Cuma, Temmuz 02, 2010

Pitbullları değil sahiplerini toplasınlar...

Dehşetle izliyorum olanı biteni..kanun çıkmış..pitbulları toplayacaklarmış..memlekette herşey tamam..pitbullların ıslahı..daha doğrusu öldürülmeleri eksik...sanki toplayıp islah edecekler..ne olacağını hepimiz biliyoruz..bence pitbulları toplamak yerine onları aylarca karanlık odalarda büyütüp çiğ etle besleyen sahiplerini toplasınlar..yiyorsa onları ıslah etsinler..uyuytamayacaklarına göre onca insanı göz göre göre..zavallı köpeklerin suçu ne..insanımız içine gerçek hayvan kaçtıysa...sen devlet olarak pitbull kumarlarını engelleyemiyosan o köpeklerin suçu ne..asabiyim çok..birde çıkmış devletin adamı..yok evden toplamayacağız da sokaktakini toplayacağız..yiyorsa gir evime de al pitbullumu...

Ah birde memleketimin canım şehri Rize yahu..nasıl bir belediye başkanları vardır..nasıl bir ses etmez de istifa ettirmezler adamı..bu kadar mı koyundurlar...bak bak..kürt sorununu çözmek için ikinci eşleri kürt kızlarından almalılarmış...sen nerde yaşıyosun yahu..arabistanda mı? Rize bilmeyeli Arabistan mı oldu..nedir?

Bu ada..mada..bambu bez derken popülist yaklaşımlardan uzak kalmıştım ne güzel...bu ne bu?


14 yıl boyunca gocunmadan baktığım..bir kez bile birilerine vermeyi düşünmediğim hele hele sokaklara salmayı aklımdan bile geçirmediğim biricik oğlum BONO...şimdi yukardan esefle kınıyordur olanı biteni...

24 yorum:

Haydins dedi ki...

Bugün gazetede okudum kimsenin evindeki köpeğini alacak değiliz diyorlardı..Doğrudur diye düşünüyorum,umut ediyorum..

2. eş mevzusuna ise diyecek hiç bir şeyim yok!! Bir köşe yazarı da kız alıp verme olayına takılmış sadece niyeyse, 2. eş durumuna değil!!

Sedeliko dedi ki...

Eve girip pitbull almak, 2. eş almak.. Bir almadır almış yürümüş.. Bir yanımız Arabsitan, bir yanımız AB gerçekten ne olduğumuzu bilmiyoruz..

mermaid dedi ki...

ayrıca "sahiplerini toplasınlar" yazıp akıllarına iş düşürme:))) bunu da işlerine geldiği gibi anlayabilirler:)

mermaid dedi ki...

evet evden değil sokaktanmış, acaip rahatlatıcı. yok bir de evden alsaydın:) mantık belli, aslında ona bile hakkımız var, bakın yapmıyoruz, ayağınızı denk alın:)
2. eş konusuna gelince, çok amiyane yorumlar geliyor insanın aklına. kendini nasıl bir lütuf olarak görüyor demek ki:) onun yerine basit örnek; bosna'daki savaş mağduru kadınlar için benzer bir formül üretmişlerdi. iyiliğin bu kadarı düşünsene, kadını ikinci eş alarak şereflendiriyor. ayrıca "ikinci eş" diye bir müessese olmadığına göre, bu açıklama ne kadar yasal?

zeya dedi ki...

2 eş yasal oldu da biz mi kaçırdık ?? Adam hala bir şehri bu zihinle yönetiyor yazıklar olsun :(

katılıyorum sana sahipleri toplatılsın ve islah edilsin. Korkusundan hayvanları aç bilaç sokağa bırakanları da 2 kere islah etsinler.

öpüyorum

sinem (adacim) dedi ki...

Hadi be! Ayol ben uyuyor muyum duymadım bunları.Ay rezile bak.

Ve evet tamamen katılıyorum, o insanları toplasınlar.

Bizim sokak kapısından girince herkesi hoplatan koca kara bir köpeğimiz var. Her seferinde sucu amcamıza "Ay sahici sandım" dedirtecek kadar gerçek bakan , çocukların güreşmeyi pek sevdiği bir oyuuncak. Bizim Mindan'ı da almaya gelmesinler sakın!

Tanya's dedi ki...

Zerpil,

DÜnden başladılar kimsenin evindekini alacak değiliz demeye..ama teşebbüsbile etmek ne ayıp..

Umut bitmesin.

2.eş mevzu ise muazzam diyecek bişi yok.

Tanya's dedi ki...

Sed,

Alıp araba doğru gidiyoruz haberimiz yok...

Tanya's dedi ki...

Denizkızım,

Yahu herşeye hakları var..bir yetimin öksüzün ekmeğinde bile gözleri var..tövbe tövbe..bak asabileniyorum yine.

Müsese olmayan o kadar cok şey "normal" oldu ki toplumuzda..2.eş mi olmayacak yahu?

Hahayt..akıllarına iş düşürmeyeyim değil mi?..gelip toplamasınlar kedi köpek sahibi bizleri sahi?

Tanya's dedi ki...

Zeyacım,

Galiba bir sürü şeyden haberimiz yok baksana..gayet normal bir durum gibi açıklama yapmış adam.

Hahahyt evet evet iki kez islah edilsinler hatta hadım edilsinler..

İstediğin hayvanı beslemeye de karar veremeyeceksin artık...

Tanya's dedi ki...

Sinemim,

AH hemde ne rezil..sorunu kökten halledecekmiş..bakın 30 yıl spnr sorun kalacakmıymış..peh.

Aaa Mindan'a sahip cıkın valla onu da gelip alıverirler elinizden hahayt.

Özgür Turan dedi ki...

Ah bütün gün buna taktım kafayı. Başlığa aynen katılıyorum. Toplatılsın sahpler!

Tanya's dedi ki...

Özgürcüm,

Bende inanki dehşet içindeyim..her iki konuya da..

Çileksuyu Sibel dedi ki...

evet evet sahiplerini toplasinlar tanya,onlari egitsinler en basindan...kimiside gerektigindne fazla dogurtur burdaki staf'leri ve hayvanlarin halini gorsen,icin acir gercekten..insnalarda insnalik kalmamis gercekten.ne insana ne hayvana kiymet var sanki...

Hayatın Ressamı dedi ki...

Bono pitbull cinsimiydi?

Tanya's dedi ki...

Sibelcim,

Keske egitilebilse insanoglu.MAma ne yazikki nedir para kazandiran kotusune bakmadan tuketmek adet olmus, dedigin gibi fazla dogurtma fena egitim. Mumkunse sahipleri islah etsinler, kopekleri degil.

Tanya's dedi ki...

Sibelcim,

Keske egitilebilse insanoglu.MAma ne yazikki nedir para kazandiran kotusune bakmadan tuketmek adet olmus, dedigin gibi fazla dogurtma fena egitim. Mumkunse sahipleri islah etsinler, kopekleri degil.

Tanya's dedi ki...

Sihirlicim,

Benim ilk oglan boxerdi, egitimle en az pitbull kadar vahsi yapabilirsin.

Operim.

Ersin dedi ki...

Yahu her açıklamada olduğu gibi "yanlış anlaşılma oldu sokaktaki pitbulları toplayacağı" be birader bir açıklamanız da yanlış anlaşılmayacak kadar açık olsun...
ikinci eş mi ? Türkiye Cumhuriyeti Nedeni Kanununda evlenme şekil ve koşulları belirtilmiştir. Aksine beyan ve davranışlar, doğrudan suç tekşkil eder, acaba savcılarımız suç duyurusu bekliyorlar mı o zaman be yapıyorum suç duyurusunu buyrun.....
Sinirlerdim gene neyse balkon sakin TV ye de bakmıyorsan sakinleşmek mümkün....
Bono yahu, adamım, koca adam,benimle hep barışık oldu en aksi zamanlarında bile....

Tanya's dedi ki...

Sevgili,

Ah o tvyi hiç açmayalım ne olur..sinir içinde kalıyor insan..hadi balkonda buluşalım..burgaza doğru olan kısmında..

Peritozu dedi ki...

Tepkinizde sonuna kadar haklisiniz.Insan soyleyecek soz bulamiyor bile.

Tanya's dedi ki...

Peri Tozu Fotoğraf,

Keşke kelimeler tükenmese..keşke elden bişiler gelse...

elif dedi ki...

hayvan sevginize saygı duyuyorum ama bu hayvanın doğasında vahşilik var.nekadar eğitimli olursa olsun bulundurmak sahibi için olmaasada diğer insanlar için tehlikeli.
herkes düşünsün şimdi pitbull ya da başka bir köpek, sebebsiz yere sizin ailenizden birini parçalasa, ne düşünürsünüz. hayvan bu ya, insanın bile neler yapacagını kestiremiyorsun. milletin ödü kopuyor kaldırımlarda birden karşısında vahşi bir hayvanı görünce. ne hakları var ki.. bence sokağa çıkarmak yasak olmalı.. evinde nereye sokarsan sok köpeğini. ben bu karara katılıyorum....

Tanya's dedi ki...

Elif,

Sizi de anlıyorum ancak Pitbulllar aldıkları eğitim sonucunda vahşileşiyorlar..ben de diyorum ki köpekleri cezalandırmak yerine onları o hale getiren insancıkları cezalandırmak gerek..sorun kökünden çözülür..sokakta kimseye saldıran köpekler olmadığından şikayette olmaz..yanlış mıyım?

PS-Benim köpeğimin cenesi ısırdığında 1600kg (1.6 ton) basıncla ısırırdı...öğretirseniz elbette...bizimkinin cenesi sadece sevgiden yalayan dilini tutmaya yarardı..biraz daha insani yaklaşmak gerekir bu tür konulara..