Çarşamba, Nisan 03, 2013

St.Lawrence Market Toronto

Şimdi biz geldik ya Kanada'ya, iyiyiz hoşuz da ilk iki gün ne yer ne içeriz diye bir endişe kapladı bizi, hemen köşede Carrefour yok artık, Makro bir arabalık mesafede değil, köşede bakkal bile yok. Hemen internetten bir araştırma yaptım ve St.Lawrence Market'i buldum, daha önce hiç gitmemiştik, toplandık çekçek arabamızı da aldık gittik. Meğer National Geographic dünyanın en iyi marketi secmiş burayı.

Meyve sebze çok taze, et, peynir istemediğiniz çeşitlilikte, artık her hafta salı günleri gidip haftalık alişverişimizi yapıp dönüyoruz.

Bu pazarımsı marketin bana katkıları asıl bu yazının can alıcı noktaları, ben mutfak sevmeyen bir insanım, şöyle hapla beslenme olsa acaip alkiş tutacağım olaya, o kadar diyeyim. Aman biz bu pazardan sebze aldıkca, ben evde enginar dolması mı istersiniz, ıspanak mı, karnıyarık mı, brokoli salatası mı, aklınıza ne gelirse yapıyorum, aman evladım güzel beslensin, biz güzel beslenelim diye ya aklımı kaçırıyorum, ya da acil bir işe girmem gerek, henüz tam bir sonuca varamadım amma velakin mutfaktaki maharetlerimden herkes memnun bir o kadar da şaşkın.

Aşağıdaki iki kare biraz fikir verebilir.


10 yorum:

hulyaca dedi ki...

Kanada'nın havasından mı suyundan mı bu yemek yapma aşkı ?

Unknown dedi ki...

Yok yok oradaki hıyarları beğenmedim geri dönün buraya :))))

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Ne mutlu:)) Mutfak hem terapidir hem de çok zevkli:) Böyle bir marketiniz var ne kadar şanslısınız! Öperiz;) İstanbul'dan çok selam;)

Tanya's dedi ki...

Hulyaca,

Valla bilmiyorum neden ama oldu işte:)))

Tanya's dedi ki...

Sinemcim,

Ahahahah miniklerden alıyoruz biz:)))

Tanya's dedi ki...

Seblacım,

Terapi heralde bana da..yapıyorum birşeyler:)

Öperim kocaman.

Peri dedi ki...

tanya sizi gördüm rüyamda burası çok güzel siz de gelin diyordun :)) Umarım her şey yolundadır, öpüyorum sizi:)

Adsız dedi ki...

Tanya'cığım ne zamandır yazacağım, siz hazır yerlesmisken yazayım dedim. Her şey gönlünüzce olsun. Benzer süreçlerden geçtiğim için güzelliklerini de zorluklarını da bilirim,. Tabii ben sıcak iklime gitmiştim sizin ış sanki biraz daha zor. Benim canım kuzenim nerdeyse 10 yıldır orada, Ontario da. Herhangi bir şeye ihtiyacın olursa haber ver. Sevgilerimle...

Asli cin

Tanya's dedi ki...

Pericim evet evet gelin:)))

Tanya's dedi ki...

Aslıcım Cinim,

Çok teşekkürler:)

Ya hatırlıyorum senin de kutu kutu durumları:) Şİmdilik iyiyiz, bir ihtiyac yok ama yakınsak kuzenle zaten bir yerlerde karşılaşırız:)

Öperim.
Tanya