Salı, Şubat 28, 2012

Rutin mutin işleri

Bir yorum geldi kitapla ilgili posta, acaba biraz da Leo'nun rutinininden bahseder misiniz diyen? Derhal, buyrun oğlanın rutini.

8:00 Good morning Mr. Ali diye uyanıyor. Ve 180 CC sütünü içiyor.
Bu arada çiş kaka mevzuları, ailecek sevişme kokuşma, güne başlamak için şık giyinme hadiseleri zaten bir saatimizi alıyor.

9:00 Ailecek kahvaltı ediyoruz, kahvaltılarında dönüşümlü olarak peynirli omlet, bildiğiniz zeytinli peynirli kahvaltı ediyor kendileri.

10:00-11:00 Salı ve perşembeleri oyun okuluna gidiyor okul okul diye. Diğer günler bu saatlerde ya sokak itliği ya da park ve bahçeler müdürlüğüyapılıyor.

11:00 Meyve suyu saati
Bu meyve suyunu da yarım elma yarım havuc ve yarım armuttan yapıyoruz, eğer evde değilsek aşağıda Barış büfe var, yemin ederim bizden güzel yapıyor.
Eğer sokaklardaysa gezmeye devam, eğer eve dönülmüşse oyuncakları ile oynuyor, bazen babası ile bazen de Mımı'sı ile oynuyor, artık keyfi nasıl isterse. Odasına aldığımız masa ve sandalyede çizim, boyama, yapıştırma işleri ile bayağı vakit geçiriyor. Ha birde yazı tahtası var, çok güzel düz çizgiler çiziyor ehihe.

13:00 Öğle yemeği. Dönüşümlü olarak tavuk et veya balık veriyoruz, yanında mutlaka bir sebze yemeği, ki bu yemeği de muhtelif sebzeler, buğday/bulgur/pirinçten yapıyoruz, tercihan et suyuna ve balık günü değilse bir kase de yoğurt yiyor.

13:30 Öğle uykusu genelde iki saat süren bir öğle uykusu var.

15:30 uyanınca 140 cc süt veriyoruz, sonrasında hava erken karardığı için evde oyunlar oynuyor. Hava iyi ise sokaklara cıkılır bu arada.

17:30 Mevyeli yoğurt saati
Bu arada ben geldiğim için evde bir şenlik havası oluyor, artık ne isterse yapıyoruz, piyanosu var minik onu calar, davul çalar, akrobasi gösterileri yapar, zira dünyanın en iyi akrobatı kendileri.

19:00 AKşam yemeği. Akşam yemeği dönüşümlü olarak, yoğurt, muz, tost, makarna-yoğurt veya evde ne varsa şeklindedir.

20:00 banyo

20:30 Yataaaak

23:00 Ben hala 200 cc uyku öğününe devam ediyorum.

Evde belli bir disiplin var, ellememesi gereken objeler, hmmm baba olan trenler, fişler gibi. Elbette başlangıçta herşeyi istedi ama biz ağlamasına rağmen bunların onun olamayacağını anlattık ve şanslıydık ki bunu anladı, en zorlandığım şey tuvalet fırçasıydı mesela, az tepinmedi onun için ama mümkünü yoktu, şimdi hmmmm hayır diyor fırçaya.

Uyku meselesine gelince biz hiç uyku sorunu yaşamadık ama ben bir yol izledim, o yol da "uyumayan bebek yoktur, uyumasını öğretememiş anne vardır" yolu idi. Tracy Hogg'un bize en büyük katkılarındandır bu.

Gittiği okulda öğretmeni disiplini sebebi ile babasına teşekkür etmiş, masada oturup tüm aktiviteleri yaptığı için, malum hepsi bir yere dağılıveriyorlar, bizimkisi ciddiyetlidir bu konularda.

Rutin dediğimiz şeyi aslında bizler oluştururuz. iyi bir rutin de iyi bir bebek demektir.
Uyku öncesi robe de chambre halleri

8 yorum:

iρεκβöcεĝι~ dedi ki...

Çook yakışıklııı^^
*maşallah diyoruz burda:)

Tanya's dedi ki...

İpek böceği,

Tenk yuuuuu

Fatma dedi ki...

yerim onu ben yaa şu kılığa bak sen minik yakışıklı seni karizma şimdiden fena, rutin de harika. benim kız cadı bildiğin. Hayırı bildiği halde gözüme baka baka yapıyor. Aliş Defne ye bulaştırsa yahu :)

Tanya's dedi ki...

Fatmacım,

Ahahaha..bulaşsa bu keşke:)))Bende ona ilk yaklaşanları tokatlamasın istiyorum mesela:)))

sinem (adacim) dedi ki...

Şekerim, bana bak bizimkileri de bir rutine sokman amacıyla 15 günlüğüne sana göndermeye karar verdim:)) Böyle yesinler yatsınlar uyusunlar ellemesinler...

Uyku öncesi hallerine de bayıldım. Bizimki çıkarabilse bezini bile fırlatıp öyle dolaşacak o saatlerde. O kadar alevleniyor yani uyuyacak diye:))

Tanya's dedi ki...

Sinemim,

Gönder gönder:))

Bak bu gece bizimkide 10da uyudu, hastalık mastalık derken sapıttı tabi, oluyor arada:)

sinem (adacim) dedi ki...

Nazar nazar, anlatma öyle her yerde:))

lal dedi ki...

sen nasıl bişeysin böylee:)bayıldım o pijama terlik olayına.o robe de chambre ayrı bı olay zaten:)nerden aldınız sorabılırmıyım:))