de yıllara göre değişmekte. Bu yılın modasını barınağa terk edilen cins hayvanlardan anlamak mümkün tabii…”

“Hayatımda ilk kez, belki de benim bile içten içe korktuğum pitbull efsanesini kucağımda sıkı sıkıya tutuyordum. Oysa öylesine masum ve yardım bekleyen gözlere sahipti ki, bu korkumdan utandım.”

“YETER Kİ
YÜREKLER
ÖZÜRLÜ OLMASIN”


Asude Ustaoğlu

Asude USTAOGLU
HAYVAN HAKLARI AKTIVISTLERI DERNEGI
YONETIM KURULU BASKANI

14 yorum:

Ersin dedi ki...

“YETER Kİ
YÜREKLER
ÖZÜRLÜ OLMASIN”
ne güzel
sağol sevgili

Tanya's dedi ki...

Sevgili,

Niko da var kitapta.

Sen sağol varol.

Sebnem'den dedi ki...

Maalesef çoğu insanın özürlü yüreği:(
Onları sevmeyen bizleride sevmezkiii

zilsizzarife'nin yeri dedi ki...

Tanya'cım,
Ersin hocamın dediği ne doğru süper anlamlı bir cümle olmuş.En acilinden bu kitaptan almalı ki minikte olsa bir yardımımız olsun onlara..

mermaid dedi ki...

duyuruya yer vermen ne güzel.
sevgiler çok çok.

Tanya's dedi ki...

Sebocum,

Onları sevmeyen bizi tabi ki sevmez..sevmiyorlarda zaten..

Öpüyorum.

Tanya's dedi ki...

Zilsizim,

AL al..ben aldım..içim burkulup okuyorum.

Öptüm.

Tanya's dedi ki...

Denizkızım,

Sen yeni dedin..onları sevmeyen bizi de sevmez diye..bak üstüne de kitap geldi.

zeya dedi ki...

ne güzel bir hatırlatma :)
alınsın bu kitap hemen :):)

Tanya's dedi ki...

Zeyacım,

Evet evet alınsın..dostlara gidiyor tüm gelir..

Öpüyorum.

serrose dedi ki...

“YETER Kİ
YÜREKLER
ÖZÜRLÜ OLMASIN”


Aaa ben de tam bu noktaya vuruldum
Cok dogru cok
Aslinda insanin insana acimadigi bu donem de o kadar cok eksigiz ki :(

uzuldum hem de cok

Tanya's dedi ki...

Serrosum,

Çok eksiğiz ya..bırak sokak kedisini köpeğini koruma altına almayı..daha insanımızı koruyamıyoruz..insanlığımız eksiliyor her gecen gün.

Sagır Kedi dedi ki...

Aaa Tanyaa az önce bende kendi blogcugumda kitabı tanıttım sonra da google arama motorunda kitapla ilgili basında neler diyorlar diye bakayım dedim sen çıktın süper süperrr biz hayvanseverler tanıtalım bu kitabıııı:))"Can"larımız kurtulsun..

Tanya's dedi ki...

Sevgili Sağır Kedi,

EVet evet..hemen bakıyorum sana..

Dostlar..canlar kurtulsun..Sevgili Asude dişini tırnağına takmış uğraşıyor..bizde en azından burdan bişiler yapalım.

Sevgiler,