Çarşamba, Ağustos 24, 2011

R.I.P Bono

2007 senesiydi, sabah 6 sulari, canimdan can bir ruh o sabah ince bir tutsu esliginde son nefesini verirken nefesle tütsü birbirine karismis, benim gözyaslarim oluk oluk akarken isiyan ilk gunun isiklariyla, balkon kapisindan süzülüp gitmisti.

Oglumdu benim, dile kolay tam 14 yilimi beraber gecirdigim, bir dakika bile ayrilmadigim, sayesinde Ülkedeki tum hayvansever otel/ motel/pansiyon/tatilköyü gördügüm canim oglum bizlerden ayrilaya karar vermisti, kabul etmesi zordu benim icin, gidecegini bilmek ama yine de umud etmek, ilaclarini getirtebilmek icin cirpinislarimi en yakinlarim bilir tek. Icim yaniyordu ,caresizdim, elim kolum bagli öylece bekliyordum, biricik sevgilim o zor günlerde destegini hic esirgemedi, tum ignelerini yapti, ilaclarini aksatmadi, temizledi, temizledim, beraberce onu son yolculuguna ugurladik, ve ben simdi biliyorum ki o gittigi yerde koca kulaklarini ve dilini sallandira sallandira kosup zipliyor, belki bizim sevgimiz yok, ama ruhu özgür.

Her 24 agustos icim hala burkulur benim, cok sevdigim bir gun olmaktan o gun cikti bugun, keske yasasaydi demiyorum, turunun en uzun yasayanlandadi, ama hala cok özlüyorum, hala burnumun diregi sizliyor, hala icim burkuluyor.

Rest in peace Bono! Rest in peace!

14 yorum:

plndrkn dedi ki...

İste sırf bu sevgi yüzünden kaçıyorum onlardan... Tarifsizdir tahmin edebiliyorum...

Tanya's dedi ki...

Plndrkn,

Kacma derim, sevgisi paha bicilmezdir.

Asortik Krep dedi ki...

Bunu düşünmüyorum,hiç düşünemiyorum.
Her sene seni okurken satırlarından hissediyorum sadece.

serpil dedi ki...

Çok iyi anlıyorum seni, Bono şanslıymış, ne güzel bir ailesi olmuş.

Tanya's dedi ki...

Asortikcim,

Dusunme zaten..

Cok zor bir zaman ama:(((

Tanya's dedi ki...

Serpil,

Evet evet sansliydi bence de ama bizde cok sansliydik.

serrose dedi ki...

Tanyasum sen o kdar guzel anlatmissin ki her duygun okuyana geciyor.

tutuldum diyemiyorum bir sey.
Rest in peace Bono! diyorum senin gibi

Adsız dedi ki...

hımmm şimdi illa bi torba cevap yazarsın ama somalide yaşananlar hakkında da bi tık görmek isterdik sizde... öyle değil mi hani hümanistlik, evrensel düşünce, insan ve hayvan hakları... bla bla..

Tanya's dedi ki...

Serrosum,

Bazen kelimeler yetmiyor iste.

Tanya's dedi ki...

Adsiz,

Blogun sag tarafinda gordugun one, zaten afrikaya yardim eden bir kurulusa katki sagliyor, ben sadece hukumetin destek verdigi bu projenin deniz fenerine donusecegine inananlardanim, yoksa afrikaya sadece bugun yardim edilmesi gerektigini dusunmuyorum, afrikaya yillardir yardim ediliyor ve edilmeye devam edilecek..showsuz olani tercihim elbette.

Unknown dedi ki...

Bir ara düşündük Devrim'le alalım mı diye..Duru'nun çok seveceğine eminim.Ama daha ölümü doğru düzgün anlatamamışkenona ,ya alacağımız köpekte ölürse diye korktuk vazgeçtik.
Bunu yaşadık çünkü.Arkadaşım oğlu için almıştı.Aldıktan 1-3 ay sonra kaybettik arkadaşımı.1 sene sonra da köpeği.Oğlunda yarattığı travma,o da gözümü korkuttu.
Anlayacağın,uzaktan sevme düştü bize.:((

Tanya's dedi ki...

Pinar,

Sansiz bir tecrube olmus sizinkisi. Boz oglan iki yasina geldifinde ona bir dost edinmeyi cok istiyoruz, mutlaka paylasirim.

ÇokBilmiş dedi ki...

Benim de bir kedi oğlum var. 7 yaşını bitirdi. Umarım bir 7 senemiz daha vardır birlikte geçirebileceğimiz.

Tanya's dedi ki...

Çokbilmiş,

Dileğim 7den cok olması senelerin:)