Cuma, Temmuz 01, 2011

Babynap'ten gelişmeler.

Okuyanlar bilir, ben ateşli bir kumaş bez taraftarıyım, hem kağıt bezlerin çevreye verdiği zarardan, hemde cebimize düşürdükleri ateşten, hem de bebeklerin sağlığına verdikleri zararlardan ötürü.

Leo daha doğmadan ben yola koyulmuş Babynap marka bezlerimi hazır etmiştim, benden esirgenen tüm desteğe rağmen, yılmamıştım ve hala da kullanımının kolay, sağlıklı ve ekonomik olduğunu söylüyorum. Bana danışan nadir idealist annelere hep destek veriyorum.

Geçmişteki bir postta ayni şirketin kadın pedi ürettiğinden de bahsetmiştim, hem alerjilerin önüne geçiyor, hem cevreyle dost.

Şimdi aynı şirketim hasta bezi ürettiklerini öğrenince bir sevindim, link şurada.

Umarım herkes biraz daha duyarlı olur ve henüz Türkiye'de bir ütopya olan kumaş bez kullanımına bir katkıda bulunur. Zira tüm Avrupa, Amerika ve Kanada'da kumaş bez kullanımı devlet tarafından desteklenmekte, bizim devletin bebek bezi düşündüğünü zannetmiyorum ama cevremdeki insanların duyarlı olduğunu düşünüyorum.

8 yorum:

Unknown dedi ki...

Çocuk fikri bile kafamda yokkenden beridir hep kumaş bez- yıkanabilir bez kullanacağımı söylerdim. Şimdi çocuk göbeğime düştü. Cinsiyeti bekliyorum bezleri almak için zira ben Çin'den alacağım.-Araştırıldı onaylandı :) -
Benim zorlandığım bunu insanlara anlatmak, kendimi savunmak durumunda kalmak.
Yapamazsınlar, 2 gün takar 3.gün bırakırsınlar, aman da dünyayı sen mi kurtaracaksınlar, vay efendim 1 bezle ne fark yaratacaksınlar, yok su ve elektrik faturasıyla daha pahalıya getireceksinler vs vs
Ben doğal diyorum doğa diyorum para diyorum,
onlar bırak allasen diyor. Yani 1 sn durupta ''acaba mı , olur mu'' diye düşünmüyorlar.
Ben doğal olanı yapmaya heveslenirken, entel dantel şeylerle uğraşıyorsun denmesi zoruma gidiyor galiba.
Neyse bu konuda maalesef ki tek örneksiniz benim önümde. Kafamda soru işareti yoktu ama 'ben kullanıyorum, gayette güzel oluyor' diyen birilerinin olduğunu bilmek bana da güç veriyor açıkçası.

Tanya's dedi ki...

Banyosuyu,

Oh be ne şahane bir haber.

Bebek bezini Çinden alacaksan üretimine, içindekilere dikkat et, malum Çinden alınan hiç birşeyi cocuklara bırak giydirmek, oynamalarına bile şüpheyle yaklaşıyoruz son günlerde.

Biz ev haklı olarak gayet kullandık kumaş bez, lavabonun yanına birde postimiz var adada mesela, ALişin popo bezi sabunu, ellerinizi yıkamak istemezsiniz diyen ehehe.

Kulak asma kimseye, istedikten sonra olkuyor, ben kurutma makinesi kullanıyorum, bacasız, birileri de bana demişti, kumaş bez kuruturken cevreye verdiğiniz zarar nolucak diye. Sadece elektrik tüketiyorum fazlada, o da A sınıfı, en azından havaya ve suya artıkları karıştırmıyorum.

Ama cok cıkacaktır muhalefet eden, sen se becerebildiğini gördükçe bir keyif alacaksın, hem bebeğin hem kendin hemde cevre için.

Bir kişi bile fark yaratıyor, kumsalda bulduğun deniz yıldızlarını denize atmak gibi birşey bu..hepsini atamazsın ama birini kurtarabilirsin.

Haberdar et beni.

Adsız dedi ki...

sevgili tanya, pembe ayakkabının hastası oldum.. Nasıl gzüel bi şidir yahu. Ben de istiyorum. Bi ihtimal yurt dışından olabilir die dusundugumden cok da heveslenmiyorum :/

hansa

Tanya's dedi ki...

Hansa,

Ayakkaplar irregular choice, ama eski sezon.

Heveslenebilirsin bence:))

ÇokBilmiş dedi ki...

Kumaş bez ben de kullandım da kadın bağına cesaret edemiyorum. Tiksinir miyim acaba?

Unknown dedi ki...

Ya ben hemen atlamış gibi olmayayım ama kadın bağını hamileliğimden sonra ben kullanmayı düşünüyorum.
hatta hep şöyle düşünüyorum. Ben 30 yaşındayım. 10-11 yaşlarında adet oldum ilk ve o zaman sadece Orkid vardı ve inanılmaz pahalıydı. Ananem bize özel bezler dikerdi öyle üstün körü ve onları kullanırdık. Üstelik öyle özel dokulu kumaşlar filan da değildi bildiğimiz paçavralardı. Şimdi düşününce özel fiber nano bilmemne dokulu kumaşları kullanmak bana çokta mantıksız ya da pis gelmiyor.

Tanya's dedi ki...

Cokbilmiş,

Ben tiksinmiyorum:))

Tanya's dedi ki...

Banyosuyu,

Kendi vücudunun artığı neden pis olsun ki..ben ilk kanamam olduğunda bizde de durumlar aynıydı..Orkid falan sonradan geldi hayatımıza..pek ala da oluyor, hem eskisinden daha kolay, özel deterjan, makinede yıkama..kolay yani:)