Perşembe, Eylül 08, 2011

Başka bir aşk hikayesi.

Malum olduğu üzere her sabah Heybeli'den gidip geliyorum ben. Bazen son dakika, bazen vakitli ama azimle gidip geliyorum bisikletimle.

Bisikletli olduğum içinde Mavi Marmara çalışanları ile ahbap oldum, kaldıralım, bir el atsanıza çocuklar diye. Bu çocuklardan birini ayrıca çok seviyorum, adada oturuyor ve sabahları anakaraya geciyor Mavi Marmara Bostancı'daki vazifesi için.

Adını bilmiyorum, O'nun iki tane dünya güzeli kurt köpeği var, her sabah iskeleye kadar beraber geliyorlar, O hep en geç biniyor, köoepkelri ile biraz daha oynamak, biraz daha keyif etmek için. Son yolcu olarak bindiği motordan kurtlarına el sallıyor, kurtlar da basamaklara tırmanıyorlar, biz gözden kaybolana dek O motorundan burnundan gitmiyor, kurtlar da basamaklardan.

Ve ben bu karşılıksız koşulsuz sevgiden ötürü her sabah duygulanıyorum.

Sonra kendime bakıyorum, ne kadar vurdumduymaz, sevgisiz, itiş kakış içinde yaşıyoruz diye, kurtların o sevgisini gördükçe zaman zaman insanlığımdan utanıyorum, türlerine ettiiğimiz eziyetler aklıma geldikçe. O'nu ayrı bir seviyorum, insanlığı için, o kurtlara gösterdiği sevgi için zira aynı sevgiyi adanın tüm köpeklerine (ki sayızı 10larla tarif edilmez) gösterdiği için.

Sonra da dönüp hala köpek zehirleyen belediyelerimizi tebrik ediyorum!

10 yorum:

Berceste dedi ki...

Haklisin ve cok guzel bir yazi olmus Tanya.

Yalniz, su anda sokakta asilanip, kisirlastirilip birakilan kopekler o kadar cogaldi ki,(oldurmesinler elbet de, bir baska cozum lazim! salivermek de olmuyor :((( ) neredeyse cocukla sokaga cikamaz hale geldik. Korktugumuzdan degil, sokak kopeklerinin cocuklari cok sevmemesinden. Bizimkinin de zarari bilmeden yaklasma, olmadik anda, hoplama, kolunu uzatma, kopegin hayvansal gudulerini harekete gecirme riskinden! Yanindan gecerken aniden kopek donerse mesela, bizimki bir sicriyor, kopek ona birsey yapacak diye ataga hazirlaniyor, ben bocugu bir yana savuruyorum(zaten hap kadar), yok yok o sana saldirmayacak diye kopege laf anlatmaya calisiyorum :) Ama bir gun benim dikkatimden kacarsa diye de odum kopuyor, cocugun elini birakmaya odum kopuyor bu durumda :((( O koca kurtlari gorursem de vapura binerken gene odum kopabilirdi :P

Gaye dedi ki...

çok güzel dile getirmişsin Tanya... para, güzel ev-araba,kıyafet için sevmiyorlar ki bizi..nerede var bu kadar karşılıksız sevgi? hayvan düşmanları mumla arasalar bulabilirler mi acaba böyle yoğun hisleri.?

p.s: kafiyeli gitmişim, şiirimsi gibi bir yorum olmuş :)

Tanya's dedi ki...

Berceste,

Maalesef haklısın, adada da sorun aynı, yukarda yaşayan köpeklerin bir kısmını zehirlemişler, lidersiz kalan köpekler aşağıda geziyorlar ve saldırmaya başladılar sağa sola.

Bunu çözümü elbette aşılamak değil ama bence barındırmak, ama düşününce daha sokakta yaşayan cocuklarımızı barındıramazken bunu köpekleri içi beklemek haksızlık olacaktır.

Hem hayvan sevgisi aşılayıp hem kendilerini korumayı nasıl öğreteceğiz şu an için hiç bir fikrim yok.

benim de içim dolmuş gördüğün gibi.

Tanya's dedi ki...

Gaye,

Ne güzel kafiyeli gitmişsin ehehehe.

O yüzden karşılıksız koşulsız diyorum ya bende.

Pınar Çetin dedi ki...

Köpekleri çok severim ama Kurt köpekleri bir başkadır benim için. İlk köpeğimdir. herşeyimizi paylaşırdık (çikolatalarımızı bile ki tatlı köpekleri kör yapabiliyormuş) çok üzüntülü bir veda oldu bizde yavrularını doğururken çok zarar gördü ve yavrularından hiç biride yaşayamadı..yaşatamadık... :(

Kurt köpeği (Alman Çoban Köpeği) sahibine çok sadık cinstir. Oyunu çok sever :)

Bahçeli evim oldugunda alacağım tek köpek.

Tanya's dedi ki...

Pınar,

Kurt köpeğini seven tam sever arası yoktur. Benim en favorim olmamakla beraber köpekleri cok severim, amma mesela sevgilimin bahçeli bir eve alacağı ilk ve tek köpektir.

Sizin hikayenizse üzücü, keşke bir torun kalsaydı dediğin oluyordur sıkça.

En kısa zamanda bahçeli bir evin olması dileğiyle..

levo dedi ki...

Ada bisiklet köpek: hepsi güzel sevilesi ve kıskanılası şeyler, yine de bisikletli bir ada/motor fotoğrafı blogta iyi olur. Bekliyoruz efeniim.
:)

Tanya's dedi ki...

Levo,

Aaaa bak bisikletle hep yalnız olduğumdan çeken olmadı hiç bak düşünemedim artık caddede çekeriz:))

Splendor dedi ki...

Biliyor musunuz? Ben 2 sene heybelide yasadım. cocuklugumun en guzel iki senesiydi. kopegimizz vardi karabas. beni okula getirir gotururdu. kotu niyetli kimseyi yaklastirmazdi yanima. karsiliksiz severdi. hatta tasindigimizda adada yeni eve bizden once gitmis camdan bize bakıyordu. ne guzel gunlermis. hic o kadar mutlu olmadim daha hayatimda.

Tanya's dedi ki...

Splendor,

Okuzum ben, atlamisim yorumu yayinlamayi!

Aslini ararsan oglani yaz kis adada buyutesimiz o kadar var ki..dir bakalim, bir karabas bulalim once sonra zaman ne gosterirse.