Cumartesi, Nisan 10, 2010

Hamilelikte daha mı çok kırılır insan?

Bu aralar cok post yazmıyorum...sanırım yaklaşan doğumdan...işlerimi toparlama çalışmamdan...bu bloğu okuyan pek çok dostun yanı sıra zehir zemberek tek tük insanın da olmasından...anlamadığım bilmediğim bir çok şeyin dönüyor olmasından belki de...dahil olmak istemiyorum..kimsenin içindeki kötü ile muhatap dahi olasım yok bu aralar...

Sonra ammaan diyorum..herkesin içindeki kötülük kendine...sen kendi yansımana bak...sen iyi misin ona bak diyorum...ben çok iyiyim...keyfim yerinde..Aliş'in gelmesine pek az kaldı....dünya harikası da bir sevgilim var....yaşadığım hayatı seviyorum...olduğum gibi olmayı seviyorum...sağ gösterip sol vurmuyorum hehehe.

Bugün karnıma giren ağrılardan acaba mı dedik ve fakat yediğim eriklerden olduğuna karar verdik...bayıla bayıla yediğim..henüz olmamış eriklerden....yemyeşil..bayılırım ama tuzla yemeli ki layığını bulmalı...hamilelikte hiç tuz tüketmedim ben...elim ayağım şişmesin..tuzun fazlası Aliş'e zarar olmasın diye...ama erikleri lüp lüp yiyorum...ekşi ekşi...

Kısa da bir not düşmek istiyorum ben bu hamileliğe..hiç midem bulanmadı benim..hiç kusmadım...hiç aşermedim de...hormonlarım alt üst olup en sevdiklerime çemkirmedim de olur olmaz..teyiden sevgiliye de sormak isterim burdan..hani delirmiş kadın modeline döndüm mü diye?...tüm bunların insanın kafasında olduğuna inanıyorum...hamileliğin bir hastalık değil..keyifli bir süreç olduğuna inanıyorum...ve keyfini enfeste bir şekilde çıkarılması gerektiğine inanıyorum...

Kısa durum budur..hepimiz iyiyiz..gözlerimiz yollarda...elimiz hastane valizinde...

65 yorum:

mutfakcini dedi ki...

Sen hamilesin hadi,bana noluyo gözlerim dolu dolu oluyo okurken :)Günlerin yaklaştı diye heyecanlanıyorum.Erik kısmını okurken güldüm ama :)Çok farklı bi hareketlenme bebişin geliş,anlıyıcaksın onu ;)Kesinlikle sana katılıyorum.Hamilelik asla hastalık dönemi değil.Çok keyifli,çok özel tadına vara vara yaşanacak bir dönem.Doğum da öyle.Özellikle doğum sonrası bebeişi ilk kucağına verdiklerinde zırıl zırıl ağlıyıcaksın.Bu benim,benden bir parça hissiyle.Hayat bu diyiceksin.Beni de hatırla olurmu ağladığında..Hadi ben mendil almaya mutfağa gidiyorum..öpüyorum snei çokkkk çokkk.Güzel anne.

Unknown dedi ki...

Aynen biz de hala beklemedeyiz, bebekler rahat herhalde yerlerinde hiç gelmeye niyetleri yok.

Ben hamile kalmadan önce çok takardım her şeyi kafaya, hatta bu durumun ve benim stresli bir insan olmamın bebeğimi etkileyeceğini bile kafaya taktım bir süre. Hamile kaldığımı öğrendiğim andan itibaren bir rahatlık geldi bana, bütün hamileliğim de süper geçti hem ruhsal hem de bedensel olarak. Benim bu insanlardan etkilenme durumumun geçmesi için hamile kalmam gerekiyormuş:))) Kafam rahat, kimse umrumda değil, bebeğin gelişine odaklandım sadece.

sinem (adacim) dedi ki...

Az önce telefona uzanmak üzereydim. Acaba diye düşünürken... Şimdi postu görünce rahatladım. Bir pazar daha kahvaltı var ha:)))
Şaka şaka bebekle de kahvaltı edilebiliyormuş. Ayaz'da öğrendik bunu geç de olsa. Çoook çok öpüyorum şekerim.
Sevdi o yerini keyifli keyifli gününü bekliyor:))

mermaid dedi ki...

yaşasın yaşasın az kaldı! ki ben sende doğum ardından "hava güzel, zıpzıp gezdik, bu arada bi' de geçen gün doğurdum." diye bir post yazabilme potansiyeli görüyorum.

Burcu Çalışkan dedi ki...

en güzelini yapıyorsun tanya bu süreçte enerjin hiç eksilmedi çogaldı ve hepimize örnek oldun. alişe sağlıkla kavuştuğun haberlerini bekliyoruz bizlerde senin gibi heyecanla. öpüyorum :))

nazo dedi ki...

Boşuna demiyoruz en güzel hamile Tanya diye :) Bu "güzel" her manada.. bedenen, ruhen.. harika bir örneksin..
Artık Aliş'i de görmek istiyoruz amaa :)) İlk fotoğraflarını öyle çok merak ediyorum ki..
Sağlıkla gelsin, e biraz da elini çabuk tutsun :))

3prenses dedi ki...

zevkle okuduğum tanyanın bebeğide hayırlısı ile gelsin.bu defa anne-çocuk maceralarını okuyalım.her durumda mutlu olabilmen çok hoş(benim gibi:))

serrose dedi ki...

Tanyasum

Az kaldi az hergun bizim aile icinde konusuluyor senden azicik ses cikmasa panik halindeyiz.
Biz seni cok seviyoruz!Biliyorsun zaten.
Bu yuzden daha cok haber et lutfen
Aklimizdasin

erik mi dedin hain seni :D

Turkuaz Deniz dedi ki...

Tanya' cim sen bosver onu bunu! Ben de buyuk heyecan ve mutlulukla bekliyorum Alis' in gelisini!

chroma dedi ki...

Her kadın farklı geçirirmiş gebelik sürecini. Ben de 5,5 aylık hamileyim ve aynen senin gibi ne bulantı, ne kusma, ne ağrı hiçbir şey yaşamadım henüz (nazar değmesin) :) Karnım büyümese insanlar inanmayacak hamile olduğuma :)
3 ayrı kadın doğumcu ile konuştum, 3ü de aynı şeyi söyledi: İstenilen bir gebelikse ve bilinçaltı anne olmaya gerçekten hazırsa bu sorunları genellikle yaşamayız :)
(Son cümle "bulantı olan gebelikler istenmeyen gebeliklerdir anlamına gelmiyor", orada ki "genellikle" kelimesi zaten bu yüzden kullanıldı)

zeya dedi ki...

Hamilelik sana ayrı bir Işık verdi zaten Işıl isildin ya coook az kaldı ALisin de isildamasina heyecanla bekliyoruzzzz öpüyorum

zeya dedi ki...

Hamilelik sana ayrı bir Işık verdi zaten Işıl isildin ya coook az kaldı ALisin de isildamasina heyecanla bekliyoruzzzz öpüyorum

çınar dedi ki...

tatlım ne zamandır bakamıyorum. merak içindeyim doğurdun mu diyeee... sağlıkla bekliyoruz bebeğini. hiç bir şeye canını sıkma....

zilsizzarife'nin yeri dedi ki...

Ah Tanyakuşum,şericim,
Merakla bekliyoruz Aliş'in gelişini bizde.
Gelsinde görmeye gelelim o minnoşu.
İyi haftalar olsun,çabuk gelsin o bıdık:)

Asortik Krep dedi ki...

Sanki benim hamileliğimi anlatmışsınız..Günde bir kilo erik yerdim ben :) ve hiç kötü zaman geçirmeden de doğurdum,gezdim,tozdum tek fark 25 kilo alıp 4 kilo 100 gr bebek doğurmuştum :) Darısı başınıza..

Eya dedi ki...

Sevgili Tanya...tüm sevgimle sana dua ediyorum...Alis´in dünyaya gelisi rahat ve kolaylikla olsun, enerjiniz bol olsun...güzel haberlerinizi bekliyoruz...sevgiyle..

zehra

fatma artan dedi ki...

Tanya gelsin artık Aliş. Bak şimdiden hayran kitlesi oluştu ileride neler olur bilmiyorum :)))
Sizin çocuk şimdiden ünlendi. Herşey yolunda gider umarım ikinizinde iyi haberlerinizi duymak güzel.

ece arar dedi ki...

sen hayatta kimseye rahatsızlık veremezsin. ama insanın hamilelikte duygusal olduğu doğru. normalde seni beş dakika üzecek bir şey tüm gününü üzüntüyyle geçirmene neden olabiliyor. ama sonuna geldin işte... bitiyor, bitti hatta. bebek doğsun, hemen geliyoruz ziyarete. öpüyorum seni canım

Bana Sıkça Yaz dedi ki...

Allah bir avazda kurtarsın derler eskiler. Bir avazda geliversin Aliş :)

Bebek ve Nİkah Şekercİnİz dedi ki...

boşverrr tanyakuş..canını sıkacak herşeyden uzak dur..hani şöle ağız bozan bi laf vardır rahvan gitsin ondan işte:)

Ersin dedi ki...

canım sevgili bu bahsi hamlelik şımarıklıklarında hiç birini yaşamadın ve de yaşatmadın, maşallah diyeyim, her zamanki tatlılığınla, hamileliği bir hastalık değiş, insanın çok keyif aldığı bir dönem olarak da geçirmektesin, inşallah ta böylece tamamlarız birlikte, sonra da el ele verir yetiştiririz yeni gelecek olanı :)
canımsın...

Unknown dedi ki...

iyi olduğuna ve huzurlu olduğuna sevindim tanyacığım :)
aliş bebek seni bu süreçte hiç üzmediğine göre dunya ya geldiğinde de hiç üzmesin inşallah :)) üzmeden de gelsin sen ve o aile olarak çok şanslısın diyorum :))
sevgiyle kal :))

yaseminwonderland dedi ki...

Tanya,
Ben ilk ay kustum ama güle eğlene :))Tecavüz kaçınılmazsa ne yapacaksın:))Ama sonra hiç...yani en ufak birşey aşerip, milleti gecenin acayip saatlerinde bana şunu bunu bulun diye manavlara göndermedim. (Gerçi keşke yapsaymışım, canım mozambik çileği çekti diye, ehe he). Kırılgan filan da değildim, bildiğin düz neşeliydim. Üstelik doğumun başında bilmediğim bir ülke ve hastanede yapayanlızdım. Hemşire ama aileniz daha gelmedi deyince de valla onlar doğurmayacak, ben doğuracağım hadi başlayalım diye kuyruğumu sallayarak doğuma başlamıştım...
Yani şekerim bu aslında basit, doğal ve evet keyifli bir hadise.
Eminim bunca rahat bir hamilelikten sonra Aliş keyifli keyifli geliverecek. Sen yeter ki dişçi koltuğundaki gibi uyuyakalma doğumda:))))

Unknown dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Tanya's dedi ki...

Ebruli,

Ahahahyt..gözler dolsun diye anlatmıyorum ki..hissiyat böyle..demekki oğlan gelince zırıldak bir insana dönüşeceğim..normal insan formatından...Ah hatırlamam mı..tek tek aklımda her dostun aöylediği.

Öpüyorum çok..mendil lazımsa burdan gönderim hehehe.

Tanya's dedi ki...

Missred,

Bak şimdi benim öngörüm hamilikte rahata verenler..senle ben..bebekte de rahata verecekler...ben şimdiden verdim..ayakkaplar konusunda kararlıyım..cıkartırmayacağım mesela..başka kararlarım da var ama korkudan yazamıyorum hehehe.

Ben senden azda olsa öndeyim ya..haber eder..paylaşırım...ama en cok dilediğim keyfili olması ikimiz içinde..

Tanya's dedi ki...

Sinemim,

Afiyetle bir kahvaltı daha edildi..senin o postu hatırlıyorum..sevinmiştin kahvaltı için..ama sonrasında kayak tatilleri istanbul seyahatlari falan..herşey yapılır cocukla..herşey.

Öpüyorum kocaman..

Tanya's dedi ki...

Denizkızım,

Eeee seni seviyorum o zaman..

Tanya's dedi ki...

Burcu,

Çok teşekkür ederim...bebeğe iyilikse bence budur...huzurlu olması acısından annenin de huzurlu olması..ben elimden geldiğince huzur yaptım..bakalım cıckınca işe yaradı mı göreceğiz.

Tanya's dedi ki...

Nazo,

Ay şımardım burda...

Alişe biraz daha zaman var zannımca..hepimiz bekliyoruz.

Kucak.

Tanya's dedi ki...

3prenses,

Hayat aslında o kadar keyifli ki..onu kaçıracak küçük şeyleri de göz ardı etmek gerek bence..en iyisini yapıyoruz işte o zaman.

Tanya's dedi ki...

Serrosum,

Eh zaten doğum ertesi geliyoruz ya hehehe...

Mutlaka haber alacaksın bizlerden..merak tme..

Erik yahu..karnım ağrıyana kadar yedim..

Tanya's dedi ki...

Neşecim,

Boşgectim yahu herşeyi..şu an yaşadığım dünyanın en büyük mucizesi...hepimiz bekliyoruz...

Öpüyorum.

Tanya's dedi ki...

Chroma,

Aman aman..şahane...benim de doktor söyledi..bilinç altı ile alakalı diye...ee ben 40 yaşında olduğumdan bilinçaltı bayağı bir kabul halinde durumu..

Ve bu elbette midesi bulananlar kabul etmiyor demek değil..bünyeden bünyeye de değişiyordur muhakkak.

KOlay gelsin..güzel bir ruh gelsin size de.

Tanya's dedi ki...

Zeya,

İşiltili Tanyanın yerini bakalım kim alacak doğum sonrası..

heyecanla bekliyoruz bizde:

Öpüyorum.

Tanya's dedi ki...

Çınar,

Sıkılacak birşey değil zaten..ayıp birşey aslında.

Merak etme bekliyoruz daha hehehe.

Tanya's dedi ki...

Şericim,

Ah ah..gel gel...poposunu ısırtim sana hehehe

Tanya's dedi ki...

Asortik Krep,

Oh gezmeli dolaşmalı..bol erikli bir hamilelik o zaman herkese...sonrası da güzel oldu tahmin ediyorum sende hehehe.

Tanya's dedi ki...

Zehra,

O kadar cok güzel insanın enerjisi ile ben herşeyin şahane olacağına inanıyorum...

Tanya's dedi ki...

Fatma,

Sağlıklı huzurlu olsun..ünlü olmasın yaw hehehe.

Güzel haberler devam edecektir.

Tanya's dedi ki...

Eceeeee,

Hadi hadi doğsunda gelin...pek özledim...

Cok fazla hormonlarım devreye girmedi aslında benim...hoş bunu sevgiliye de sormak gerek ya.

Öpüyorum.

Tanya's dedi ki...

Kahvegibi,

Gelsin gelsin...asansörde gelsin hatta hahahyt...

Tanya's dedi ki...

Pınar,

Bozdum gitti ağzımı bende o zaman hehehe.

Saclar noldu?

Tanya's dedi ki...

Sevgili,

Seni çok seviyorum...ve hep iyi ki varsın diyorum..sen olmasan muhtemel bu kadar kolay gecmeyecekti bu dönem.

Bin teşekkür...çoook

Tanya's dedi ki...

Burcu,

Herşey iyi..herkes iyi..umudum doğumdan sonra da aynı seyirde devam edebilmek...ve aynı şansı devam ettirebilmek.

Tanya's dedi ki...

Yasemin,

Mozambik çileğiiiiii..nasıl düşünemedim yahu ehihe...

Ya sen ayna falan dedin ya..acaba mı diyorum...sonra tırsınıyorum..dur bakalım bilemedim..

Benim ailenin süper ferdi doğuma girecek zaten...dil altı hapı almak kaydıyla hahahyt.

Ay uyuyabilirim ya ben birde..dürterler dimi..bi ıkınalım pls diye..

Tanya's dedi ki...

Deryacım,

Yorumunu telefonsuz yayınlamayı denedim ama olmadı..o yüzden de sildim mecburen...atinaya gelince mutlaka arayacağız...Alişle veya Alişsiz. Astır Palaceda kalıyor olacağız...dur email atayım ben sana iyisi mi?

Hayatın Ressamı dedi ki...

Bu gün çok işim vardı.avi baştan aşağıya temizliyordum.
aklıma sen geldin.hemen oturdum bilgisayarın başına.
yazmıyor acaba doğurdumu diye?
merakla bekliyorum .erik yemedim ben daha canım istedi.aliş doğunca tuzlu eriklere yetişirsin.
sen çok pozitif bir insansın.abiki kalp her zaman kırılır en kolay şey ama illaki hamileyim diye olmaz.bende aynen seninle düşünüyorum.
gün içinde sık sık aklıma geliyorsun.
neden fotoğraf yok son fotoları çek koy buraya.

Tanya's dedi ki...

Sihirlicim,

Hep diyorum ki bu kadar cok iyi insan beni düşünüyorsa bana hiç birşey olmaz..fırt diye doğurucam hiç merak etme...

Sizde iyi olun ama olur mu?

Fotoya gelince..iyi hatırlattın..makinemde var...eklerim sana.

Nily dedi ki...

Sevgili Tanya,
Hepimizin kalbi heycanla atiyor... Biz de bekliyoruz elemani heycanla, inan... Ve kesinlikle katildigim bir mevzu var ki; asermek, bulanti vs. tum bunlar bana simarik hamile halleri gibi geliyor... Ben de hicbirini yasamadim... Ve kendimi hep kralice gibi hissettim hamileyken... Gordugum en guzel hamilelerden birine kocaman sevgiler... Saglikla gelsin Alis sevgi dolu anne babasina...

yaseminwonderland dedi ki...

Tanya'cım
Ayna olayı şöyle: bir kere ilk baştan değil, tam bebek çıkarken koyuyorlar aynayı.O lokum kafayı görmek bana acayip güç vermişti ve doğum daha çabuk gerçekleşti.Hala gözümün önünden gitmez o mucize anı, bak tüylerim kirpi oldu gene:))
Ama ben meraklıyımdır, bacağımdaki yağ kisti alındığında da altı milimlik yaramı büyüteç altında hayran hayran seyretmiş, aa ama şurda birşey unutmuşsunuz diye doktora müdahale etmiş, o sizin damarınız cavabıynan da haddim sınırlarına geri dönmüştüm...
Bence sen ayna bulundur, ister kullanırsın, ister kullanmazsın. O anda nasıl hissedersen :)))

nothing dedi ki...

Hamileliğim bulantısız, stressiz ve neredeyse gitmedik yer bırakmayacasına seyehat ederek geçti. Ve 3 ay önce benim de dünyam değişti, ısrarlı çabalarımız sonucunda da normal doğumla aldım kucağıma oğlumu. Elbette bence normal doğumun hissi çok başka. Ama benden ufak bir tavsiye, illaki normal doğum olmalı diye kendini sakın hırpalama ben biraz öyle yaptım ve bu sebeple 11 saat süren sancılarla kaldım:)
Umarım zamanında ve en mutlu sağlıklı şekilde alırsın Alişi kucağına. Sevgiler,

özge dedi ki...

ya kızmayın da ben biraz sıkıldım daha 5.ay ama gelse artık diyorum yaaa:)hiçbir şeyim yok ama her gün şişiyorum:)kolay gelsinm sana alişine kolay kavuş inşallah

Tanya's dedi ki...

Decaf Latte,

Diyorum ya belki bünyey ile alakalı ama beynin tüm bunları durdurabildiğini biliyorum artık hehe.

Güzel dilekler için bin teşekkür.

Tanya's dedi ki...

Yasemin,

Eğer normali becerebilirsek very good idea hehehe.

Ama dünkü doktor görüşmemizde bebeğin daha kanala girmediğini..haftaya pazartesiye kadar doğurdum doğurdum olmazsa 4-5 gün içinde sezeryan yapacağı gerceği ile yüzleştik...haftaya 40 hafta da doluyor bu arada...dur bakalım...

Tanya's dedi ki...

Nothing,

Yorumun dünkü haberler üzerine o kadar iyi geldi ki..evren çalışıyor dedirtti bana...nortmalde ısrarcı değilim...olabilirse normal şahane..ama olmazsa sezeryan olacak..ne olur ki..yeterki hırpalanmadan gelsin bizimkisi.

Tanya's dedi ki...

Özge,

Sıkılıyor bazen insan hantallaşmaktan şişmekten..bunun 9 aylık bir mucize olduğunu düşün..keyfini cıkar...

SOnra zaten poposunu ısırırsın seninkinin...keyifle.

uygarimizlahayat dedi ki...

Herkese allah senin gibi hamilelik versin hatta kıskananlara, içinde kötülük besleyenlere de senin gibi hamilelik versin o zaman anlasınlar hamileliğin bir hastalık süreci olmadığını, içinde bir mucize beslediğini, hayatının içinde bir hayat olduğunu anlasınlar... Sürpriz yumurtalarımız onlar bizim :)))) Merakla bekliyoruz, Uygar abisi ve ben öpüyoruz :))))
Rumuz : Hamileliği ne yazık ki hastalık boyutunda geçmiş anne :)))

ebru dedi ki...

Hamilelik mucize bir yolculuğun mucize başlangıcı. Ben doğumdan birgün öncesine kadar bulantı yaşamıştım ama yine de hamileliğim harikaydı, çok özleyerek hatırlıyorum. Ben yaştan ve normalde kilolu bir insan olduğumdan sezeryanı tercih etti doktorum ama o da çok rahattı endişelenmeyin eğer olması gerekirse. Yaşadığınız en güzel deneyim olacak, bir iki ağrı sızı gölge düşüremez :) Hayırlısıyla kucağınıza alacaksınız inşallah :)

Verda dedi ki...

Bence sen sezeryan olacaksın... Çünküüüüüüüü öyle şahane bir yuva yaptın ki sen içeride Alişe....çıkmak istemeyecek... hehehhehehhee... Canım arkadaşım... İster sezeryan ister normal.. kaderinde ne varsa... Ama ondan sonrası.. ahhh ondan sonrası...

ha birde sen ne takıyon bu adamlara bakayım... Hamileliktendir kesin. Sen böyle ufak tefek şeyleri takacak adam değilsin yoksa... Sana gelen kötü yorumlara bile olgunca, gülerek bakarsın sen. Sizin eller valizde falanda... Bizim ellerde kulaklarda.. Sizden gelecek haberleri bekliyoruz... Ben sana çok yardımcı olacam, senin izin verdiğin kadar...

Emel dedi ki...

Sevgili Tanya, tesadüfen bir başkasının bloğunda altta yazdığın başlıklardaki insaniliğe ve iyiliğe teşne oldum ben. Haklısın rekabet, eleştirmek, beğenmemek o kadar insan olmanın normali oldu ki bu ülkede sen gibileri eleştirir hatta algılayamaz oldular..Akla kötüyü bulaştırmamak belki sır bu :)Ben doğumunun, ilk anlarının, tüm hissedeceklerinin çok hoş olacağına inanıyorum şimdiden.
Sana güpgüzel bir hayat diliyorum, Sevgilinle, Aliş'inle. Sevgiler..

Tanya's dedi ki...

Uygarımızla Hayat,

Ay ne güzel dilekler bunlar..Uygar abi yahu..abi oldu adam.

Eee o zaman kem gözlere şiş hehehe.

Tanya's dedi ki...

Ebru,

Zaten genelde herşeyi bir bilene bırakmak taraftarıyım ben...doktor ne derse o..prensip anlaşmamız normal doğum ama olmazsa da doktorumuz bizim için en iyisi neyse onu yapar.

Herşekilde kolay olacağını düşünüyorum.

Tanya's dedi ki...

Verdaaaaa,

Possible bir durum şu anda sezeryan..pazartesiye dek bekliyoruz..sonrasına bakıcaz...size haber gelicek zaten..

Asıl doğum sonra zara zara seni arıcam hehehe.

Yahu bi acaip adamlar var etrafta..anlayamadığım çözemediğim..kırıldığım belki..yalan yanlış şeyler yazıp çizen..ama sonuç..çokta trink hahahyt..derdim değil hani..beni bilirsin...

Tanya's dedi ki...

Emel,

Ne güzel dedin..akla kötüyü bulaştırmamak diye..ama akıllar o kadar bulaşık ki..iyiyi görmek mümkün olmuyor bazen.

Güzel dileklerin için binlerce teşekkür sana.

Sevgiler,