Perşembe, Mart 29, 2012

Rahat Anne


Anne olduktan sonra internette anne blogları/web sayfaları okur oldum, genellikle genç anneler elbette, daha detaycı, daha ilk cocuk oldu aman iyi bakayım, soğukta çıkarmayayım, burnu aktı yıkamayayım, bebeğim uyumuyor ne yapmalıyım türünden bloglar bunlar. Bazen detaylarda boğulabiliyor insan ama yine de satır aralarında illaki faydalı.

Biz daha rahat yetiştiriyoruz çocuğumuzu, muhtemelen ben artık 41 yaşımda olduğumdan çok korumacı, çok fanus içinde bir hayatın aslında bebeğe faydadan çok zarar getireceğini bildiğimden.

Gittiğimiz her yere götürüyoruz, geçen yıl 11 aylıktı Hindistan'a gitmiştik, zorlu bir parkurdur, içinde tren, karayolu barındıran uçaksız bir Hindistan, oğlanın gıkı çıkmadığı gibi bizi de çok rahat ettirmişti o seyahatte. 23 aya 3 kıta, sayısız yurtiçi seyahat sığdırdık bile.

Neyse uzun lafın kısası bazı bloglar var içime su serpen. Sevgili Tuğce'nin rahatanne bloğu böyle mesela, biliyorum ki o Efe karda kışta çıkar, annesiyle ofise gider, düşer kalkar gıkı çıkmaz, çünkü annesi rahat, annesi rahat ve huzurlu olduğu için bu da Efe'ye yansımış. Pamuk gibi bir adam olmuş. Rahatanneyi şiddetle tavsiye ederim, keyifle okuyun. Kimmiş bu rahat anne derseniz aşağıdalar hemenDün oğlanın vidoesunu leomio'nun bloğunda yayınlamıştım, aman burdan eksik kalmasın, görmemişin çocuğu olmuş tutmuş şeyini koparmış hesabı..

Untitled from tanya ozkan saran on Vimeo.

27 yorum:

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

qahaha oğlanın ilk hareketli goruntusunu gorduk boylece :) cok tatlıymış. baldırı çıplak halde parkeye oturunca kaç annneni içi cızz aetti bi bilsen. "ay ay ay bacaklarından yel almasın kaldırsana kızım çocugu. cık cık cık"

Tanya's dedi ki...

Hülyacım,

Ahahaha evet be, senin parktaki oğlan gibi di mi? aaa kaldırsan canım cocuğu yerden çıkçık..rahat olmak gerek rahat.

Hastalık nasılsa geliyor okulla di mi tecrübeli annem:))) (Bize bile geldi hani)

oytunla hayat dedi ki...

oyooyyooyyy :)) şirinlik muskası vallahi... eller havaya yapınca ayaklar şap şap etmedi ya, hemen çoraplar fora olsun istedi :))
Bu rahatlık konusunda sana % 1100 katılıyorum Tanyam. Hani derler ya sakınan göze çöp batar diye, öyle bir durum... Hem sen rahat olunca daha bir sakin oluyor çocuklar hemde özgüvenli...
Öptüm sizi...

Tanya's dedi ki...

Oytunla hayat,

Ahahaha ebet be..çorapları çekiştiriyor hemen, dışarda da kar var he bu arada..

Biz hep rahat büyüttük, şimdilik meyveleri de topluyoruz hakkatten de:)

Bizde öpüyoruz.

derya ö. dedi ki...

Tanyacım, çocuğum yok ama bunlar bana inanılmaz eğitici-öğretici-rahatlatıcı geliyor:)) Ayyyy annemi geçtim de kayınvalidem bir görse böyle baldırı çıplak çocuk, yerlerdeeee.. anaaaammmm:)))) bi de çorabını çıkardı mıydı çıldırmak için bir sebep daha:)) Hele ki ben de "eaaamaaannn çocuk işte, düşe kalka büyücek" diyenlerdenim:))işim çok zor ahahaha. O Alikiyi de yerim ben, kimse tutamaz:)))maşallah..

Tanya's dedi ki...

Deryacım,

Doğurunca anlıyorsun, baştan böyle bir fanusa koyasın geliyor, iç sesin sacmalama diyor, anane babane aaa diyor falan, sonra kendine geliveriyorsun, çocuk bu düşe kalka büyüyecek kafada dikiş çocukluğun şanındandır deyiveriyorsun işte:))

Bizde genelde çoraplar da fora..bişi olmuyor ehehehe.

Aliki emrinize amade:)))

gunduz68 dedi ki...

birden gözümün önüne ashramın kapısındaki kıpır kıpır adam geldi...gerçi ardayla tanıştıramamıştım (oyun için gelip oyuna getirilip sızlanıp zırlamıştı..:))pür dikkat bakışlarını yesinler birde minik kirpiklerini...pipirikli anneydim başlarda baktım öyle daha çok sıkıntı oluyor bende gevşettim ipleri şimdi daha huzurluyum ama yemek konusunda o kadar huysuzki aşamıyoruz çook rahat anne değilim ama sımsıkı da değilim sonraları daha da gevşicem eminim...

Tanya's dedi ki...

Gündüz 68,

Evet be hatırlıyorum, Arda istememişti ve hemen dönmüştünüz, bende aman gidinen önemlisi Ardanın keyfi huzuru nasılsa alışacak demiştim:))) Şİmdi bir buluşma daha yapalım diyorum ama yaşıt arkadaşları bir araya getirelim diyorum, ne dersin?

Biraz daha gevşe bak, rahat edeceksin:)))

Esra dedi ki...

jack and the neverland pirates değil mi? başladığında biz de çok benzer hareketler yapmaktayız :) Mickey'nin kulüp evinden sonraki favori jack bizim evde.

Rahat anne olma mevzusu ise zamanla gelişiyor bende, gevşemek daha kolay oluyor çocuk büyüdükçe. Sevmiyorum ahkam kesen anne bloglarını ama katılıyorum satır aralarında ille de faydalı kazançlar edinildiğine.

Oğlan çok çok sevimli, iki kere izledim videoyu, ayrıca bacak kadar boyuyla benden çok macera yaşamış galiba :)
öpebilir miyiz o bacaklardan benim adıma?

Tanya's dedi ki...

Esracım,

Ebet beee, jack and the neverland pirates, Mickey, imagination movers favorileri:)) ve dans dans dans:))

Ben baştan beri rahatım, öyle de deavm ettim, ahkam kesmedim, doğrularım vardı anlattım, dinledim satır aralarını bana uyanları cımbızla çektim, iyiyiz ya şimdi:))

Biz maceraperestiz biraz o da mecburen bizimle geliyor ehehe.

Öperim tabi öpmem mi, sen de Canı öp kocaman:)

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

çocukların hastalanmasıyla ilgili naçizane tecrubem şudur ki, ne kadar, kaç kere hastalandıgına değil hastalıgı nasıl atlattıgı daha onemli. çabuuk, ayakta ve keyifli atlatıyorsa korkmamak lazım. elbette hastalanacaklar.

Tanya's dedi ki...

Hulyacım,

İÇime su serptin , bizimki hastalığı güle oynaya atlatıyor ya..oh dedim:))))

tosbagalar dedi ki...

Ben de bu annelerden biriyim. Büyük oğlum 12 yaşında iki yıldır okuldan sonra evde yalnız kalıyor.Hiçbir zaman esirgeyen anne olmadım. Heryere kendi başına gidip gelebildi. Ben de gidebildiğim heryere (konfor aramadan) onu da götürdüm. Yok uyku saati yok yemek saati demedim ne bulduysak onu yedirdim yeri geldi pusetinde çok uyudu. Şimdi mi gezmeyi tozmayı seven bunlardan mutlu olan eğlenmesinin tadını çıkaran problem çıkarmayan bir çocuk oldu. Darısı kardeşinin başına

Tanya's dedi ki...

Tosbagalar,

Vallahi bravo:)))

Darısı hepimizin başına:)

funda dedi ki...

ikinciye anneyim dışardan bakılınca da tecrübeliyim sanki..ama tam da az önce üşüttüm mü ben bu çocuğu diye kendimi kahretmekteydim ki bu yazıyı okudum..tam da zamanında ne iyi geldi..

Tanya's dedi ki...

Funda,

Bazen insanın kendi tecrübeleri değil de diğer annelerin görüşleri rahatlatıveriyor işte insanı:))

ne güzel gelmiş o zaman bu yazı sana:)

funda dedi ki...

çok içim rahatladı birden hatta.. ve nasıl bir psikolojiyse size yazarken bile "üşüttüm çocuğu " demişim..çocuk üşümüyo belki de ama ben üşümeyen çocuğu bile üşütebiliyorum endişelerimle :) neyse ki daha 50 günlüğüz de toparlayabilirim belki sizden feyz alarak

Tanya's dedi ki...

Funda,

Üşümezmiş onlar öyle kolay kolay hem bak bahar bebeğiymiş seninki, en güzel havalara denk geldi.

Doktoru hep bana sen üşüyorsan o da üşüyordur demişti, Norveçte çocuklar baldırı çıplak geziyor unutma diye ekleyip Hindistan vizesi vermişti ki ondan sonra iyice rahatladım:))) (aslında koyverdim)

Öperim hepinizi o zaman.

Abuk Kraker dedi ki...

tanyacım öp benim için. şeker bu bildiğin :)

Çömezin Dünyası dedi ki...

Sevgili Tanya çok rahat büyüttüğüm, saklayıp sarmalamadığım ,anneliği abartmadığım bir anne oldum.Ki hala öyleyim oğlum 10 yaşında kimi zaman vicdansız anne dediler (annem olur söyleyen) kimi zaman ilgisiz v.s dediler.Ama hiç ödün vermeden yola devam ettim çünkü ben birey yetiştiriyorum.Hayatı boyunca onu kollayan birine ihtiyacı olsun istemiyorum. Alışverişe gittiğinde pazarlık yapan,bazen boyundan büyük laf eden bu küçük adam beni gururlandırıyor.Dilerim böyle devam eder ve dilerim Aliş gönlünce büyür:)

mermaid dedi ki...

Bende o titizlik bir ay falan ancak sürdü. Sonra geçti. Şimdi yaprak topluyor, hayvan seviyor, üşüyebiliyor, sokakta burnu kızarıyor. Ve bunlardan ötürü bir şey olmuyor. Ha sadece uyaranlar olabiliyor:) "Aaa düşerse!" deniyor sıkça, ama hayır düşmüyor genelde, düştüğünde de hop kalkıyor bir şey olmamış gibi çimlerde koşmayı sürdürüyor:) Rahatlık iyidir.

nymphea dedi ki...

Öncelikle yakışıklı oğlunun dans edişine bittim:)) Ben de rahat bir annenin kızıyım, henüz 3,5 aylık anneyim, sanırım ilk zamanların verdiği ve eşimin pimpirikliğinin verdiği bir detaycılık bende de var:) Ama sizin bu rahat, gezgin, keyifli hallerinize de özenmeden edemiyorum:) Maşallah size.. İlerde ben de rahatlarım umarım:)

Sevgiler.

Tanya's dedi ki...

Abuk Kraker,

Ahh öpmem mi:)))

Tanya's dedi ki...

Çömezin Dünyası,

O zaman senden öğrenecek çok şey var, aslında hepimiz bağımsız sıkıntısız bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz, yoksa hepimiz cocuklarımızı annelerimizin bizi sevdiği kadar seviyoruz değil mi:)

Tanya's dedi ki...

Denizkızı,

Hah budur işte, biz bugün bir okula gittik görüşmeye bizimkisi koşarken hop diye düştü, güldü, öğretmen hemen koştu, hayır bırakın kendi kalkar dedim, hahaha (büyük gülme) diyerek kalkıp koşmaya devam etti.

Müdür pek beğendi ehehehe. Önemli olan bizlerin beğenip takdir etmesi elbette ama dışardan tepkiler, en rahat okullarda bile bu var hani..

Tanya's dedi ki...

Nymphea,

Rahat annenin kızıysan sende de gevşeyecektir ipler bence:))

Üstelikte en yakın zamanda, malum bahar geliyor:)

Asuman dedi ki...

Tanyacım 41 kere maşallah diyorum.. Mıncırmak istiyorum çokça:))

Asuman