Salı, Ocak 18, 2011

Kumaş Bez

Beni tanıyanlar Aliş doğmadan önce bazı konuları çok araştırıp, uygulayabilmek için arge yönümün kuvvetli olduğunu bilirler.

Ben oğlanda halen kumaş bez kullanıyorum, kumaş bezin tek faydası doğaya katkısı ve ekonomik olması da değil üstelik, kumaş bezli popolar klozet uyumlu oluyorlar ehehehe.

Artık bezler daha az yıkanıyor zira kuru cıkıyorlar, arabezi yerine de suda çözünür bummies marka ara bezleri koyuyorum, hani kaza olursa diye oda..çiş kaka olursa atıyorum klozete Alişle arkalaraından Güle Güle şarkımızı söylüyoruz gidiyorlar..

Ve sonuç:



Biricik dostum Ece Arar konuya karşı hassas davrandı ve kendi sitesinde kumaş beze yer verdi..buyrun tıklayın..Ececim, bin teşekkür..bakarsın bir kaç popo ve ağaç daha kurtarırız.

12 yorum:

tutenc dedi ki...

Alişi yemeye izin var mııııı? Ah bir hamile olsam sürekli Aliş resimlerine bakacağım.
Maşallahhhhh

Tanya's dedi ki...

Tütencim,

Ye ye..dilediğin gibi ye:))))

Sana özel fotolarda gönderirim ben sen hele bir hamile kal.

pommeler dedi ki...

çok takdir tebrik ne varsa hepsi sana Tanya
bende aynen senin gibi düşünüyorum bebeklerini her turlu plastıkten zararlı biberondan bilumum bir sürü seyden koruyan anneler konu bez olunca sanırım korkuyorlar kolaya kaçıyorlar
anne olunca bende senin yolundan gidicem kesinlikle kumaş bez kullanıcam

Tanya's dedi ki...

Pommecim:)))

Anne tembelliği diyorum ben buna, kağıt bez hem kolay hem de doktorların " cocuğu zorlamayın" feryatlarına uygun, oysa kaka çiş eğitimimi 1 yaşında tamamlamış biri olarak bende bir arıza yok..ben eminim ki kolay yolu olsa herkes erken kurtarmak ister bebeğini kaka üzerinde oturtmaktan..ben en azından deniyorum..

Hadi sıra sende!

KırmıZı WosWos dedi ki...

Merhaba, sizi takdir ediyorum.Bizim dr. da hep erken alıştırmaktan yanadır çocuk 8 aylık iken alıştırın derdi, maalesef biz beceremedik şimdi daha iyi anlıyorum ne kadar haklı olduğunu...sevgiler

CHROMA dedi ki...

Ayol bu velet daha 1 yaşında bile değil! :)Tuvalet eğitimine hangi ay başladın?

Kumaş beze ben cesaret edemedim :( Kız 3 aylıkken işe başladım. Günün 12 saati evden uzaktayım (hem de 90 km kadar). Günde 6-7 kez kaka yaptığı için ve büyükanneler uğraşmak istemediği için kumaş beze geçememiştim. Gerçi şimdi ek gıdaya geçtik. Kaka sayısı da 2'ye düştü. Ama sırf bunun için kurutma alınmaz ki? Dur ben şu işi bi daha düşüneyim.

Tanya's dedi ki...

Kırmızı WOsWos,

9aydan itibaren farkındalıkları artığından en geç 8.ayda klozete alıştırmak gerek. Henüz çişim var kakam var diyemiyor ama olsun varsın..bezler neredeyse kuru ve temiz cıkıyor.

Tanya's dedi ki...

Chroma, Ben bir aydır deniyorum ve fena gitmiyor oğlan.

Kumaş bez ise riskli bir mevzu, keşke hepimiz yapabilsek, ben yaptım, annem burdausa o da destek oluyor, Alişin ablası da en başından beri bildiği için sürpriz olmadı ve uyguluyor, iş görüşmemdeki baş şartım kumaş bez benim ehehe.

Düşün bakalım.

İstanbul dedi ki...

Benim kara civcivim 7 yaşında o yüzden ben geçtim bu bez mevzularını ama bu Aliş yok mu Maaşallah Allah hepsini nazarlardan kötü kem gözlerden korusun en güzel bahtları bu melekler için yazsın. Öp Öp Öp, kokla, sar, sarmala bizim için. sevgiler Zerrin

Tanya's dedi ki...

Zerrin,

Hepsinin melekleri onları korusun..keyifli bir hayat sürsünler.

Öptüm,kokladım sarıldım yerine.

Anonymous dedi ki...

Sevgili Tanya,
"Kumas bez"ler, "tuvalet aliskanligi" derken senin bloguna vardi yolum...
Erkek cocuk icin, cisini disari sicratmiyacak bir oturak ariyordum, sizinki dikkatimi cekti. Hala memnunsaniz, bu urunun adini, markasini nerden bulabilecegimi soylermisin.
Sevgiler

Tanya's dedi ki...

Merhaba,

O görmekte olduğun adaptör ilk aldığım, ancak sünger olması sebebiyle bir süre sonra koku yaptı attık:( yerine Munchkinin şahane bir ürününü aldık, über memnununum. Benim kendi e-storeum var, oğlumda kullanıp en memnun kaldığım ürünleri sattığım, ahanda linki şurada: http://leomio.com/urun/munchkin-tuvalet-adaptoru/

Fotoğrafını istersen akşam çekip gönderirim pek leziz:))) ama mailine ihtiyac var:/

Sevgiler,