Cuma, Şubat 10, 2012

Vay be turp!

Sevgili Leomiomuz Assos'ta hastalandı. Derhal doktorumuz arandı, ilaçlar alındı, her duruma hazır hale geldik, bir iki ilaç verdik, baktık toparlıyor hemen kestik tabi.

Biz çok ilaçcı tipler değiliz aslında, çok zorunlu kalmadıkça vermiyoruz.

Şimdi ben hastalık konularında çok tecrübeli değilim, olmadığımdan da pek paniklemiyorum aslında. Hastalık halleri insan halleri olduğundan kendimde de çok ilaç kullanmam, ne derler ilacla bir haftada ilaçsız yedi günde. O hesapla yedi günü beklerim ben, ama alternatif şeyler mutlak kullanırım.

Annem de bizdeydi, "evladım" dedi, "babana siyah turp aldırdım, içini oydum, balla doldurdum, o bal turp suyuyla birleşip sıvı haline gelecek ama bir gece ayazda bekleticeksin" dedi, ve ilacı yaptı, onu veriyoruz, aaa oğlanın ne öksürük ne tıksırık kaldı, iyileşiverdi.

Bunu da yazayım ki dedim, belki yapan, inanan, ilaç yerine doğala giden anneler okursa bu bir anane ilaçı, meğer bizleri böyle büyükmüş annem.
Üşütmeden hemen önce sekerken isimli çalışmamdan.

8 yorum:

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Çok geçmiş olsun! İyi olmasına sevindim şimdi:) Aslında olması gereken de o galiba. Mesela Almanya'da antibiyotik dr. reçetesi olmadan satılmıyormuş. Bizde de tam tersi. Herşeye hemen antibiyotik. Tabiki dr. değilim ahkam kesemem zaten ama kolaycı mıyız sanki biraz ilaç konusunda?

Tanya's dedi ki...

Seblacım,

Biz şeker gibi ilaç içen bir milletiz, ben de sevgili de çok ama çok nadir kulllanırız, oğlanı da öyle alıştırasım var elbette.

Elbette ki oğlan feci hastalanmadığından böyle atış tutuş konuşuyorum:)) Umarım da hastalanmadan büyütürüz.

annesi ve defnesi dedi ki...

Geçmiş olsun, o turp bizi de turp gibi yaptı geçenlerde:)

iρεκβöcεĝι~ dedi ki...

Ooo bunu her öksürdüğümde söylerler ve ben bir kere bile denemedimm:(
Ne varsa doğada var,bayılıyorum bu kocaman gözlü kuzuya Allah bağışlasın:)

Tanya's dedi ki...

Annesi ve Defnesi,

Valla turp şahane bişeymiş:))

Tanya's dedi ki...

İpekböceği,

Bence ilk sefer(işallah olmaz) de dene:))

Anonymous dedi ki...

Tanya nasıl yapılıyor/kullanıluyor biraz daha bilgi verirseniz aklımızda bulunsun. bende sevmem ilaç... mümkün olduğunca almamaya ve vermemeye çalışıyorum.

Tanya's dedi ki...

Anonymous,

Sİyah turp al, içini oy balla doldur, bir gece ayazda(dışarda) beklet, bal sulanıyor, sonra ver bebeğe:)) cayına karıştır suyuna karıştır lüp lüp içiyorlar. Bittikce de ekleyebilirsin veya yenisini yaparsın.