Çarşamba, Mayıs 30, 2012

Delivery is free if it happens in half an hour!

Bu aralar parmaklarım klavyeye gitmiyor hiç. Ne yazsam iç sıkıcı olacak, ne desem boş.

Daha eğitim sistemindeki reformu kabullenemişken birde kadın bedeni üzerinden siyaset yapma geldi hayatımıza.

Eğitim sistemi demişken, hala imzalamadıysanız şurada şöyle bir imza kampanyası var, biraz sesimiz çıksın bakalım, hoş meclisten geçti, bitti gitti geçmiş olsun ya.

Şimdi efenim kürtaj yasaklanacakmış, sanane kardeşim, beden benim kuku benim, ister doğrurum ister doğurmam, hem belki benim bedensel sıkıntılarım var doğuramayacağım o bebeği, belki geleceğinden endişlendim ve bir anda vazgeçirverdim olamaz mı? Olur bal gibi de olur.

Her ne kadar normal doğum taraftarı olsam da sezaryen bazı durumlarda şart olabiliyor, ona yasak buna yasak. Kadının bedeni kendine aittir, devlete veya bir erkeğe değil, en iyi kararı da her zaman kendi ve verir, zorbalıkla, herşeyi yasaklamakla olan sadece bu topraklar üzerinde yaşayanları birbirine düşürmektir.

Birde  bir zahmet doğum kontrol haplarını da SGK veriversin o zaman. Birde ebelik müessesi kardeşim, ebe olmadan ben nasıl normal doğurayım...aaaa....

Ha şundan da eminim, kürtaj yasası da meclisten geçecek, sezaryene yasaklar da gelecek, ve biz her zamanki alık ifademizle izliyor olacağız.

Hadi bana eyvallah!

26 yorum:

derbay dedi ki...

Ya hayır bıktım valla var ya böyle sürekli "hayır olamaz" dediğim şeylerin yasalaşmasından!

Kürtajı nasıl cinayet olarak nitelendiriyorlar aklım almıyor. Doğmuşların, şu dünyada nefes almış ve suyunu içmişlerin; ne yaşam hakkı ne özgürlük ne düşünce hakkını gözetmezken; doğmamışların, proteinlerin yaşama hakkıyla uğraşıp dururlar.

'kadın' anahtar kelimesini çıkar aradan, başka bir saçmalamaca var su yüzünde, neden yaşama doğmuşlar değil de yaşam yoluna çıkmışlarla bu uğraş?

Tanya's dedi ki...

Derbay,

Ay ben yazmaktan bıktım inanki, ama susa susa da nereye kadar.

Ya komploymuşta türk ırkını bitirmeye çalışıyorlarmışta töbe töbe, inanan var ya..cahillerin fazla olduğu toplumlarda yönetim bu şekilde işte, eğitimde tıs, yıllar boyu cahil kalacak bu millet.

Çok canım sıkkın çok, 3.köprü ihalesi oldu bitti bile bu arada.

Zaten kadının yeri neresi belli, o konuya hiç girmeyeyim ben.

Çok sinirliyim gidim de iki lokma yiyeyim o da yasaklanmadan kadına.

oytunla hayat dedi ki...

Babası tecavüz etsin, kocası kızgın yağ döksün, sevgilisi alnından vursun. Töre cinayeti densin, namus cinayeti densin. Eksik etek densin. Sonra bunların hepsini bir kenara atıp siz günahkarsınız desinler. Siyah ve beyaz yok herzaman. Bunun farkına varamıyorlar ve biz kızıp kızıp yok canım yuhhh dediğimiz şeylerin birdenbire gerçekleşmesini görüyoruz :(
Çok güzel yazmışsın, eline sağlık..

Tanya's dedi ki...

Oytunla Hayat,

Sevgili eskik etek arkadaşım, daha çok yazacak çizecek var ama...

Varolan çocuklarımıza bakamıyor devlet ne eğitim ne sağlık, durmadan doğur doğur doğur.

İçim şişti valla.

Bir bloğum var yazabiliyorum çok şükür.

(kaderci Türk kadını şükreder)

derya ö. dedi ki...

Tanyacığım imza kampanyasının bir naneye yarayacağını zannetmiyorum, ama gene de bir ihtimal imzaladım, kürtaj olayına gelince, cinayetle bağdaştıran insanlar, asıl istenmeden hamile kalanların "madem kürtaj yasak ben de o zaman kendi çocuğumu kendim düşürürüm" fikriyle yola çıkıp, kendilerini de tehlikeye atıp gerçek cinayetleri işleyeceklerinin farkında değiller sanırım. Atatürk'e diktatör diyen zihniyet, açsın tüm algılarını da bakıversin bi, bundan iyi diktatörlük mü olurmuş acaba?? Kadınım, bu beden benim, ister çatır çatır normal doğururum, ister canım tatlı der, sezeryanla doğururum,çocuk istemiyorum, dikkat edemedim, ya da tecavüze uğramış olup hamile kalmış olurum, o bebeği istemem, kürtaj olurum kime ne? Herkes kendi doğrularını yaşasın, başkasına yaşatmasın.Ama maalesef koyun olursan güdülürsün, böyle çıkıntılık yaparsan da sürülürsün. Böyle giderse sürülen takımda olucaz, hadi hayırlısı...

balböcükleri dedi ki...

allah seni kahretmesin heee beden benim kuku benim.bunlar bkukumuzada musallat olucak anlaşılan.hapları bencede versinler.zira bu ay yeni böcük gelcek diye öldüm öldüm dirildim.neyse benim böcük gelmedi şükür.haplanmaya devam:)

Tanya's dedi ki...

Derya Ö.,

Bende imzaladım, elimizden bu geliyor, sayın başbakan dün demiş ki ee o zaman intiharı da serbest bırakalım, bak bak kürtajla intiharı yanı kefeye koyan kafaya bak, hey hey..sonra Atatürk diktatör.

Şimdi benim sevgilinin aielede Malta sürgünleri var, güzel yer he, talep edelim hep beraber könün halde yaşarız.

İster sevişiriz ister doğururuz kime ne! Çok atık tepemin tası çok!

Tanya's dedi ki...

Balböcükleri,

Aman diyeyim böcük möcük, doğurursun valla catır catır.

Kardeşim ben kukuma karıştırtmam, ne istersem yaparım kendileriyle, elimi kolumu görsen ta şuramıza kadar geldi diyorum şu an.

Adsız dedi ki...

COk sacma bisey bence,bir aileye nasil karisa bilir devlet,Buna kari koca kendileri karar verebilirler bence.Mesela Moskovada dogum kontrol haplari vitaminler filan hepsi bedava veriliyor,kan tahlilleri bedava hem hamileyken ayda 8 litre sud verliyo, dogumdan sonrada tabiiki,, Turkiyede var mi?Mesela ben azeriyim Bakude yok)

Adsız dedi ki...

Yazdıklarının hepsine katılıyorum .ama bazı arkadaşlarım var hem korunmuyorlar ne eşleri ne kendileri gidip kurtaj oluyor bu da yanlış saglık ocakları ücretsiz hem hap veriyor hemde spiral takıyor yani bazı insanlarıda anlamak zor sultan

beybii dedi ki...

daha ne olsun kı, ınternet yasakları,okul yasakları, doktorların halı, eğitimin hali,yargının halı..sureklı oldurulen kadınlar,tecavuze uğrayan mınıcık cocuklar..gorunen o kı bız burda yada ıste kendı cevremızde yok artık,buna cesaret edemez,bu ne yahu derken adam bı aa-nee derken kafasındakılerı uygulamaya gecırıyor,sen kurtaja gelene kadar 13 yasında 26 kısınının( bunlar bıde ılerıgelenı oralaran) tecavuzune ugrayan yavruya bunları yapana ne ceza verdın? karısını cayır cayır yakan,bıcaklayan adama ne ceza verdın? amac bellı kadın evınde cocuk bakan,kocaya hızmet eden yapı(kurtaj yapılınca da yapıyor hos?!,kadınlara cok dolasmayın yoksa tecavuze ugrarsınız bak kurtajda yok dicekler, benımde ıcın sıkısıyor,kulaklarıma ınanamıyorum ama bunlar gercek..malesef...
sımdı ınsan hakları kom. başkanı acıklıyor,bosnada da kandınlar tecavuze ugradı ve dogurdu,ne var bunda dıye..ya nereye gıdım ben...

Tanya's dedi ki...

Leman,

Bizde hiç birşey bedava değil,kürtaj olmak istesen o bile yok, doğurup devlete vereceğiz artık.

Süt falan zaten yok, olsa da cocukların psikolojisini bozuyor, zehirlendi el kadar bebeler.

Azerbeycana selamlar burdan!

sevgiler,

Tanya's dedi ki...

Sultan,

Kürtaj bir korunma yöntemi değildir, katılıyorum, ama bazen oluveriyor işte ve o zaman o karar anı eşlerin olmalı, devletin değil.

Sağlık ocaklarının spiral taktığını biliyordum fakat doğum kontrol hapı verdiğini bilmiyordum, eee devlet o zaman bunları anlatmalı tanıtmalı, kürtajı yasak edeceğine, değil mi ama?

Tanya's dedi ki...

Beybii,

o kadar çok sacmalık yaşanıyor ki ve dediğin gibi amaç belli kadını eve kapayıverelim, erkeğin hizmetine giriversin de top yekün kurtulalım.

Valla gidicez bir yerlere toplaşıp, burda sağlam bir ekip var.

Ağlanacak halimize gülüyoruz ya ona yanıyorum ben.

minik dedi ki...

Aylardır sınavına girip çatır çatır kazanıp iki yıl doğuda mecburi hizmetimi yapıp hak kazandığım asaleten yöneticilik görevimi yarı maaşına üstelik vekaleten yürütüyorum(malesef)Ama bir gün mutlaka adalet yerini bulur diye avuturken kendimi 4+4,kürtaj vs gibi konularda ne kadar tartışmasız kabullere gittiğimizi görüp endişeyle izliyorum.Meğer farkındalıkla kullanılmayan her hak birgün uçup gidermiş:(((

Tanya's dedi ki...

Minik,

Adalet asla bizlerden yana işlemeyecek:(

Baksana hergün yeni bir bomba, şimdilik görevini yapabiliyorken yarı maaş falan keyfini çıkar, yakında evlerimizden çıkamayacak duruma geleceğiz bence.

Gaye dedi ki...

Ah Tanya ah, daha ne çoraplar örecekler başımıza..Yavaş yavaş rolümüz çiziliyor işte. yakında sevişme kılavuzu bile yayınlarlar..kocamla aramda bir badem bıyık görürsem şaşırmam herhalde..

Adsız dedi ki...

Ah Tanyacığım normal doğum diyorlarda sanki gerçekten doğumun normal olması için uğraşıyorlar.1 hafta içinde 3 yakınım NORMAL doğum adı altında bebeklerini dünyaya getirdiler birinde 16 dikiş birinde 8 dikiş birinde tam tamına 40 dikiş var!!!Rahat hareket edemedikleri gibi resmen acı çekiyorlar.
Hemen işi bitirmek için kesip bebeği alıyorlarmış birde üstüne gelişigüzel dikiş atıyorlarmış.

Normal doğum illaki en güzeli ama sabır ilgi ve uğraşacak ebeler yok eskisi gibi.
Güzel yazmışsın ama anlayana!!!

Tanya's dedi ki...

Gaye,

Ah o badem bıyıklar yok mu o badem bıyıklar:(

Hergün yeni bir tokat yiyoruz ama kendimize gelemiyoruz bir türlü.

Kılavuzu bende bekliyorum aslında, faideli olur.

Tanya's dedi ki...

Adsız,

Normal doğum da normallikten çıkmış desene 40 dikiş nesi yahu??

Ebelik müessesini öldürdüler şimdi diriltmeye çalışıyorar ama nafile bence de.

Bir sürü kayıt dışı iş dönecek, kimse buna değinmiyor:(

Bittik biz artık:(

hecece dedi ki...

Kürtaj cinayet değildir deyip kendinizi hiç kandırmayın...Tanya hanım siz de annesiniz bi düşünün bakalım doğmadan ölmesiyle doğduktan sonra ölmesi arasında bir fark var mı sizce?bedenime dokunma diye imza kampanyası başlamış..asıl siz o masum bebeklerin bedenlerine dokunmayın,onların o savunmaktan bile aciz oldukları yaşam haklarını ellerinden almayın...sizin çocuğunuzu bile size karşı savunan insanlara kızmayın...hamileliği engelleyecek onca şey varken baştan engelleyin..tecavüz durumunda da zaten diyanet açıklamasını yaptı anne istemezse hamilelik ilk evrede sonlandırılabilir diye ama benim anlamadığım şey bu kürtaja verdiğiniz tepkinin yarısını tecavüzcülerin en ağır cezayı alması veya engellenmesi için niye yapılmıyor,imza kampanyaları düzenlenmiyor? kadınlardan hiç bu çalışmaları göremiyoruz..ama iş ceza kesmeye gelince en masuma cezayı kesiveriyoruz...sadece empati kurun başkalarının sizin yerinize karar vermesi sizi nasıl rahatsız ediyor..aynı şekilde onun da hayatının başladığı yerde sizin karar verme yetkiniz biter... bu kararın sevmediğiniz insanlardan geldiğini bir kenara bırakın sadece düşünün..böyle bir hakkınız var mı sizce...

Meyra dedi ki...

bugün kadının bacak arasına bakanlar gidip evlerindekilerin bacak aralarına baksalar evdeki siyasetlerinin daha anlamlı kılarlar! madem kadını düşünüyorsun kondomu bedava verene kadar karşıla devlet olarak tüm koruma yöntemlerini! ama olurmu kadın dediğin bu ülkede cinsel obje! dene üzerinde ne deneyebilirsen nasılsa alık Türk kadını müsait tüm girişime!!!

Tanya's dedi ki...

Hecece,

Yanlış anlaşılmasın, kürtajın bir doğum kontrol yöntemi olarak kullanılmasına sonuna karşıyım. Amma velakin kürtaj meselelerinden çok daha mühim konular olduğunu düşünüyorum ve hükümetin onlarla ilgilenmesi gerektiğine inanıyorum.

Diyanetin yaptığı açıklamalar ! benim için inandırıcı değil, aynı diyanet geçmişte de konu ile ilgili açıklamalar yapmıştı.

Bence kadının ezilmesinin en güzel örneği tecavüzcülerin oy kaygısı ile salıverilmesidir. Tecavüzcüye ceza yok, o bebek kadar masum olan kadına tecavüzcünün bebeğini doğurma cezası var. Yok öyle şey! Kusura bakmayın, ben sizin kadar masum düşünemiyorum bu konuda.

Kürtaj aile meselesidir, kamuya açık bir tartışma değil.

Konuya ilşkin imza kampanyaları/ yürüyüşler var, sanırım haberiniz yok sizin. Ha evet birlik olalım, ne gücümüz varsa tecavüze karşı örgütlenelim hay hay. Ama sizce bu hükümet kadını daha çok ezmez de ne yapar?

Tanya's dedi ki...

Meyra,

Haklısın sinirlenmekte, biz kadınlar yıllardır o kadar sıindirildik ki yakında oy hakkımız elimizden alınırsa hiç şaşırmayacağım!

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Gelişmeler gerçekten sinir bozucu.

Tanya's dedi ki...

İçimden geldiği gibi,

Hergün yeni bir sinir bozukluğu var..hergün.