Perşembe, Ağustos 16, 2007

İçim acıyor....

Cok yazıldı konuşuldu dünden beri ama Bekir Çoşkun'un yazısını okudum bugün içim acıdı..ağladım...anlatırken yazıyı gözlerim dolu dolu oldu..anlatmaktan kaçındım...konuşmaktan da...Yazı bugünkü gazetede var..almadığımızdan internetten Bekir Coşkun'a bakıp kaçtım gazeteden bir çırpıda...yazı aşağıda

Kürek mahkûmları...

BU yazıyı zor şartlar altında yazıyorum. Telefonlar durmadan çalıyor, televizyonlar kapıda, haberciler durmadan bizden söz ediyorlar, benim ise söyleyecek çok sözüm yok.Sözümü sadece size söyleyebilirim.

Olan şu:Biz bir kayıktaydık.
Kürek arkadaşımı dalgalar aldı.Bizim ulaşmak istediğimiz bir yer vardı.
Söylene söylene, sızlana sızlana, adeta kendimizi kürek mahkûmu sayarak kürek çekiyorduk o yere doğru...
Orası; sadece bizim aydınlık ülkemizdi.Çağdaş okulların bahçesinde, çocukların sevgi-barış-özgürlük şarkıları söyledikleri, karanlık merdiven altlarında tarikat kurslarının yer almadığı bir yer...İtilmiş, yasaklı, suçlu, sakıncalı, haram, günahkár, aşağılanan, hiç sayılan kadınların olmadığı yurt...Babaların evlerine güler yüzle ve alın teri sıcak ekmeklerle döndükleri...Soygunun, hırsızlığın, talanın olmadığı bir yer.İran’a, Suudi Arabistan’a benzemesini asla istemediğimiz... Şeriatçıların, tarikatların, laik cumhuriyet düşmanlarının karanlığa sürüklemelerini asla kabul edemeyeceğimiz mübarek-kutsal vatan...

Mustafa Kemal’in memleketi....
Bizim ülkemiz...
*Ulaşmak istediğimiz yer burasıydı.Emin Çölaşan artık yok.

Ne yapmalıyım?..

Bırakmalı mıyım kürekleri?...

Ben şimdiye kadar her şeyimi okurlarımla paylaştım. Evimizi, evimizdeki canlıları, kemanımı, şarkılarımı, sevdalarımı, sancılarımı...Bilmezsiniz; yazılarımı onlarla birlikte yazarım ben.

Şimdi soruyorum:Ne yapmalıyım.Asılsam mı küreklere?..Avuçlarım kanasa da, hırsımdan ağlasam da, o yere doğru tek başıma kalsam dahi çekmeli miyim kürekleri?Yoksa, vaz mı geçsem kürek çekmekten?Söyleyin dostlarım...Ne yapmalıyım, ne?..

12 yorum:

Verda dedi ki...

Fena oldum ya...Sabah toplantım vardı, şimdi geldim yerime... Bence asılsın küreklere ama Emin le birlikte, başka bir gazetede... O iğrenç gazeteye hiç yakışmıyorlar...

Tanya's dedi ki...

Ay Verda bende bir fena ol..ağla..evet küreklere asılsın..dediğin gibi başka bir yerde beraber..aynı kayıkta

Taylan Sezginer dedi ki...

bu kadar göz göre göre satılmışlığı midem kaldırmıyor.emin çölaşan'ın bazı tavırlarını faşizan bulsam da, dürüstlüğü tartışılmazdı.
ertğrul özkök kadar pişkin ve aşağılıkça iktidar yalakası olabilmek ne kadar zor...

Tanya's dedi ki...

Bartonum..haklısın çok zor.

Verda dedi ki...

Ben bu medya patronlarının yanısıra, bütün büyük "baba"lardan da tiksiniyorum...Hepsi AKP nin destekçisi...Bütün medeni, açık görüşlü geçinen, bencil o.ç.ları!!!!

Tanya's dedi ki...

Verdacım...haklısın...aktif politikaya mı girsek ne!??

Verda dedi ki...

Girersek adam gibi girmek lazım... hmmm. Uğraşmak zor ama sonrada kızıyorum bize ve bizim gibilere...Kıçımızın üstünde oturup eleştiriyoruz...Karıştım...Kafam karıştı. Neden dünyanın zevklerini tatmak varken, yaşayabilmek varken, benim ülkemde, benim vatanımda böyle şeylerle uğraşayım... Gitmek istiyorum buralardan... medeniyet istiyorum.

... çok mu ciddi oldu????

Ersin dedi ki...

o kürekleri hepimiz çektik, meydanlarda da çektik, ne olduk, hiç. yazık be çok yazık.
Bence bekir bey devam etsin bari hiç olmazsa, yakışmasa da o gazeteye, ben almıuyorum ama hiç olmazsa bu akepe ve ekibini gıcık etmek için.
Her halde yakında Atatürk'çü düşünce sahipleri yasa dışı da sayılır böyle giderse. ve biz..... ancak konuşuyoruz ve başka hiç bir şey yapmadan. Mide bulantısı yetmiyor, başka şeyler lazım.

Tanya's dedi ki...

Verdacım...cok ciddi olmadı...bende medeniyet istiyorum.

Sevgili,

Midem bulanıyor..içim acıyor..atamın kemilkleri sızlıyor.

Unknown dedi ki...

Türkiye kayığı sarılmış 4 bir yandan. içinde artık mahkumda barındırmıyor. aslında "durmak yok yola devam " başlığını bizim gibilerin kullanması lazım. direniş hep devam etmeli. bekir çoşkun, emin çölaşan her kayığa rahatlıkla biner ve kayığı sürüklerler. artık o kayığa bizlerinde binbesi gerek. kayık hiç durmayacak yola devam edecek. direneceğiz. almayalım ve aldırmaylım medya kartellerinin yayınlarını. internetten takip edelir sevdiğimiz yazarlar.

Sebnem'den dedi ki...

atla bilmediğin denize..ama kayıkta ki kadar acı vermez en azından..dimi..?
git arkadaşının yanına onla asıl küreklere...
yakışmıyor orası ne bekir'e ne emin'e

Tanya's dedi ki...

Tugrulcum,

Evet..almayalım ama hocanın da şebonun da belirttiği gibi, hepimiz mitinglere gitmedik mi..hepimiz 2. partiye oy verelim demedik mi?..bu sefer daha sıkı asılmak gerek neredeyse kürekler, orada.

Şebocum,

Yakışanı odur..zaman gösterecek.