Perşembe, Ekim 21, 2010

Süt müt işleri

Aliş geldikten 5 gün sonra göğüsten emzirmenin antipatik,, anti işlevsel ve anneye eziyet, bebeğe eziyet bir hadise olduğuna karar verip, pompa ile yakın bir ilişkiye girmiştim. O ilişkim dolu dizgin devam etmekte, beni esefle kınayan, yan yan ve ters ters bakan onlarca insan oldu. Nadir de olsa gittiğim anneli bebekli ortamlardaki memeler ortada durumlarına aynen benim baktığım gibi. Neyseki bu işten alnımın akıyla çıktım ve yarın Aliş'in 6 aylık olması şenlikleri kapsamında 6 aydır süt ile beslenmesinin de şenlikleri yapılacak.

Ha bu arada, "memeye bebek dudağı değmezse sütün kesilir kızım" babane hurafelerini, "hmm memeden vermezsen bebek eksik kalır" geyiklerini, "aaaa olur mu canım öyle şey, allah yarattıysa bu iş için memeden vermeli" bilirkişiliğini haksız çıkarttığım, ve tamamının uydurma olduğunu anladığım için pek mutluyum. Pompa ile sütü sağıp verdiğim için doğum yapan annelerin aksine, depresyona girmedim, göz altlarım morarmadı, bebek bana bağımlı değil, son derece düzenli bir rutini var ve geceleri uyuyabiliyorum, zira sütü hazır, buzdolabında duruyor hehehehe. Uyumayı bırakın, bebek 7 haftalıkken bir hafta Atina'ya bile gitmiştim, onu tamamen unutmuşum. Teknoloji iyidir hehehe.

Bana sorarsanız memelerin tek işi bebeğe süt vermek değil, hatta aslında seks objesi olmanın dışında öyle ulvi de bir görevleri yok, cokta deforme etmemeli o yüzden ahahahyt...unutulmamalı ki doğumdan sonra da anneler sevişmeye devam ediyor...her ne kadar bizim toplumuuzda anne sevişmese de genel uygulama bu...


Sevgili şöyle bir yazı yazmış, alalım şapkalarımızı da düşünelim, sebebi nedir?


En son tam 6 ay önce, doğumdan bir gün önce şu köşede bir fotoğraf çalışmam olmuştu, öylesine aklıma geldi.

2 yorum:

Ersin dedi ki...

annelerin ve eşlerin süperi sen bildiğin gibi yapmaya devam et herşey şahane Maşallah....

Tanya's dedi ki...

GGÇ diyelim o zaman ehehehe