Pazartesi, Mart 30, 2009

Hop dedik!

Dün herkes nefeslerini tuttu..seçim sonuclarını bekledik hep beraber..ben hayatımda ilk kez oyumu memleketim Bursa'da kullandım..sanırım bir düzendi bu..mümkün olduğunca olduğunca şehrin dışında oy kullanmaya zorlanması seçmenin...yılmadık elbette..cumhuriyet çocukları olarak yollara döküldük..oyum Bursa'da işe yaramamış gibi görünüyor ama protesto etmek için oy kullanmayan ekibe katılmadım çok şükür.

Ve halk Davos fatihine van minut dedi..sevindim ben bu işe..Türkiye Cumhuriyeti kendine bir padişah..bir halife istemiyormuş çok şükür...İzmir'i gönülden tebrik ettik dün gece...Aslıcin'in memleketi..benden de bir bravo...ve seçim sonuçlarında gördük ki denize yakın yerlerde yaşayan halk demokrasi istiyor..medeniyet istiyor..aydınlık istiyor..ona da çok şükür...anlamakta zorlandığım şehirlerden birisi Ankara...ne oldu yahu Ankara'da Sardunya?..Ankara'ya biraz su göndersek değişir miydi bu durum?..

Genel olarak halk tepkisini gösterdi diye düşünüyorum..ve bizleri daha aydınlık günlerin beklediğini bilmek az da olsa rahatlatıyor beni...

54 yorum:

defneyleyasamak dedi ki...

ben kadıköylüyüm, annem edirneli, babam izmirli. aksam dedim kocaya, bak görüyosun bizi, siz de ne var peki? :)

nazo dedi ki...

Ah Ankara.. Ankaram..
ADAM! daha soyamadım ben, 5 yıl daha istiyorum dedi. Ankaralılar al, tepe tepe kullan dedi..

Yok Tanyacım yok, akıllanmayacağız daha..

İzmir ile gurur duydum ben.. Keşke tüm ülke gavur! olsaydı, keşke..

mermaid dedi ki...

ankara'ya inanamıyorum ben. istanbul'da su da var ama sonuca bak:) hadi istabunl'u anlayalım, belediyeciliği her tarafa ray döşemek zannediyoruz da ankara nasıl bşy? o adamı ben trafikte falan görsem korkarm. ya etrafımdakilere bakıyorum hesapta herkes akp karşıtı, e sonuçlara göre iki kişiden biri onlara verdi gibi bşy. nerde bu insanlar peki :) gizli gizli arabesk dinlemek gibi bşy sanki:)
anlayamıyorum ve çok doluyum.

mermaid dedi ki...

ha biz de çanakkale bu arada hehe:)

pinarbk dedi ki...

Çok şükür benim memleketim de (Tekirdağ'da) ayıbından döndü, aslına rücu etti. Geçen seçim kahrolmuştum.

Ama İzmir, ah İzmir. Ağlattı beni gecenin bir vakti. Torunlar sahip çıktı dedelerinin emanetine, gericiliği, yobazlığı döktüler denize...

pommeler dedi ki...

o kadar kötü hissettim ki anlatamam ya
konusmak bile yoruyor beni
nerelere gittim bende oy kullanacagım diye
ben bu toprak kentten utanıyorum artık,sıkılıyorum
kacasım var off
deniz kokusununa dogru

Tanya's dedi ki...

Tugbacım,

Gurur duymalısın bu durumda..bizde bu durum yok maalesef..tek sevgil ikadıköylu..ona çok şükür dedik.

Tanya's dedi ki...

Nazocum,

Ah ah ki ne ah..akıl bali olduğunda bizde gec kalmış olmayalım da..

İzmir varya..ağlattı beni..keşke gavur olaydı heryer..dediğin gibi.

Tanya's dedi ki...

Denizkızım,

Biz raya verdik..ama Istanbulda adalar, kadıkoy, kartal, sarıyer örnekleri var ya..biraz daha oh dedim..çok diledim Kılıcdaroglu kazansın çok.

Gizli gizli arabesk dinliyorlar demek ki Denizkızım..sinsice.

Tanya's dedi ki...

Pınarcım,

Memlekete de bravo..darısı başıma..

İzmir şahanedir yahu...dediğin gibi..cehaleti..karaçarşafı salladı Egenin serin sularına..geçti öteye..

Tanya's dedi ki...

Denizkızı,

Dur Çanakkale kısmını atlamısım yorum yazarken..Çanakkaleye bayıldık biz..10 numara..insanı da..doğası da..denizi de..tarihi de..

Tanya's dedi ki...

Pommelercim,

Ah..deniz göndereceğiz oralara..kaçmak çözmüyor ki..yoksa hepimiz kaçıp gidebiliriz..düşünsene o zaman memleketin halini sen..

Adsız dedi ki...

bu memlketin her yerine deniz götürmek şart. umutlarımızı bize geri veren akdenizlilere, egelilere teşekkürler. helal olsun size.

Tanya's dedi ki...

Zehracım,

Hemde nasıl helal olsun..Biz İzmire taşınalım dedik..nasıl?..madem burda beceremiyoruz..orda yaşarız..

. dedi ki...

Ankara tüm Anadolu gibi. Birkaç mahalleden oluşmuyor. Mesela kömür için odun için insanlar çaresizlikten oy veriyor. Taksici diyor ki oh mis gibi oldu trafik. Sıkışmıyor. Oyum ona diyor. Umurunda değil alt yapı. Herkes belediye başkanı gibi günü kurtarmaya bakıyor. Ve de Ankara'nın çoğunluğunu Anadolu gibi maalesef kömür için mecburen oy verenler ve "Allah su vermezse Melih ne yapsın" diyen belleklerini tez elden sıfırlamaya yatkın insanlar oluşturuyor. Daha çok yazacağım Tanyacan. Çokkk.

Sardunya

figoltx dedi ki...

Sonuçlar biraz da olsa yüregime su serpti...

zeya dedi ki...

Ben Güneydoğuya bakıp bakıp içimi karartıyorum. Su falan serpilmiyor içime.Moralim çok bozuk :(
İçime güzeş doğsun diye bekliyorum doğar mı ???

Tanya's dedi ki...

Sardunyam,

Ah biliyorum senin için kan ağlamıştır dünden beri..ama maalesef hala coğu şehirde alınan verilen odun kömür çekyat işe yaradı.

Yaz Sardunyam Yaz.

Tanya's dedi ki...

Figoltxcim,

Az da olsa su serpildi hepimizin yüreğine..ama hala oh be demedik.

Tanya's dedi ki...

Zeyacım,

Güneydoğu karanlık..evet..biz daha denizli yerlere bakıp içimize güneş doğurmaya calışıyoruz..gel bize katıl bize..

Doğacak elbette..

Sedeliko dedi ki...

:)))

bir taşlar yerinden oynuyor mu belki!*

tubik dedi ki...

Valla bakıldığı zaman umut bir parça olsa da yerleşiyor insanın içine ama endişem büyük yine de. Ankara'ya gerçekten inanamıyorum. Yani nasıl bir mantık, al biraz daha ye benim cebimdekini der gibi..

Bütün gece Beylikdüzü, Beyoğlu, Tuzla bölgelerini takip ettik, sürekli önde gidiyordu bizimkiler, son dakkada bişeyler oldu durum değişti.. O "bişeyler"i de merak ediyorum..

Keşke kazanabilseydi Gandhi Kemal.. Çok istedik çok..

Ben Ona Resmen Asigim dedi ki...

Ben en çok Tunceli, Şanlıurfa ve Antalya için güldüm. Ahh işte halk cezalarını verdi dedim. O kadar utanmaz oldular ki ceket koysak seçiliriz deme cüretinde bile bulundular. Tuncelide buzdolaplarıyla mutlu mesut yaşıyordur herhelde.

Antalyalılar başbakanımız size çok kızdı haberiniz olsun :)

uygarimizlahayat dedi ki...

iZMİRLİ OLDUĞUM, iZMİR'DE YAŞADIĞIM İÇİN BİR KEZ DAHA ŞÜKRETTİM DÜN GECE...30 DA 29 HERKESİN HARCI DEĞİL... UMARIM İZMİR'İN GÖRDÜĞÜNÜ DİĞER ŞEHİRLERDE BİRAN ÖNCE GÖRÜR DE SİZLERDE KURUNUN YANINDA YANMAZSINIZ... GAVURLUKLA BİLE ÖVÜNDÜM DESEM YALAN OLMAZ...

Tanya's dedi ki...

Sed,

Belki..belki..

Tanya's dedi ki...

Tubikçim,

Bizde şeşi beş olduk..özellikle beyoğlu ne iyi olurdu..nasıl birşeyler oldu bilemiyoruz tabi ama..olan oldu..

Önümüzdeki maçlara bakıcaz artık.

Tanya's dedi ki...

Ben Ona resmen Aşığım,

Ahaha..buzdolabları..cekyatlar..güldük tabi ama halk cevabını verdi diye düşünüyorum.

Antalya ceza alacak heralde bu durumdan hehehe.

Tanya's dedi ki...

Sevgili Uğurböceğimleafiyetle,

Ah biz dün gece sizin oralara yerleşelim dedik..şehirde yaşayan hemen herkesin aynı istekleri olsun dedik..bizde gavur olalım dedik..

Tebrik ediyorum..darısı başıma diyorum.

ÇAğ dedi ki...

Tanyacım, büyük bir heyecanla bekledik, birilerinin mahvolmasını, ama olmadı:(neyse oturduğum sempti kurtardık, canım Çankayam...
Öptüüüm

Turkuaz Deniz dedi ki...

HOOOP dediniz! Ben birsey diyemiyorum ya buradan ona sinir oluyorum! Ne uzuluyorum bir bilsen kaybolan oyuma, benim gibi bir suru Turk var yurtdisinda yasayan ve COOK uzak olan...
Iyi dediniz!

Tanya's dedi ki...

Çağlayancım,

Hepimiz nefeslerimizi tuttuk..Canımız Cankayamız, kadikoyumuz dedik..bir yerlere varacaktır sonu mutlaka.

Öperim.

Tanya's dedi ki...

Neşecim,

Dün aynı şeyi düşündüm..yurt dışında yaşayan duyarlı bir sürü vatandaş noluyor dedim..hiç birşey olmuyormuş..olsun varsın..biz varız..yine deriz..merak etme..

Ersin dedi ki...

sevgili bir oy bir oydur,her bir oy çok kıymetilidir dedik gittik en önemli demokratik vazifemizi yaptık, konuşabilmek için oyumuzu attık. Sonuçta demek ki yurdum insanı, hooop ben halife, padişah, asabiyet, kabadayılık, sadaka kültüründe olmak, yaşam biçimini değiştirmek gibi konularda hassasım, bazen birilerine ödünç oy verir sonra da geri alırım dedi. aslında daha tamamen ödünç oyları geri almadı, bir dahaki seçimde durup bakar gerekirse onu da iade alır.... şimdi herkes takkeyi önüne koyacak, iyice düşünecek. öyle ben dedim oldu, ceketimi koysam seçtiririm diye havalara girmeyecek. Sırtını bu milletin kutsal değerlerine dayayarak siyaset yapmayacak, bir yerlerin fatihi olmak için kurusıkı sallamayacak, birileride bunu fırsat bilip işin b..kunu çıkartmayacak. cipli takunyalı takımı biraz sıkılacak, yahu dur bakalım diyecek. Belediyeler biraz daha dikkatli ihale yapacak, belki de sadece yandaşlara ihale vermeyecek.... burası Türkiye, adama papucu ters giydirir otuz beşe bakla yoktur burda... ne demişler gururlanma padişahım senden büyük Allah var, bunu en iyi bilmesi gerekenler iyi düşünür umarım....

eso dedi ki...

vala tanyacım sorma ya bi ankaralı olarak sabaha kadar sonuçları izledim ağlıcaktım nerdeyse bu kadarmı ucu ucuna kaybedilir yahu ama bir diyarbakırlı olarak tuncelinin nekadar beyaz eşya versende onurun gururun satılık olmadığını gösterdi bize umrumda deil aslında o şu bu onda deilim ben tanyam ya demokrasi.özgürlük,adalet istiyorum bakma sen ankara memur sehri ama okadar yoksulluk varki insanlarda napıcağını şaşırdı biz değerleri uğrunda ölecek davasını sonuna kadar savunacak insanlar istioruz budur yani nasıl olsa kim olursa olsun kaşıkla veren kepçeyle alıyor din kispesi altında siyaset yapmak çok çirkin ne diyeyimki daha tanyacım hayırlısı olur inş herkese yanılıyormuyum?

DC ISTANBUL HATTI dedi ki...

Olsun arkadaslar %57 lerden bahsediliyordu, umudumuzu yitirmedik, umudumuz var ve cogalacak. Tek ki Deniz Baykal gitsin, onun yaptigi Turkiye'yi kangren etmeye benziyor. Icten ice yiyor bizi.
Ben umutluyum dunku secimlerden sonra eger iyi bir muhalefet lideri olsa bakin gorun neler olur, bir kivilcim bekliyoruz biz, sadece bir kivilcim. Gelecegimiz buna bagli, burdaki Iranlilar gibi olmak istemiyorum, vatansiz kalmis gibiler Amerika'ya goc eden Iranlilar. Bize bunun olmasina umarim izin vermeyiz.
Tanya ne kadar doluyuz hepimiz farkindaysan. Yazdiklarin tetikledi bizi:)))

zilsizzarife'nin yeri dedi ki...

Bende bu dönem farklı simalar gelsin isterdim yine olmadı.Nasıl oldu bilmiyorum ama belki Ankara'daki elektrik kesintisinde belkide başka şekilde bişeyler oldu.
Ah canım Türkiye'm.Uganda'da bile seçimler eminim daha demokratiktir sanırım:)

ipek dedi ki...

Yıllardır İstanbul'da yaşamama ve oy kullanmama rağmen nedense bu seçimde ismim doğduğum şehir olan Mersin'de çıktı. Bende üşenmedim kalktım gittim. İyi gitmişim iyiki üşenmemişim. Akdenizin doğudan en göç alan şehri. Çok korkarak seyrettim sonuçları ama diğer sahil şeridimiz gibi yüzümüzü kara çıkarmadı. Biz deniz çocukları yüzmek istiyoruz sanırım :))

serrose dedi ki...

bizim orada gecen sefer de alamamislardi bu sefer de alamadilar
mutluyum

NNNN dedi ki...

malesef ki ankarada, istanbulda ortaya cıkan tabloda biz cumhuriyet cocuklarının yıllardır muhur bastıgı partimizin hatası buyuk..halk bukadar tepkiliyken adaylarını iyi degerlendirseydi, suan gercek zaferi kutluyor olurduk..

ozge dedi ki...

hiç bir şey görüldüğü gibi değil. 15 yıllık saltanatı yıkmak hele mafya olan bir adamla başa çıkmak hiç kolay değil. CHP+MHP nin seçim sonuçlarının doğtu yansıtılması için gerçekleştirdikleri ittifa rağmen seçim sonuçları adaletli olamadı, gerçeği yansıtmıyor. Siz bu adamın yapabilecekleri konusundaki sınırlarını bilmiyorsunuz. Arkadaşımın görev yaptığı okulda adamlarının CHP sandık görevlisini ve bir bayanı nasıl tekme tokat dövdüğünü ve insanların nasıl çabaladığını bilemezsiniz.Her dakika gelen maillerle yardım çağrılarını bilemezsiniz. Seçim gecesindeki tüm isyanlar bundandır. Sandıkların okullardan çıkıp YSK'ya ulaşması sırasında olanlar... Bugün YSK ya itiraz edilecek, ama hangi vakit sonuç çıktı ki bu sefer çıksın. Ama %1 bile oynasa bu haklılığın göstergesidir.

Türlü türlü üçkağıtlarla Ankaramı başkentimi yok eden, her geçen gün kimliksizleştiren, 20 yıldır tepemizde olan bu adamın bir 5 yıl daha Ankarama neler yapabileceğini düşünemiyorum. Aslında biliyorum, artık Ulus tarihi kent merkezi bir alışveriş merkezi olacak, yakılacak ve yıkılacak; AOÇ fuar merkezi ve bilmem kaç hektarlık hayvanat bahçesi ama peluştan olacak; yargıya rağmen; ODTU mu Eymir imi bölecek kendi çıkarlarına göre yamaçlarına villalar yapacak; kentimde artık hava alamaz su içemez olacağım; etrafımda trilyonlar harcanmış daha çok kullanılmayan yatırımlar göreceğim, Metrolar bitmeyecek, ama daha çok batçıklar olacak, Çankayam beter olacak, çünkü Melihin intikamı elbet olacak. Tüm bunların gözüme sokula sokula bir 5 yıl daha geçirebilir miyim bilmiyorum. Göçmek lazım başka diyarlara diyorum, bana insanca yaşama, demokratik katılım hakkı tanınan diyarlara. Sonra ama burası benim kentim, benim başkentim, Atatürk'ün tüm çabalarının fiziksel mekana dökülmüş bir izi diyorum. Bu izlerin silinmemesi için daha çok mücadele etmem gerek diyorum. Ama şu aralar en çok nefret ediyorum.

Unknown dedi ki...

Ben özellikle Antalyalıları kutluyorum.Kaybedileceği hiç beklenmiyordu,güzel oldu.Mersinde yaşayan bir Ankaralıyım yaşadığım yer yüzümü güldürdü ama Ankara çok üzgünüm.

Tanya's dedi ki...

Sevgili,

Elbette bir oy bir oydur..gücüne sağlık ki aldın beni götürdün..şimdi rahat rahat konuşabiliyoruz.

Çok haklısın bu millet alır bu millet verir...ben önümüzdeki seçimleri bekliyorum açıkcası..daha bir umutla doldu içim...

Hani diyorum belki..takunyalı..kafası sarıklı ekibi belki biraz silkelenir..kendine gelir..ders alması gerekenler dersi..mesajı alır.

Tanya's dedi ki...

Esocum,

Ankaraya hepimiz cok üzüldük..Tunceliye sevindik...ve sana birşey söyleyeyim..ben içten içe Diyarbakırı tebrik ettim..uğruna ölmeyi göze aldıkları değerler uğruna birlik oldular...aynı topraklarda yaşayan aynı fikirlere sahip insanlar..aynı davrandılar..bizler gibi yapmadılar..ve onları da tebrik ederim ben.

Ben de o bu şu değilim esocum...ama Atatürk cocuğuyum..demokrasi cocuğuyum..özgürlüklerin cocuğuyum..laik düşünceye inanıyorum...dinle korkuya bir yere varılamayacağını biliyorum.

Ay hepimiz ne dolmuşuz.

Tanya's dedi ki...

Sevgili DC Istanbul Hattı,

Hepimiz aynı kıvılcımı bekliyoruz..Bende istiyorum pırıl pırıl liderler olsun..inananlarını alsın götürsün..ama sanırım Baykalın sandalye ile olan ilişkisi ameliyatlık..

Ah sorma hepimiz doluyuz..temkinli yazıyoruz üstelikte.

Tanya's dedi ki...

Zilsizim, Şerim,

Umudumuz var..neler oldu bilemiyoruz..bilemeyeceğiz de..ama benim içim azda olsa aydınlandı..halk tamamen uyutulamamış dedim..çok şükür dedim..

Heyecanla seçimleri bekliyorum şimdi..Ugandaya da cok güldüm..ağlanacak halimize aslında.

Tanya's dedi ki...

İpekcim,

Bravo..sana da Mersin'e de..hepimiz yüzmek istiyoruz..biz şanslıyız..deniz medeniyeti getirmiş..ama orta anadolu ne olacak?

Tanya's dedi ki...

Serrosum,

Sizin oralar kale gibi zaten..alamasınlar..

Öpüyorum seni.

Tanya's dedi ki...

Sevgili NNNN,

Doğru tespit..hep aynı şeyi söylüyoruz..liderler doğru seçilse coktan bitmişti bu iş..hepimiz hazırız oyumuzu kullanmaya..dürüst..onurlu adaylara..kullandıkta ama muhalefet halkın tepkisini doğru kullanamadı.

Tanya's dedi ki...

Sevgili Özge,


Sandık başında görevli arkadaşların çabalarını tahmin ediyorum..cuval cuval taşınan oyları..sokaklarda sahipsiz bulunan oyları...hepsini biliyoruz..ve 1%lik fark bile büyük fark yaratır kafalarda.

Ankaramı bilmiyorum ben yahu..ama nefreti bırakıp belki güzel Ankarayı varlığınla daha da güzelleştirmek gerek bence..

İsyanında haklısın elbette..Atatürkün izlerinin en cok olduğu kentte tüm bunları bilip..katlanmak çok zor..buradan bile çok zor.

Tanya's dedi ki...

Sevgili Banu,

Antalyaya da kocaman bir bravo..Mersin'e de..gönül ister ki tüm şehirler uyansın..tüm insanlar hop desin..

Aslı Cin dedi ki...

Ah Sardunyam, Ah Tanyam. üzgünüm, çok üzgünüm. Sağ sol değil artık benim için mesele. İnsanların seçimlerini hangi parti olursa olsun doğru kriterlerle yapamaması.

Ama gururluyum o ayrı :)))

HERSHEYLER dedi ki...

allahtan kadıköyde oturan bir beşiktaşlıyım ve iki tarafta da durum orta da akp'nin netamesi okunmadı tek sevindiğim kısımda bu istanbula bilmiyorum neler olur 5 katlı metrobüs mü yaparlar övünerek 7 milyon dolara yaptık km'sini diyorlar ben inşaat mühendisiyim afedersiniz bi yanımla güldüm 10 milyon dolar ortalamaya otoban yapılıyor şehirlerarası dağlara bayırlara viyadüğüyle tüneliyle istanbulumda bi asfalt iki çelik halat 7 milyon dolar ne yol ıslahı ne başka bişi ama 150 yıllık padişah rüyası
Baykal koltuğunu kendi eliyle Kemalciğime verse keşke yapmaz ya yapsa ne güzel olacak bende sırf bunu hayal ediyorum avunuyorum
Bu arada Tanya sakın taşınmayı düşünmeyin yaşadığımız şehirleri taşınarak kurtaramayız

Tanya's dedi ki...

Aslıcım,

Bizde üzgünüz..bizde sağda solda değiliz de..bu mudur secilecek adamlar?

İzmir bizi ağlattı yahu.

Tanya's dedi ki...

Sevgili Herşeyler,

Yolsuzluk heryerde..bizim cebimizden onlarınkine..dediğin gibi artık nasıl bir metro yaparlarda..vergilerden nasıl öderiz belli değil.

Kemalciğimiz midir doğru başkan onu da bilemiyorum ben..ama yeni birisi şart..onu biliyorum işte.

Taşınmak latife idi..bırakır da gider miyiz bu güzel şehri.