Salı, Aralık 25, 2007

Gercekten de resim gibiydi.



Prag'a gittik döndük arkadaşlar..herkesin de dediği gibi resim gibi bir şehirdi..pasta evlerden oluşan...çok eskilerden kalan..hatta eskilerde olduğu gibi kalmış..çokta iyi olmuş aslında..bir solukta geçmişi yaşayabiliyorsunuz ama şimdiki zamanda..Biz çok keyif aldık..birkaç resim ve not koyacağım posta gidenlere faydası olsun diye..Sevgili Zeya'nın yazısının bize cok faydası oldu.

Gittiğimiz gün rehberin yaptırdığı kısa (5 saat) gezinin bize cok faydası oldu..yolları öğrendik..Aynı gece otele cok yakın şahane bir çek restoranında danalar gibi yemek yedik...domuz seviyorsanız cennet gibi bir yer..

Ilk gün Canım Kero üşüttüğü için Sybellacığım otelden burnunu cıkaramadı ama sevgili ve ben şehir sokaklarının altını üstüne getirdik..metro ile ulaşım çok kolay..sex shopa girdik..mumdan pipileri görünce gülmekten katılıp kendimiz dar attık sokaklara yine hehe..



hiç taksi kullanmadık. Metro ile Movenpick otelinden Staromestka meydanına geldik...gece gideceğimiz Jazz Boat ile ilgili bilgi almak için..kaybolurken ara sokaklarda ben hemen bir second hand dükkanınından (Konviktska 13) kendime süper şahane bir kürk aldım..



Kürk alışverişinden sonra Jazz Boat'a gittik.Akşam 8.30 için yerlerimizi ayırttık..Ordan Yahudi mahallesinin cevrelediği Pariska Caddesinden ünlü saatin olduğu meydana cıktık..derhal sıcak şaraplarımızı aldık..zaten sıcak şarapsız bir anımız da pek gecmedi..hava çok soğuk olduğu için de insanı hiç sarhoş etmiyor.



Tüm gün şehrin arka sokaklarından sürekli meydana geri dönerek yaptığımız uzun yürüyüşlerin ardından akşam Jazz boat'a gittik..sevgili dediki orta Avrupa en şahane jazzın yapıldığı yermiş..gercekten de tekneye binince sıradan bir ekip geldi..aletlerin ayarlarını yaptı ve....



Yukarıdaki manzara çıktı ortaya..inanılmaz keyifliydi...gecenin sonunda güle oynaya gittik otele..sybellacımla bir duble daha viski içtik odada..kero'nunda daha iyi olduğu haberleri eşliğinde...

Ertesi gün tekrar şehir turumuz vardı...ailecek cümbür cemaat..hasta ayaklanmış bizim....bu sefer eski şehre gidiyoruz..yine metro ile...Prag Kalesi civarı...




Burdan Charles Köprüsüne giderken en dar sokak..sokağın trafik ışıkları ve kedili dükkan var..favorilerim..



Canım Sybellam bize boat kiraladı..şahsımıza özel..bir güzel de gündüz gözüyle gördük etrafı..ve tabiki sıcak şarap..



Ordan ver elini Charles köprüsü...



Ve yemek..El Gauco Steakhouse



Sonra meydan da müzik dinlemece..sıcak şarap..sevgiliye Marklin tren bakmaca..alışveriş..New Yorker'da canım utanç şapkamı kaybettim ama canım sevgili ertesi sabah gitti aradı ve de buldu şapkamı..bizimle geleceği varmış canım utanç şapkamın..








Aaa baktık yine hava kararmış..sokakları gezerken..



Eee mecburen Seks oyuncakları müzesi gezisinden sonra( Keroyu Jana's Cafe'ye bıraktıktan sonra tabii) Agartha Jazz Centrum'a girdik..müzik nefisti ama inanılmaz kalabalıktı..acele bir kararla Caffrey's Irısh Bar'da iki lokma alkol alma saatii..



Otele güle oynaya dönüş ve yatış..artık yorgunuz çok ama değdi..Sabahta erkenden kalktık..ben Humanicten almak üzere tutturmuş olduğum ayakkaplara kavuştum çok şükür...o arada Tescoya girip bin çeşit peynir ve domuz aldık...

Sonra hooop metro ve şehir..artık son gün olduğundan hiçbirşeyden eksik kalmayalım dedik...Kafka Cafeye gittik..Giovanni'de yemek yedik..yürüdük...azıştık..az bir resim daha aşağıda..









Aaa..ne cabuk gecti 4 gün diye..yorgun ama çok keyifli bir şekilde otelden alana transfer edilmek üzere Caanım Prag'dan ayrılış..hepimizin kalbinde yer eden bu güzel orta avrupa şehrine hala gitmemiş olanımız var ise..gidin..gidin ve şimdide geçmişi yaşayın...Biz çok keyif aldık zira..ve başka bir orta avrupa şehrine gitmek üzere de ekiple sözleştik...Keyifli bir kaç kare daha..son..



33 yorum:

Verda dedi ki...

Aman yarabbim ya...Nasıl güzel geçmiş, planım prag'dı ama başka zamana kaldı. Çok kıskandım desem yeridir. Çok keyifli geçmiş. Dantel gibi bir şehir değil mi? İnce dokunmuş, özenle yapılmış ve hala bu güzelliğini koruyor... Havanız değişmiştir. Hoşgeldiniz. Prag a hiç gitmedim ama en çok orayı merak ediyorum. Buda Peşte de çok güzel. Oraya gittim. ama Prag gidi değilmiş. Ay ne iyi ettiniz de gittiniz ve burada paylaştınız.

Sibella nın tekne kiralama fikrine, sıcak şaraplara, jazz gezilerine herşeye bayıldım. Dar dar sokaklar... Tarih dolu, hikaye dolu..Charles Köprüsü..ahh ahhh!!! Neyse gideceğim zaman size danışacağım :))))

Hoşgeldiniz bir kere daha...Sizleri öpüyorum...

Tanya's dedi ki...

Verdacım..gercekten de oya oya işlenmiş bir şehir..hele sıcak şarap meselesi bizi bizden aldı ..gitmediysen şiddetle tavsiye ederim..

Bizim bir daha gitmeye sözleştiğimiz yer Budapeşte..alırız senden bilgileri o zaman..

Çok özledim ben seni..

•°o İbrahim ve Ecem o°• dedi ki...

Nede guzel gecmis, pekte guzelmis Prag... Bizde insallah gidecegiz bir gun...ama bu postu okuyunca gitmem gormem gereken yerlerin taaa ba$ina koydum... Tanya'cim bu arada alakasiz olacak ama Sibella ile senin resimine bakarken o nede guzel gozlerdir dedim. ikinizinde. Zaten bakislarda sevgi, ceycan, mutluluk dolu:)...

Sicak sarap ince noktamdan vurdu, tarih dolu avrupa sehirleri tam mest edici... Nasilda guzel koruyorlar tarihi... Bu arada orda bile Tesco varmis - pek guldum:)...

Umarim daha cok ulkeler ziyaret edersiniz boyle elele, daha cok guzelikler kesif edersiniz:)... Yani Londra'yada bekleniyorsunuz:)

Dipin Notu: Kusura bakma Tanya'cim ben bugun cok alakasiz commentler birakiorum ama Ersin Hocanin Che Guevara t-shirtune bittim! :)...

Opuyorum seni kocaman...

Tanya's dedi ki...

Canım Ecem,

Cok güzeldi..Mutlaka gidin..tam sevgiliyle gidilecek yer..öpüş kokuş şehri aslında...

Sybellanın gözler mavidir..ben pek nasibimi alamayıp bu genetik koddan ela yeşil arası gözlere sahip olmuşum..

Sıcak şarap sabahtan itibaren içilebilir ki neredeyse içtik.

Londra da var sırada..ben arada iş için geliyorum ama sevgiliyle başkadır..sisli puslu yağmurda elele yürümek..değil mi?

Sevgili cok sever Cheyi..T-shirtte bendendir..

Öpüyorum kocaman..süpriz noldu??

Ersin dedi ki...

heyooo, yahu masal gibi gittik geldik, hakkaten muhteşemdi ama aslında bakarsan biz her gittiğimiz yeri muhteşem yaparız be ne de olsa bitmeyen bir herşeyi rahata alarak gezmemiz var.
Zaten hiç tırsınmadan her yere burnumuzu soktuk yeme diğim b.. ta hatrımız kaldı hahhahahahahhaaaaa.
( Ecemcim, Tshirt sevgilimin daha önceden almış olduğu ve de benim de bayıldığım bir hediyesidir, kendisine sorarsan muhakkak sana da buluuur)
Sevgili.... sağol bu bana doğum günü hediyelerinden biri idi çok mutlu ettin. seninle gidilen her yer güzel. çok seviyorum seni

zeya dedi ki...

ne güzel gezmişsiniz, çok çok güzel geçmiş. Tadı buraya kadar geldi sıcak şarapların.
Notların işinize yaradığına sevindim.
Öpüyorum :)

Tanya's dedi ki...

Sevgili ya...doğru söylüyosun aslında..hindistanda bile keyif aldırmıştın bana ilk gidişte yumrular boğazımda tıkışıp kalırken..

Bak şimdi Ecemler geldiğinde onlara T-shirt hediyesi alalım..ben biliyorum yerlerini..

Bütün şehrin altı üstüne geldi..Tekrar iyiki doğdun..iyi geldin hayatıma ve de iyiki varsın.. Çooook

Tanya's dedi ki...

Zeyacım..yaramaz mı ya..kero hastayken Sybella bile odasında okudu..Şimdi sırada Budapeşte var..varsa bir postun konuyla ilgili hemen alim..öpüyorum.

•°o İbrahim ve Ecem o°• dedi ki...

Herkez burdaymis:))hehehe,Tanya'cim benimde ailemde anne tarafi yesil baba tarafi mavi gozlu ben nasibimi alamamisim, ibocanda yesil gozlu bakalim bizim jr.'nin gozleri ne renk olacak, gozlerin bence teninle super bir ahenk icinde:)Hocamizinda ipucu verdigi gibi nerden bu t-shirt diye sorabilirim artik demi?:P

Surpriz istanbulla gidiyorum, yilbasindan sonra burda olmam gerek onun icin yilbasinda yaninda olamiyacagim icin uzuldu biras... Anliyacagin gidemiyecegimi dusunuyor yavru ku$um ama isim biter bitmez (yil basindan sonra) ilk ucakla ordayim:) shhhhh! duymasin... Gizli gizli benim sifremle buralarda dolasiyor olabilir...

Tanya's dedi ki...

Ecemcim..istanbula geldiğinde bi arasana yahu..ibo nasıl sevinecek geldiğinde..zaten senin blogda soramıyorum...sevgiliden de sana not bıraktım..

T-shirtlerden ben alırım sana..ama ararsan..bak burası şifreli blog olduğundan ve herkeste birbirini tanıdığından ve telefonumu bildiğinden ahanda sana numaram 532 422 06 05..ara bak..ne eğleniriz..ama sevgiliyle..t-shirt hediyeli kucaklama yaparız size..

•°o İbrahim ve Ecem o°• dedi ki...

Ays ceycandan yazmayi unuttum affet...

Evet hava irenc ve sisli su noel gunu, kar bile yok ya:(

Bu hava anca sevgiliyle cekilir - gelin bencede... Hatta burda evleniin ama burasida fazla materialistic $uh bir havasi yok... Herkez Londra'dan kacip evlenio benim verdigim tavsiyeye bakin... hehehe kafanizi karistirmayim... susuyorum...

Tanya's dedi ki...

Ecemcim..unutmuşum yazmayı..JR gelsin de gözlerini yerim ben onun..gözün rengi değilde önemli olan..bakıştaki güzellik zannedersem..sen de o var...

Sybella dedi ki...

Evet şahane idi ama ben blogger olarak sadece Keronun hasta olduğu günü (ayrıydık ya)yazacağım:-D..Siz not alırken söylemiştim zaten;-)Tembelim tembel bu aralar....Eh ne zaman Budapeşte???

•°o İbrahim ve Ecem o°• dedi ki...

Tanya'cim aramazmiyim, ahanda aldim numarayi ama ama t-shirt tarafini kabul etmem vallah vermezsen bilgileri aramam:P... Gelmeme daha var tam gun beli olmasada onun icin burdan bir isteyiniz olursa hayhay efenim...

Tanya's dedi ki...

Aaa Ecemcim..ikimizde burda fingirdiyomuşuz...Londra da evlenmeyelim de geleleim ama biz..ben seviyorum şuh bir havası yok belki ama..yaşamak istediğim şehirlerden biridir..

Susma hehehe

Tanya's dedi ki...

Sybellacım...sen Keronun hasta olduğu günküleri yaz..ben gerisini zaten yazdım..akım b.kum..

Budapeşteye giderken Verdadan bilgi almamız gerek...hehe..yakında

Ersin dedi ki...

Yahu sevgili, blog ne güzel olmuş herkez burada , hatta feysbok+çular bile gelmişler, süper
hadi bakalım ecem gel sevgiliyi de al getir görüşelim, sevgili aslında sen iyi ki girdin hayatıma bek be güzel oldum sayende.
zeya hakkaten sağol yaw.
sybella bildiğim tembellik blogda feysbokta değil :)) kızma kızma....

Verda dedi ki...

Pssssttt

Muhabbete bak ya? Şahanesiniz arkadaşlar...
Ben de burdayım ahanda :DDDD
Ama bi sorum olacak:

Yahu, tursuz prag a gidilir mi? Gidilirse nerede kalınır? Nasıl ayarlanır? Bu Cuma gitsek, ya da Cumartesi, dönüş 1 Ocak olsa??? Ne yapacam nereyi arayacam? Acil help!!!!!

Tanya's dedi ki...

Sevgili,

Evet ya herkes burda olmuş..ne güzel..ikimizde ne güzel olduk ya..Ohh be hehehe

Tanya's dedi ki...

Verdacım,

Dün konuştuğumuza göre all in order. Hadi bakalım..Görüşmeyi iple cekiyoruz...

zeya dedi ki...

Budapeşte yok ki Tanya ama İtalya isteyin döktüreyim :):):) Budapeşte harikaymış bir de Viyana istiyorum ben.
Senin bu chat tadındaki yorumlaşmana bayılıyorum ben :):)

zilsizzarife'nin yeri dedi ki...

İnanmıyorum Tanya ya süper eğlenmişsiniz.
Tamam iyi güzel sen bizim içinde gezdin tozdunda görünce canım kaldı bende gitmek istiyorum oralara ama:)
Resimlerde süperlerrr bayıldım vallla.

Taylan Sezginer dedi ki...

ne güzelmiş...

Tanya's dedi ki...

Aaa Zeyacım..sende yoksa Verda'da var Budapeste..tüm bilgileri ondan alırız..İtalya hakkında senin kadar olmasa da bende verebilirim az bi bilgi..

Böyle blogdan msn tadında yorumlaşıyoruz işte ne var hehehe

Tanya's dedi ki...

Canım Zilsiz..hakkatten de cok eğlendik..resimler bir kısmı..daha neler var hahahyt..Zilsiz sen bursalı mısın diye bi daha soruyorum aa..

Tanya's dedi ki...

Bartonum çok güzeldi bir kaç sıkıntı hariç..baharda mutlaka git gidebilirsen...cıtır durumu da olabilir...hehe

Taylan Sezginer dedi ki...

tanyakuşum, baharda giderim ama çıtır konusunu bilmem.o bir kaç sıkıntı da ortadan kalkmıştır, eminim...

Sebnem'den dedi ki...

TANYA...BEN KOCAMAN BİR ÖKÜZÜM YA...GEÇMİŞ DOĞUM GÜNÜN ÇOK AMA ÇOK KUTLU OLSUN CAMIM..NASIL ATLADIM NASIL UNUTTUM..KIZIYORUM KENDİME HALA..
PRAG'A BAYILDIM..BEN DE İSTİYORUM KÜRK ÇOK ŞIK..
ECEM GELİNCE BANADA HABER VERİN..
BAŞKA NE KALDI GERİYE YAHUUU...
HAAAA...
ÇOK AMA ÇOK ÖZLEDİM...

zilsizzarife'nin yeri dedi ki...

Ay şekerim kızma hemen öle evet Bursalıyım pardon yazmayı unutmuşum:)

•°o İbrahim ve Ecem o°• dedi ki...

Hihihihi Super bir blog toplantisi olacak Sebo... Yaf bana daha cok super bir arkadas bulusmasi gibi geldi ama neyse... Opuyorum hepinizi!

•°o İbrahim ve Ecem o°• dedi ki...

Tanya'cim blog yine ihmallerde mi bana mi oyle geldi?:))heheheh Konu$ana bak desene... Hergun bakiorum ama post yok:'(...
Opuyorum kocaman...

sinem (adacim) dedi ki...

Ooooooh süper tatil. Yeni yılda da tatillerin devamı olsun, rüya gibi bir düğün olsun, mutluluk aşk daim olsun....
Yeni yıl armağanın blogda, sevgiliye yok çünkü o en güzel hediyeyi bulmuş zaten:))

Mutlu yılllaaaar...
Mailini yeni gördüm, süpersin yaaa.))

Tanya's dedi ki...

Sebocum,

Yahu nerleredin sen be..bizde cok özledik..belki akşama süpriz yaparsınız da gelirsiniz..tüm iy dilekler için binteşekkür..kürkü ödünç verebilirim sadece hehe.

Aaa Zilsiz...gördün mü bak...kesin bin tane arkadaşımız cıkacaktır bursa da biiin...

Ecemcim..işten güçten fırsat bulamıyorum..ondandır..ne zaman geliyosun bakim sen?..ona göre şahane bir toplaşma yaparız..sen yaz bakim post hahahyt..

Canım Sinemim..hemen hooop bloguna bakıp yeni yıl hediyemi kapıcam..canımsın...sevgiliye de benimkini gösteririm artık..olmadı benle idare eder..elf Tanya yaptım ..komik cok..