Perşembe, Haziran 23, 2011

Vapurumu geriver!

Adalar malum CHP, o yüzden büyük şehirden alınan hizmetlerin tamamı eksik gedik, vatandaşı bezdiren cinsinden.

Ben motorla gelip gidiyorum, ıkıl tıkıl bisikletimi merdivenden çıkarıyorum, rampa falan elbette yok, aynı yerden bebek arabaları, tekerlekli sandalyede yaşayan insanlar da karga tulumba üsulüyle çıkarılıyor.

-Hop birader ben arkadan tuttum, sen önden dengele!

İçim kalkıyor, bir gün ya bir bebek, ya bir engelli vatandaşımız cuppadanak o denize düşecek bizde seyreyleyeceğiz diye. Vapur da koydular pazartesiden itibaren ama o kadar acaip saatlerdeki, vapurla gelip gideyim desem gelip gidecek bir işim kalmaz o kadar diyeyim. Eskiden motorlar seyrek çalışırken ağırlık vapurlardaydı, o üst verandaya çıkıp bir çay versene abi demenin tadı bambaşkadır, o yarım saatlik sürede 3 çay içebilir insan keyiften, malum can kaygısı yok, koskoca araçlar, balıkçı motorundan bozma motorlar nerdeee, koca bir vapur nerde.

Velhasıl, sanırım adalıları bezdirmek maksatlı bu vapur meselesini tavsattı büyükşehir belediyesi, aman görüntüde olsun, kullanamasınlar, mecburen mavi marmaraya binsin sefiller mantığıyla, artık kimin cebini dolduruyorsak..

İşte o yüzden bugün bağı üzümü aynıyı bırakta " Vapurumu geriver" diyorum.

10 yorum:

Filiz Morkoç dedi ki...

Çokkk haklısın Tanya, üstelik mavi marmaranın da tekneleri küçücük, pusetle binince içeri sokamıyorsun okadar dar geçiş yolları.. Sinir oluyorum sinir...

Tanya's dedi ki...

Tam rezalet, kac kez şikayet ettik belli değil..sonuç koca bir hiç..

Coluk combak itişip duruyoruz.

Sedeliko dedi ki...

aa adalıyı direk ignore etmişler, ana karaya ayak basamazsa bu iş tamamdır kafası olsa gerek.
siz bi küçük taka falan alsanız mı acaba?

Tanya's dedi ki...

Sed,

Sonumuz oraya doğru gidiyor, bir para kazanalım hele..bende istemem mi bir Necati Kaptan?

ÇokBilmiş dedi ki...

Ben de CHP'li bir bölgede oturuyoruz. Bizim de sorunumuz toplu taşıma. Yıllardır binlerce imza ile başvuruyoruz ama ne ek otobüs seferi koyuyorlar ne de güzergahı kısaltıyorlar. Evimden İstanbul'un merkezi taksime gitmem (otobüsle tabii) 2 saat sürüyor, oysa açık trafikte arabayla 20 dakikada gidiyorum; düşün artık!
Şu CHP'li bölgelere yapılan toplu taşıma eziyeti ne zaman bitecek acaba?

Tanya's dedi ki...

ÇokBilmiş,

Tam rezalet, tam bir bezdirme politikası,,zaten azınlıklar bunlar, birde eziyet edersek asimile ediveririz mantığı..

lunawar dedi ki...

sizinki kadar elzem değil belki ama ben de geçtiğimiz haftasonu cumartesi Taksim metrosunun artık 23:30a kadar çalıştığını çok tatsız bir şekilde öğrenmiş oldum.. insanlar perişan haldeydi.. vasıta bulamayanlar taksilere doluşmuş, o kadar taksi tüm trafiği felç etmiş, son otobüsler konserve kıvamında, böylece gayet kalabalık bir grupla Osmanbey'e kadar vasıta bulamadan yürüdük.. ama hata bende biliyorum, hele ki kadın başıma ne işim var Taksim'de? toplu taşımayı kullanamayacaksak, tee Büyükdere'ye kadar neden yapıldı bu metro? Hem Taksim de neymiş.. içki, eğlence.. ne işim var o saatte benim? gündüz git, vakitlice dön evine.. bir nükleer santralde 50 adam istihdam edeceğiz diye grurlanan devlet büyüklerim acaba metroyu sabaha kadar çalıştırsanız kimbilir ne tatsızlıkların önüne geçip kaç yüzlerce insanı istihdam edersiniz..

Tanya's dedi ki...

Lunawar,

Ah işte senin ne işin var taksimde, otur evinde..hele bide gece gece töbe töbe.

Bizde zaten adaya gitmeyelim, güneş deniz havuz zinhar olmasın..evlerimizde kapanıp oturalım.

Bence metrolarda da hedef bu..caydırak..ama noluyor iyice hırslanıp geceleri dökülüyoruz sokaklara, adalara...her yere gidiyoruz hala cok şükür.

Ama durum ürkütücü.

lunawar dedi ki...

tabii öyle.. şimdi internette filtreden bahsediliyor.. bu demek oluyor ki sadece siteler yasaklı olacak değil.. bu bir de fişlenmek demek.. sana gönderilmiş bazı mailleri HİÇ alamamak demek.. şimdi aba altından sopa gösteriyoruz, uslanmassanız hakkınız kötektir demek..

Tanya's dedi ki...

Lunawar,

Tabi yahu..kötek hergün aslında da biz anlamıyoruz.