Pazartesi, Şubat 27, 2012

Genetik Kodlar

Arada bir bazı kareler yakalıyorum, hepsini fotoğraflayamıyorum ama şu aşağıdaki kare mesela gen gerçeğinin acaip bir örneği benim için.Sonra evde başka tuhaflıklar oluyor, daha bir gün ayakkabılarımı içindekileri boşaltmadan giyemedim ben, ve bunu çok seviyorum, kendinden bir hatıra koyuyor.

Bir bebeğimiz olacağını öğrendiğimiz vakit hayatımızı değiştirmeyeceğini biliyorduk, evdeki hayatımızın, hayatta duruşumuzun, küçük bir ayrıntı belki ama o zamanlar neden olduğunu anlayamadığım çoğu insanın acaip sinirlendiği eve ayakkabı ile girmeye devam etmemizin, kısacası hiçbirşeyin..dilediğimiz gibi de oldu, oğlan da bize uyum sağladı, salonda canlı müzik yapılırken odasında fosur fosur uyuyabiliyor, çok isterse aramıza katılıveriyor.

Kısacası we love the way we are..

12 yorum:

gunduz68 dedi ki...

aynı genetik durum bizimkilerin arasında da var aynılar her adımda hemde..anlamsız yerlerden oyuncaklar bizde de mevcut.en sevdiği şeyde kamyonların içine tıkıştırmak oyuncaklarını....

fatma artan dedi ki...

Ozlemisim yahu

Çocukla Kampa Gidilir (mi?) dedi ki...

tanya bunu nasıl sağladın? hayatını ele geçirmemesini? hemde tek çocuk. illa ilgi istemeyişi, hayatın akışına ayak uydurması?
neden bazı çocuklar böyle değil?

Tanya's dedi ki...

Gündüz68;

Aaa unutmuşum bak kamyonların içi ıvır zıvırla dolu bizde de:)))

Tanya's dedi ki...

Fatma,

Ahahayt,bu post sanaydı:)

Tanya's dedi ki...

Kybele F,

Belliki burda da genetik kodlar devreye giriyor:))

Biz baştan beri kendimize uydurduk bizimkini, hayatımızda elbette ödün verdik ama onun iyiliğine olacak şekilde:))

Adsız dedi ki...

o zaman size kızılmasının nedeni eve ayakkabıyla girmeniz değil, girenlere avam demenizdi, hatırlatayım istedim

Tanya's dedi ki...

Adsız,

Hala avam buluyorum biliyor musun:)))Ve gittiğim hiç bir evde çıkarmadığıma da pek seviniyorum laf aramızda:))))

Verda dedi ki...

hahahha... bizimkide kendi çantalarının içine hep bişiler koyuyor... daha dün tshirt sokuşturmuş içine...

ayakkabı çıkarma konusunda biliyorsun beni. zaten londra da büyümüşüm etc... ama kardeşim bu şehirde accaip pis bi şehir. biz hala çıkarmıyoruz... avamlığına direniyorum... ama var ya, hakkatende .... bilmiyorum... evime girerken ayakkabı çıkartmıyorum.. ama dolabımın içine artık domestosla yıkayıp yerleştiriyorum... kedi köpek kakası veya çişi midemi bulandırmaz benim. ama o heriflern tükürdükleri... sümükleri... yani...

Tanya's dedi ki...

Verdacım,

O tshirtleri yerim ben yahu.

Ayakkabı konusuna gelince, biz çıkarmıyoruz, oğlan da alıştı zaten, memelketin pisliğine gelince evet haklısın, ama ben yine de hazetmiyorum ayakkabı cıkarmayı domestos falan idare ediyoruz işte ehehehe

Adsız dedi ki...

Bence yanlış düşünüyorsun..Sende farkındasın aslında ''avam'' lı postun amacını aştığının ama bi türlü kabul edip te söylemiyor yada söyleyemiyorsun. neyse çok uzatmayacağım bu konudaki fikrimi o zaman da paylaşmıştım. Ben eve pabuçla girip girmeme olayını ne bir temizlik kriteri nede sınıfsal bir durum olarak nitelendiriyorum. seninde bu şekil ayrıştırıcı sınıflandırmalar yapmayacağını ümit ediyorum.

alişimi öpüyorum ,
içtenlikler..
Evrim.

Tanya's dedi ki...

Evrim,

Amacı aştığını düşünmüyorum da bizim milletimizin çok alıngan olduğunu düşünüyorum, ben sevmiyorum ayakkabı çıkarmayı da çıkartmayı da, bizim kültürümüzün izleri olduğunu ve ne kadar modersleşirsek modernleşelim bazı şeylerden bir türlü vazgecemediğimizi düşünüyorum.

Amaaan, boşver işte ben çıkarttırmıyorum evime gelene, oğlanda alıştı gitti. Sonucta o zaman eleştirirldiğim kadar önemli bir mevzu değil bence hala.

Sevgiler kocamanından.