Pazartesi, Haziran 11, 2012

Dog and the City

Bu haftasonu Bebek Senliginde taniyip bayildigim Dog and the City, sevgili Serra'nin kendi dort ayakli evlatlari icin baslayan seruveninin meyvesi. Serra hayvan dostlarimiz icin akillara zarar harikalikta urunleri biz hayvanseverlerin emrine amade etmis, aman neler neler, zeka gelistiren mama kaplari, tasarim harikasi su kaplari, organik sampuanlar, birbirinden şık kiyafetler, kapi girişinde pati temizlemek icin paspaslar,saymakla bitmez. Merak edenler şuraya bir tik.

Birkaçta fotoğraf çektim.

 Köpekler için giysiler, rengarenk cıvıl cıvıl.
 Benim çok beğendiğim mama ve su kapları, çok şık değil de ne?
 Çok hızlı mama tüketen köpekler için mama kabı, yemeyi yavaşlatıyor ve zekayı geliştiriyor.

 Zeka geliştiren mama kabı, beyz kemikler kilit gibi, patisiyle onu cıkarıp üstteki büyük kemiği döndüren köpek mamalara ulaşıyor.
Aman yarabbim işte bu, her bir minik kemik bir pati darbesiyle çıktığında kutucukları pati ile döndüren sevimli dostlar hem mamaya ulaşıyor, hem de zeka geliştiriyor.

Beni okuyanlar hatırlayacaklardır. Benim ilk evladım dünya şahanesi bir Boxerdı. Sevgili Bono dünyadaki hayatını bizimle geçirmeye karar vermiş ve gelmiş bizi bulmuş. Belki de benim çocuk sahibi olmama karar verdiren şahane bir dosttu. Gittiğinde dünyam kararmıştı, dün düşündümde Bono bizimleyken kemik resimli bir mama kabı bulduğumda havalara zıplardıım, o zamanlar acaip şeyler yoktu, zeka oyunu, yavaş yediren mama kapları, kapı önü paspasları.

Şu sıralar sık sık düşündüğüm şey Leo'ya bir kardeş. Dört ayaklısından, en mertinden, en sadığından..düşünüyorum düşünüyorum.

E bu kadar lafın üzerine bir de Bono fotoğrafı. Yaşlı bir adamla aşk yaşamak isimli çalışmamdan.

21 yorum:

Unknown dedi ki...

Biz Garu`yla tanistigimiz icin o kadar mutluyuzki anlatamam Tanya:)Ali`cigim de gercekten sevmek ne demek ogrenecek kosulsuz,cikarsiz ve evet en mertinden en sagdigindan bir kardes lazim Ali pasama:)

Tanya's dedi ki...

Deryacım,

Bono yu o kadar özlüyorum ki anlatılmaz.

ALinin de en tez zamanda en şahanesinden bir kardeş sahibi olacağından emin olabilirsin. Minik bir prüz var yalnız, biricik sevgilim ben ikisine birden bakmam diyor ehihe..çözeriz di mi?

İrem Güç dedi ki...

Merhaba Sevgili Tanya,
Twitter'da Dog and City twittini seçici geçirgen gözlerim anında ayırt etti ve işte buradayım. :-)

Günümüzde gerçekten çok güzel ürünler var dört ayaklı aile üyelerimiz için. Hoş bu kadar ilgi, alaka ve zeka ile yakında iki ayak üzerinde yürüyebileceklerinden şüpheleniyorum, o ayrı mesele...

Biz de oğlumuza, tıpkı senin gibi dört ayaklı bir kardeş düşünüp, gerçekleştirenlerdeniz. Ancak özellikle en başlarda acemilikle sıkıntı yaşadık. Dört ayaklı olan kardeş, iki ayaklı abinin otoritesini pek sağlam bulmayıp, sürekli test etti, abi olmaya pek fazla meraklandı, neyseki sonrasında toparladık durumu. :-)

Şimdi pek bir şirinler, ancak büyük olan küçüğü fena kıskanıyor. Komik durumlar kesinlikle. :)

Öptüm seni ve Leo'yu :)

Tanya's dedi ki...

Sevgili İrem,

Eee pek teknolojik gördüm ben seni:)))

Ben zeki cevik ve akıllı olmalarını seviyorum:) hem cocuklara bakarlar fena mı?

Sana soru, otorite sorunun yaşarken iki ayaklı abi kaç yaşlarındaydı? Doğru soru şu: Bu kardeşlik eylemi için iki ayaklının yaşı kaç olmalı?

Sevgiler,

İrem Güç dedi ki...

Kerem 7 yaşındaydı, şu anda 8 olmak üzere, yeni yani yaşadıklarımız.

Bizimki cinsi itibariyle, pek bakıcı ruhu taşımıyor, daha çok bana baksınlar, ben evin zıpırıyım modunda :)

Bu nedenle herşeyden önemlisi gelecek köpeğin cinsi.

İkincisi ise, cinse bağlı olarak, köpeğin yaşı. Köpeğin yaşı çocuğunkinden önemli bence, çünkü özellikle bizim gibi ilk köpeğini 40 günlükken alınca, ona herşeyi sen öğretmek durumunda kalıyorsun, ve bu evdeki herkesin işbirliği ve istikrarını gerektiriyor. Köpek bizim Köfte gibi biraz dik başlı ve lider ruhlu olursa, üstünlüğünü ilk çocukta kabul ettirmek istiyor. Kerem 7 yaşında olduğu için eğitim ve söz dinletme sürecine çok müdahil oldu. Ama Leo henüz o aşamaya gelmeyeceği için, sizin bu tür bir sıkıntınız olmayacaktır.

Ömrü köpeklerle geçmiş bir ablamız, çocukla köpeğin gözetimsiz kalabilmesi için çocuğun en az 4 yaşında olması gerektiğini söylemişti. O zaman köpeğe gereksiz tepkiler vermez, köpek de çocuk için sorun yaratmaz demişti...

Ay ne uzun anlattım, umarım sorunun cevabı da vardır içinde :-)

Tanya's dedi ki...

İremcim,

Benim ilk oğlum bir boxer idi. Şİmdi bir ingiliz bulldog aşkıyla yanıp tutuşuyorum. AMa çocuklarla ilişkilerine biraz zaman ayırıp araştırma yapmam gerek.

Sorumun yanıtını aldım ben:) 3,5-4 yaş uygundur, yani henüz zamanımız vardır:))

Köfteyi bana getirin yiyesim var.

yaseminwonderland dedi ki...

Dearest Tanya,

Hislerimiz karşılıklı şekerim, ben de çooook özledim:)) Hemennn görüşmemiz şart. Yanlız kızın okulu bitti, benim laneth okulum bitmedi, iyi mi...bu forever üniverste döneminde hapsolma durumları artık biraz interview with the vampire'daki küçük vampir kız tadı vermeye başladı. Şu an makale yazarken bir yandan da mebzul miktarda sushi üzeri kaymaklı lokum yiyerek intahar etmeye çalışıyorum...dur bakalım...
Adaya iner inmez haber çakıcam...bize gelirsiniz, Leo'yu Arslan'a emanet ederiz (geçen sene pek iyi anlaşmışlardı)...biz de dedikodu...e, bir senenin malumatı birikti:)) Bu arada ikinci evlat kararını çok destekliyorum ama tavsiyem büyük bir hayvan alman...mesela iki yaşında...hem çok sakin oluyorlar, hem de huylar-suları belli oluyor. Ben kurdumu öyle aldım, iki yaşında olduğu için satılmıyordu...melek gibi birşey...küçük bebekler büyüyene kadar çok yaramaz oluyor, çocukları korkutabiliyor (diş kaşınmaları, ayağa saldırmalar vs.), hem de sonra hırçın bir yapı çıkabiliyor alttan...AAA DESTAN YAZDIM, BEN KAÇTIM:)))

yaseminwonderland dedi ki...

düzeltme: nereden çıktı yukardaki "hayvan almak" deyimi....cık cık...ticari belgeler okuyorum sürekli, alım/satım ,vergi...oradan herhal...hemen düzeltiyorum evlat edinmek:)) ve kendimi esefle kınıyorum:))Allahtan Tommy'nin okuması-yazması yok:))

Asuman dedi ki...

Şekerim ben de bir "bosnian barak" (nadir bir cins) annesiyim. Bizimkini de küçükken atmışlar sokaklara, sokaklarda telef olmasın diye hayvansever ablaları onu sahiplendirmek için kliniğe almışlar, ben internet ilanlarından onu evimin dibindeki klinikte buldum. 1.5 yaşındaydı ve yaralıydı, ama burnundan kıl aldırmıyordu.. Şu anda tüm insanlarla dost, tam bir sevgi delisi ve çocuklara bayılıyor.. Bizi üzmemek için huylarını bile değiştirdi. Baraklar normalde çok inatçı hayvanlar, başta bizimki de inatçıydı, yaklaşık 1.5 sene geçti, şu anda lütfen yapma dediğim zaman, ikiletmiyor.. Diyeceğim şudur, önemli olan cinsinden çok, aslında karakterleri.. Hepsinin kendine özgü bir karakteri oluyor, aynı insanlar gibi.. Bir de sevgiyle her şeyi çözüyorsun..Sen zaten Bono'dan bunu benden iyi bilirsin. Umarım en yakın zamanda ailenize yeni bir kuzucuk daha katılır ve Alişe çoook güzel bir kardeş olur..
Sevgiler, öpüyorum..
Asuman

Tanya's dedi ki...

Yasemincim,

Aman gelir gelmez haber haber haber, benden iyi haber bu yaz cumaları işe gelmeme kararı aldığımdan, very long weekend olayı bana çalışacak:) Arslan'la artık denizden havu zdan çıkmazlar.

Sen hele bir gelde bizim taraflara, çok feci birikti herşey.

Bu arada dört ayaklı kardeş konusu sadece benim gündemimde, belki hep beraber çalışırız benim sevgiliye:)

Büyük kardeş almak fikri iyi amma velakin karakterini de tam bilemeyeceğimizden sürpriz olmasın??

Eee hadi düşte adaya herşeyi konuşalım:)

Öperim hasretle sevgili öğrenci.
(suşi ve lokum denemenin olumsuz olduğunu varsayıyorum)

Tanya's dedi ki...

Asuman,

baraklar da çok güzel dostlar, bakalım ben de bir gün bir yerde karşıma çıkacağına inanıyorum bizim dostun.

Çocuklarla dost karakterli, sadık, oğlanın tüm sevgi dolu eziyetlerie katlanabilecek tatlı bir dost sanırım bize de tekrar eşilk edecektir.

Tek sorunum şu anda biricik sevgilimin aaa ben hem cocuk hemde kardeşine bakamam. Onun dışında sıkıntımız yok.

(anlayacağın biraz çalışma gerektiren bir durumdayız şu aralar)

Öperim kocaman.

Çiğdemmm dedi ki...

Bu postla hiiç alakası olmayan bir yorum olacak lakin seni seviyorum Tanya :) Uzuun süredir koptum blog aleminden.. bir yoğunluk gidiyor hayırlısı...

Dur bi bakayım dedim; Aliş 2 yaşını kutlamış.. huzurla sağlıkla.. mutlu çok mutlu ...

Saçlar kızıl olmuş galiba.. süpersin :)

Hep aklımdasın, seni iş arkadaşlarıma, yakın çevreme anlatıp durdum; bezsiz bebek, süt sağarak emzirmek, klimasız hayat..

Tanımadan sevmek ve hatta özlemek :))

öpüyorum çok

sevgiyle kalın maaile :))

Tanya's dedi ki...

Çiğdeeemmmmm,

Bebekler hayatımıza girince önceliklerimiz değişiyor, ayırdığımız zaman dilimlerinin niteliği değişiyor, analık zor ah ah:))))

Saçlar siyah, fotoğraf eski:))

Kocaman öpüyorum maaile sizin güzel aileyi:)

SARP DENİZ dedi ki...

merhaba,
bizim yaşadığımız siteye ( beylikdüzü)bir boxer atılmış çok tatlı ve akıllı aynı zamanda çok uysal.14 aylık oğlumla hergün onu besliyoruz çocuklarla arası da çok iyi.çok masum baktığı için biz ona masum diyoruz.eğer bir kardeş almaya karar verdiğinizde masumu alırsanız çok çok iyi bir şey olur.masum olmasa bile lütfen petshop tan almayın bir barınaklara uğrayın.isterseniz masumun fotografını da yollarım.

Tanya's dedi ki...

Sarp Deniz,

Zamanı geldiğinde oğluma bir kardeş edineceğim vakit petshoptan almayacağıkesin.

Dilerseniz masunun bana fotoğrafını atın blogda yazalım.

(benim henüz 2 yılım var)

Adsız dedi ki...

Merhaba. Size bir konuda bir sorum olucakti. Seda yi ariyorum (Sihirlieller, yada yeni blogu ile nefess...) Blogu silinmis, ama hic birakacagindan bahsetmemisti. Sizin blogu ziyaret ettigini en azindan hatirliyorum. acaba bir bilginiz var mi? onu cok merak ediyorum. simdiden cok tskler.

Star TV dedi ki...

Çok güzeller..

Tanya's dedi ki...

Adsız,

Başka bir blogda yazmaya devam ediyor Seda, keyfi yerinde, merak etmeyin. Bloğu sanırım ziyaretcilere kapalı şu anda, bende denedim ulaşamadım, açınca haberimiz olur:)

Ben FBdam haberleşiiyorum:)))

Tanya's dedi ki...

Star TV,

Bizde bayıldık efem

Adsız dedi ki...

seda blogunu yanlışlka silmiş şimdi http://bonisimeto.blogspot.com/
bu adresten devam ediyor ama blogu açtıktan sonra babası rahatsızlanmış ve daha sonrasında vefaat etmiş . merak edenlere haber vermek istedim .

ZEHRA

Tanya's dedi ki...

Sevgili Zehra,

Şimdi başsağlığı diledim desem:(

Saolasın.