Cuma, Ağustos 19, 2011

Icimde aktivist var benim.

Yaz gelip okullar tatil oldugundan beri yazacagim yazacagim, unutuyorum, karnelerini alip hediye bekleyen cocuklariniza vereceginiz hediyeler icerisinde sirk olmasin lutfen!

O masum hayvanlarin mutsuzlugu sizin ve hele hele cocuklarinizin eglencesi olmasin, sizin paralarinizla o canlAr mutsuz edilmesin, uyusturulmasin, sirtlarindan para kazanilmasin. Sizde buna alet olmayin.

Ben cocuklugumdan beri sevmem o sirkleri, o hayvanlarin gozlerindeki uzuntu, bugulu bakis beni hep cok üzmüstür, insanligimdan utandirmis, gozlerimi doldurmustur, ve ben kendi cocuguma da bunu ogretmek istiyorum, sirke hayir desin, yunuslari serbest biraksinlar diye mesela denizler assin istiyorum, umuyorum bu bilinci asilayabilirim.

Uzun lafin kisasi, paranizla o iskenceye alet olmayin derim ben nacizane, ha yunus gosterileri, kopekbaligi ve balina gosterilerinin de sirklerden hic bir farki olmadigini hatirlatirim, belki sirk yerine evde beslenecek bir sokak kedisi, kopegi kucuklere daha dost olanilir ve onlari gelistirebilir.

Ps- bu Ipadden fotograf yukleyemedigim icin, kafese sigamamis bir fil fotografi borcum olsun!

16 yorum:

novella / विश्व dedi ki...

bu yaz coney island'a fok balıkları gösterisine gittiğimde yaşadım bu duyguyu... kendi doğalarının dışında yaptıkları ilk hareket içimi acıttı ve kalkıp gittim o gösteriden. kesinlikle bunun bir parçası olmamak gerek.

Tanya's dedi ki...

Novella,

O gösteriler benim de içimi acıtıyor, hepsi hunharca geliyor aslında.

Ben gitmiyorum, parcası olmuyorum.

plndrkn dedi ki...

Nasıl tatlı bir blogtur bu böyle...
Senin yüzünden bu gün işten atılabilirim çünkü saatlerdir blogunu okumaktan işlerimi bitiremedim :)
İnsanın anne olası, sonra da böyle bilinçli bilinçsiz yavrusunu büyütesi geliyor :)

Adsız dedi ki...

yunuslara havuzda yaptıkları gösteri aşamasına gelene kadar yapılanlar keşke izlense...

Rüzgar Kumsal Anne dedi ki...

Benzer şekilde hayvanat bahçelerinden de hiç hoşlanmıyorum ve gitmiyorum da.

TUĞBA'NIN DÜNYASI dedi ki...

Tanyacım;
nasıl da cuk diye oturdu bu postun yaşadıklarımın üzerine. Ben hayatımda hiç sirke gitmedim ama hep merak ettim o büyülü havayı sihirbazları,ip cambazlarını falan.Perşembe akşamı cezayir'e sirk gelmiş gittik arkadaşlarımızla gösteriler güzel sayılırdı çadır küçük olmasına rağmen ilk kez gittiğim için heyecanlandım.Ama hayvanlar kısmına gelince ikinci kısımda nasıl üzüldüm nasıl üzüldüm pişman oldum anlatamam. O kaplanlar birer kedi gibi olmuşlar,koskocaman su aygırı geldi düdük kadar yere perişan,fok ise açlıktan deliye dönmüştü yazık. Ne kötüyüz dedim içimden, insan olmaktan utandım. Bir daha tövbe dedim akrobasi sirkleri tamam ama böyle hayvan zulümlerinin yapıldığı sirklere asla gitmem.Ben de senin sözlerine katılıyorum lütfen kimse gitmesin, o hayvanlara daha çok acı çektirmeyelim. En iyisi ben de bununla ilgili bir post yazayım..Sevgiler canım çok teşekkürler yazdığın için bu postu..

Tanya's dedi ki...

Plndrkn!

Ahahaha guldurdun beni, aman issiz kalma.

Sevgiler,

Tanya's dedi ki...

Adsiz,

Ben izlemistim feciydi:(((

Tanya's dedi ki...

Ruzgatin annesi,

Hayvanat bahcesine de gitmiyorum, oglani da goturmeyecegim.

Hayvanlar uzerinden para kazanan her turlu museseye karsiyim!

Tanya's dedi ki...

Tugbacim,

Cok fena di mi? Ben dayanam gibi geliyor, o hayvanlarin cektigi eziyeti gorunce.

Akrobasiye, jonklorluge bir otirazim yok benimde, ama isin icine hayvanlar girince olmuyor iste.

Dur bakayim bloga hemen.

Operim.

Noni dedi ki...

Aynen katılıyorum sana, nefret ederim ben de sirklerden, herkes bana Moskova'daki kedi sirkine gitsene diyor, o kediciklerin nasıl eğitim gördüklerini bir rustan dinledim, beni hiçbir kuvvet oraya götüremez, umarım ilerde sirkler sadece cirque du soleil gibi insanların gösteri yaptıkları bir eğlenceye döner hayvanların işkence gördükleri yerlere değil :(

Çocukla Kampa Gidilir (mi?) dedi ki...

Tanya!!!

Bu tesadüf olamaz.
Ortada hayvan hakları konuşulmazken 14.51de bir sirk fotoğrafı gördüm bir yerde! Saati bu kadar net bilmemin sebebi kendime bir de mail attım sirk fotoğrafını. Ve o an Tanya!!! sen bu fotoğrafı görmüş olsaydın üzülürdün.dedim

Bugün böyle bir yazıyı yazdığını bilmiyorken aklıma gelmen, hemde bu konuda üzüldüğünü yazın olduğunu düşünmem ve şimdi de bu yazıyı burda görmem... Parmaklarım klavyeye yetişmiyor...

anlatabildim mi bilmiyorum..

tesadüf mü buuuuu!!!!!

Unknown dedi ki...

çok hakılsınız..hayvanat bahçelerinde ki hayvanların agresifliği de bu nedendir kesinlikle...

Tanya's dedi ki...

Nonicim,

En iyisini yapıyosun sakın gitme.

Diğer posta bıraktığın yorumu doru mu anladım:(

Öpüyorum

Tanya's dedi ki...

Kybele F,

Hayatta hiç birşey tesadüf değildir. ben buna çok inanırım, acı da ortaktır, senin için acıyınca o hayvancıklara, içi acıyan beni hatırladın..ve işte bu ne güzel.

ne demişler birlikten kuvvet doğar.

Tanya's dedi ki...

Huysuz,

Elbette, hayvanları yurtlarından kopar getir, ne o çocuk eğlenecek..olmaz olsun öyle eğlence.