Çarşamba, Mart 10, 2010

Anarşik anne adayı

Şiddetle taraf olduğum bir kumaş bez olayı var.. Aliş'te mutlaka deneyeceğim..denemeden de pes etmeyeceğim....

Hiç anlayamadığımsa bazı annelerin bu fikri "komik" bulması....aaa disposable değil..o zaman emzikte kullanma..bıyık altından gülmeler...aaa biberon mu..hohoho...noldu cevreye zarar gibisinden...sanıyorum bu anneler ya kendileri bunu düşünemediğinden..ya da düşünüpte deneme cesareti gösteremediklerinden bizim hevesimizi kırmaya çalışıyolar...ha birde şu var...aaa bakıcıya yaptırdıktan sonra ne manası var ki..yiyosa kendin yap....Breh breh...evde istediğim kuralı ben koyarsam..çalışanlarda buna uyar...evde olursam da bunu zaten kendim uygularım..ha uzun bir yolculuğa mı cıkıyorum...elbette kağıt bezden faydalanmayı düşünürüm..ama sedece kendi rahatım için dünyaya bu kadar zarar verirken bir de buna bez eklemek istemiyorum...haksız mıyım?...istatistiklere göre Türkiyede her yıl 1.4 milyon bebek doğmakta ve 5 milyar (sayı ile 5,000,000,000) bez doğada yakılmakta veya gömülmekte..yani soluduğumuz havaya veya içtiğimiz suya karıştırılmakta...bilerek ve isteyerek..tüm annelerin katkıları ile....

Bu ekibe zaten bezsiz bebek konusunu açmıyorum...zira küçük kafaları onu hiç anlamıyor..iyi anneliği 2.5 yaşına kadar emzirmekten ibaret görüyorlar...ona da ben karışmıyorum zaten...sütü elverdiğince her anne emzirmeli...olmadı sağıp biberonla vermeli diyoum..bunu bir ayrıcalık..ben bebeğime cok iyi baktım... şu kadar yıl yaka iğnesi gibi gezdirdim kısmı bende pek yok..malumunuz....Anarşik anne adayından incilerin sonuna geldiğimiz şu satırlarda sizleri aşağıdaki fotoğrafla başbaşa bırakıyorum...


Hamilelik Halleriisimli çalışmamdan..ha gayret doğuruyorum hehehe.

71 yorum:

Unknown dedi ki...

Tanyacığım,herkes konuşacak.Herkes sana akıl vermeye çalışacak,anneliğini sorgulayacak. Boşver onları.Sen bildiğin yoldan git,ben bunu anlamıyorum,olur olmaz herkes akıl veriyor..Bırakın yaa..Bez bezleri dene,en azından denedim dersin..Kimse denemeden bilemz ki..Şimdi ben herkesin kullandığı bezleri kullndım,21 ay da emzirdim..Ama bunu ben tercih ettim,sana öyle de yap diyemem ki.. Önemli olan huzurlu,özgüvenli,saygılı,sevgi dolu çocuklar yetiştirmek..Gerisi tıssss..

pinarbk dedi ki...

Kendi bildiğin gibi ve içinden geldiği gibi yap. Keyfin nasıl istiyorsa, içgüdülerin ne diyorsa...

Elalem ne derse desin, hadeeeeeeee...(Bir gün bu şarkıdan faydalanacağımı hiç düşünmemiştim. O gün bugünmüş:)))

Tanya's dedi ki...

Pınarcım,

Oh..içim rahatladı..ben bir deneyeyim de olamasın ama değil mi?

Bak emzirme karşı değilim..herkes istediği kadar emzirsin...ama bunu tek annelik vazifesi olarak görmemek gerek sanki..

Aynen gerisi tıs..bakalım gelen kumaş bez isticek mi hahahyt...onu hiç hesaba katmıyorum tabi..

Tanya's dedi ki...

Pınarcım,

EN iyisi bebek ve annenin ortak bulacağı yol...gerisi hikaye..

Hadeeee...aman ne güldüm...

Aslı Cin dedi ki...

Tanyacan, herkes birbirini eleştirmeye bayılır. Dahası herkes başkalarının da kendisini onaylamasını, kendisi ile aynı şeyleri uygulamasını ister. Özellikle de annelikte bu gel gitler çoktur. Çünkü doğru olanı yapmak istersin ve kafan doğrularla yanlışlar arasında karışır. Öte yandan her çocuk da birbirinden farklıdır.

Sen istediğini dene, Aliş'le siz sizin için doğru olanı zamanla keşfedeceksiniz, şimdiden konuşmak, o fikirlerle tartışmak yersiz. Çünkü kimilerinin haksız olduğunu, kimileriin de çok haklı olduğunu zamanla göreceksin.

Öpüyorum sizi, ve az kalan şu zamanda merakla bekliyorum Aliş i.

Unknown dedi ki...

Henüz anne değilim ve kimbilir ne zaman olurum.
Ama anarşik dedi mi biri aha o benim.
Bez olayını aynen sizin gibi düşünüyorum. Biz hepimiz öyle büyüdük klişesine girmek istemiyorum ama büyüdük :)
Bir hazır bez ya da bir naylon poşet eksilse kardır bence.
Siz de bilirsiniz belki.
Anne ve Bebişi Esra Mehmed Kaan'ı hep bambu bezlerle büyüttü. Ben de orda gördüm ilk.
Şimdi bakıyorum MK'nın gtü başı gayet yerinde.Pipisi de düşmemiş.
Gayet sağlıklı ve mutlu gözüküyor.
Eminim sizin Aliş'iniz de gayet sağlıklı ve bilinçli büyüyecek.

Tanya's dedi ki...

Aslıcım,

Ya farkettim anneliğin bir tür savaş olduğunu ben..tartışmıyorum aslında hıı..aaa diyorum....

Ve dediğin gibi..Aliş gelsin..belki hiç istemeyecek bez belki de becereceğiz..herşeyin onun ve bizim uyumumuza bağlı.

Ah ah..bizde nasıl meraktayız bir bilsen..az kaldı...hemde cok az...

enne dedi ki...

Bizim çocuk doktorunun bir lafı vardır, çocuk kendi kendine büyür, siz ona yardımcı olursunuz sadece der. Bence de çok doğru bir tespit, sen, ben, onlar ne derse desin, çocuk kendi bildiği ve mutlu olduğu şekilde büyüyor. ve büyüyor:) Bu nedenle anarşik anneliğe keyifle devam:) Ben de izliyorum merakla, ilgiyle, yeni şeyler öğrenerek. Önemli olan hem annelerin, hem çocukların (ve tabii ki babaların da) mutlu, huzurlu olması, gerisi hikaye.

Tanya's dedi ki...

Banyosuyu,

Yaşasın anarşiklik o zaman..Anne ve bebişini bilmiyorum ama bunu yapanlar var ki üretimi var ürünün..

Migrosta naylon torba kullanmakla cevreyi kurtarabileceğimizi düşünmüyorum bende..yaşayıp göreceğiz..ama denemeden aa olmaz dememeli..anne ve bebişini de bulup bir okuyayım ben hemen.

Anarşik günler dilerim.

Tanya's dedi ki...

Enne,

Sizin doktor ne şahane demiş..önemli olan doğru enstrümanları kullanmak..herkesin mutluluğu ve keyfi için..buna babalar..dünya..dedeler..herkesler dahil..

Eee o zaman yaşasın anarşik anneler...

Sevgiler kocaman..

defneyleyasamak dedi ki...

Tantinim, bu milletin kadınlarının en iyi bildigi sey anneliktir. Çünkü her kadının yegane bildiği şey O'dur. O nedenle kendinde hak görür "kendisine olağan dışı gelen herşeyi" eleştirmeyi. Çünkü o da annesinden, komşusundan öğrenmiştir. O yüzden öğreten adam olmak "birşey" olmak demektir. Hep şunu derim ben: Herkes kendi çocuğuna anne. Ne kadar anlatırsan boş. Çocuğunla ilgili olarak tek bir şansımız var belki de, bu düğün gibi. Hayal ettiğin şeyi yapacaksın. Hayal ettiğin gibi büyüteceksin.

Türkiye'de yaşayan bir İngiliz annenin notlarını okumuştum bir keresinde. Diyordu ki, "şu an yaşadğığım şehrin kadınları ne enterasan. Vapurda muhakkak bebeğimi elleyip sırtındaki örtüyü düzeltiyorlar. Üşür, terler diye istisnasız yorum yapıyorlar. Ne kadar enterasan" diye.

Aynen öyle, çok konuşuyoruz, milletçe çok konuşuyoruz.

Öperim asabi göbeğinden :)

Nurcan dedi ki...

Sevgili Tanyam,
Sen nasıl istiyorsan paşa keyfınin nasıl işine geliyorsa öyle büyüt alişimizi,bir önder lazım her konuda sende kumas bezde önder olursun belki:)senın sayende okuyucularında kullanır kimbilir.

Bende sımdı düsündümde bol sıfırlı 5 mılyonun ıcındeydım bir zamanlar cok yazık.

Hele sen dogurda emzirmek en muhteşemi:)

TUĞBA'NIN DÜNYASI dedi ki...

Merhabalar Sevgili Tanya;
Çok sık yorum yazmıyorum biliyorum ama seni her daim okuyorum zevkle.bence harika bir anne olacaksın..Hamilelikte ayrıca sana çok yakışmış iltifat olsun diye söylemiyorum kesinlikle:)insanlar her daim bişeylere yorum yaparlar.sen boşver anlatma onları.içinden ne geliyorsa öyle yap ki ben seni çok takdir ediyorum.çok güzel düşünüyorsun. herkes böyle düşünse birşeyler olacak dünyada ama nerdee..insan elinden geldiği kadarıyla bişeyler yapmalı.hele konu çocuklar olunca ve minik bebişler.sonuçta onun için en iyi en güzel en sağlıklı ve en.. yı istiyorsun..herkes ister ama çok az kişi yapar bunu.gerisi lafta kalır..alişi heyecanla bekliyorum ben de taa uzaklarda..dünyamıza adım atmasını, bir nefes çekmesini ve ilk bakışını bekliyorum hayata..herşey çok güzel olsun sizler için.ve kenardan köşeden de olsa yanınızda olmak paylaşmak yazmak dahil olmak çok güzel..kocaman sevgiler benden..

Bana Sıkça Yaz dedi ki...

"Dünyayı değiştirmek istiyorsanız, tek bir şeyi değiştirin: bakış açınızı" demiş Marcus Aurelius.

Siz hiç üzülmeyin. Denemekten ne çıkar. Eğer denemeden pes etseydi Edison ampulü bulamazdı (aslında bulamasaydı AKP olmazdı belki, iyi olabilirmiş bu :p)

Adsız dedi ki...

tanyacım ben bu bez konusunda seni çok takdir ediyorum. ayrıca her anne kendi doğrularıyla büyütür bebeğini. bu senin doğrun, senin dünyaya bakışın.
boşver sen kimin ne dediğini.

Turkuaz Deniz dedi ki...

silahlara hayir :P

Tanya' cigim harika bir anne olacaksin; uzun uzun emzirmis bir anne olarak yorumunu cok dogru ve yerinde buldum. Emzirdim, sartlar musaitti, emzirdim sut boldu, emzirdim bebek emiyordu... Sansliydi/k yani, ama hep ayni denklem ve degisenler ayni olacak degil! Ben emmisim, kardesim emmemis ornegin... Yaka ignesi kismi da sahane otesi bir yorum, illet oluyorum illet en dogrusunu ben bilirim, bakin cocugum dunyanin en harikasi diyenlere. Hadi oradan! Sirtinda bebegiyle tarlada calisan, isten eve-krese-anneanne-bakiciya kosan, ev kapanina kisilmis cocuktan baska dunyasi OLAMAYAN anneler benim kahramanlarim... Yonca' yi okudunuz mu bugun? http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/14061931.asp?yazarid=232&gid=61 bir de boyle annelere hayranim, Gizem gibi cocuklara...
Tanya' m, harika bir anne olacaksin, keske seni daha once taniyabilseydim keske... Opuyorum koca gobeginden...

tubik dedi ki...

okurken ne kadar özlediğimi farkettim yine..

ne zaman geliyosunuz bize ?!? e hadi aliş gelmeden?!?!?

Pratik Anne dedi ki...

Kullanilip atilabilen bezlere burun kiviranlara sor. Bu bezler kac senedir var ortalikta zaten? Diaper free baby e kafasi basmayanlara da annelerinin ve anneannelerinin 1 yasindan evvel tuvalet aliskanligi olup bezi attiklari icin psikolojik travma gecirip gecirmedigini sor.

Ben ikincide yola geldim. hem dipar free baby yontemi ile tuvalet aliskanligini, hem de kumas bezleri tavsiye ederim. Cunku ilkinde gunumuz yontemleri travma gecirtti bana ve ogluma.

çakıltaş dedi ki...

ne var ki bunda...annelerimiz bizi kumaş bezle büyütmüşler, olabiliyormuş yani...(hatta babamda ütülermiş bezlerimi:)

sen de bunu denemek istiyorsun ve dene kesinlikle, baktın başedemedin hazır bez kapıda hazır:) ama bi bakarsın hiç gerek kalmamış

belki bize dersinki boşuna kolaya kaçmışsınız o kadar da dert olmuyormuş:)

şunu iyi biliyorum kendi hamileliğimden, ben SORMADAN bi dünya açıklamaya,eleştiriye,fikre...maruz kalırdım...hep de içimden 'başladık gene' derdim.

bayılıyor millet haire didik didik rahatsız etmeye...

boşver sen dene ki kafan ve alişin poposu rahat olsun:)

ÇAğ dedi ki...

Tanyacım oooo daha nelere karışacaklar, neler diyecekler en pimpriklisinden.Ben bu bezi bileydim Ayça kızıma uygulardım aynen, kullandığımız çocuk bezlerinin zararı çok, petrol atığından üretildiği söylentileri beni çok rahatsız etti.Her şeyin organiği yok, cam fanus da yok ama ucundan köşesinden korumalı yahu.Sen yoluna devam aynen...
Öpüyoruuum

yaseminwonderland dedi ki...

Tanya'cım
Çok saygı duydum kararına. Ben de Lariş'i doğurduğum zaman bu bilinçte olsaydım kesin denerdim. Makro ölçeklerde hiçbirşey değiştiremiyoruz ama mikro dünyamızda doğru olduğuna inandığımızdan şaşmamalıyız bence...Aliş'e ne güzel bir hediye daha doğduğu anda böyle bir bilinçle kuşatılması, pembe popişinin bile:)))

Verda dedi ki...

Hay sıçayım.... Ya kimene ne istersen onu yap ya... deli...Bunları takma kafana. Bu annelerden çok var. Bol konuşanlar onlar... ha de geeeeeeeççç!!!öptüm

ece arar dedi ki...

valla aynen... herkes bir şey diyecek. öyle yapma, bunu giydir, şunu yedir... annelik içgüdüsel, dolayısıyla her anne en iyiyi kendisi bilir. tabii önerilere kulak vermeli, belki işine gelen, yapman gereken şeyler çıkar aralarından ama onun dışında bu alişle sizin hayatınız. sen zaten bilinçli bir insansın, öyle de bir anne olacaksın...

en az çeyrek asırdır tanıdığım tanyatinom... sen düşünme bile bunları...

Ersin dedi ki...

sevgili
sen en iyisini düşünüyorsun kafana takma yapablirsen ne iyi yapamazsan zaten herksin yaptığını yapmış olursun
ama yapabilirsek ki en yakın ve şidddetli taraftarın benim işte o zaman süper olur. buşver ya milletten sana ne
hahhhayt

Tanya's dedi ki...

Tugbacım,

Ne güzel dedin bu milletin kadınlarınin en iyi bildiği şey diye...

Doğru ya sosisle Defdefin yaratıclığını kıskanan kadınlar gördük değil mi?

En cok neyi sevdim biliyor musun..bu benim hayalim kısmını...düğün gibi..ne istersem onu yapabilirim..ister kır düğünü..ister 5 yıldızlı otel düğünü...benim gönlüm hep kırdan bayırdan yana...davetlimsiniz hehehe.

Ah o zavallı yabancılar..nelere maruz kalıyorlardır bizim burlarda..bizim bile katlanamadığımız.

Asabi göbekte çift kale maç var hala.

Öpüyorum.

PS*iyiki tatili uzatmadın..

Tanya's dedi ki...

Nurcan,

Aslında yöntemlerin tamamı eskiye dönüş..biz belki bilmeden kolayımıza geleni alıyoruz..herkes gibi...bak sende ikincide 5 milyarın içine girmezsin belki de..

Yada seninde paşa keyfin bunu istemiş der geceriz...ama zırı zırı eleştirmek nesi ki...

Emzirme kısmını bildireceğim hehehe.

Tanya's dedi ki...

Tugbacım,

Biliyorum okuduğunu..geldiğini gördüğünü..bende bakıyorum cezayir günlerine...

Denizkabuğu hikayesi gibi bu..şimdi az kişi yapıyor ama ilerde artacaktır..o zaman belki dünyaya bir faydamız olur...yoksa hep diyorum..migrosa fileyle gitmek yetmiyor işte...kumaş bezde yetmiyor aslında..ne kadarını yapabilirsen gocunmadan eleştirmeden ok adar iyi.

Öpüyrum kocaman..

Tanya's dedi ki...

Kahve gibi;

Ne doğru demiş Marcus Aurelius..ben deneyeceğim..becerebilirsem keyifle paylaşacağım..beceremezsem neden beceremediğimi anlatacağım...


Ah hepsi edisonun başının altından mı cıktı diyosun yani?

Tanya's dedi ki...

Zehra,

Destek için teşekkür ederim..tabi ya..bu benim hayalimse tugbanın dediği gibi..deneyeceğim...kulak asmadan sağa sola..

Yürü be kim tutar beni oldum bak şimdi...

Adsız dedi ki...

Aliş çok şanslı bir bebek.Sizin gibi bilinçli bir annesi olacak.Kutluyorum.Gördüğüm en güzel ve fit hamilesiniz.Sevgiler.

Köklerden Uzağa dedi ki...

Hahaha... Anarşik anne. Yaw bütün yorumları okudum, bir tane aleyhte yorum yok. Yeterince anarşik olamadın sanırım :) :)
Yorumların hepsi harika.

lunawar dedi ki...

Annem kardeşime hamile kaldığında babamla ikisi bana bir kardeş isteyip istemediğimi sordular.. Ben de tabii ki istediğimi söyledim.. Annem de "bezlerini sen yıkarsın ama" dedi.. Ben de kabul ettim.. Ve bir ortaokul öğrencisi olarak zorlu bir süreç başladı benim için.. Kardeşimin bezlerini sabun tozuyla kaynattım, yıkadım uzun bir süre.. Annem o zamanlar benim anlayamadığım bir sebeple iğreti oluyordu kağıt bezden.. Şimdi ne iyi yapmış diye düşünüyorum..
Çok cesurca bir karar vermişsiniz.. Sonuçta temizliği çok zor ve tabii Aliş için de sıkıntıları olacak.. Ama eminim Aliş büyüyüp de dünyayı anlamaya başladığında sizinle gurur duyacak..
Sevgiler

Defnenin Annesi dedi ki...

Biliyormusun seni cok takdir ediyorum. Bu bezlerden bende aldim ama basaramadim, defne erken dogdu sonra doktor kontrolleri icin her ay almanyaya gittik. Ve bi baktim normal bez kullaniyorum.
Bizim ebemiz bana "Defne icin neyin iyi neyin kötü oldugunu sadece sen bilirsin cünkü sen onun annesisin" demisti. Sanirim defne'yi bir türk anneden cok bir alman anne gibi yetistiriyorum. Bu yüzden parkta hep garip tepkiler aliyorum ama umrumda degil. Cünkü biz cok mutluyuz ve saglikliyiz.

Cok enterasan bir ülkeyiz.Emzirme konusunda bana yapilan yorumlar kisaca söyle, ama beni dinlemeden söylemek icin yapilmis sacma "yorumlar":

Ilk haftalar: "aaaa mutlaka emzirmelisin. Emzirmiyorsan anne degilsin. Biberona sakin alistirma, yoksa seni emmez"

6 aydan sonra: "aaaa 1 yasina kadar emzir bari, bak nasil faydali, hem biberondan hem senden mi emiyor?!?!!!"

1 yildan sonra: "yavas yavas birak artik, 1 yasindan sonra faydasi yokmus."

18 aydan sonra: "ooooha hala mi emziriyorsun, kos koca cocuk oldu artik."

Pınar Çetin dedi ki...

Aliş çok büyümüş artık ama annede normal kiloda. Bravo wallahi :)

Bende böyle olabilirmiyim acaba anne olacağım zaman¿

+ Herkesin anneliği kendine. Ne çok alim varmış bu annelik mevzusunda yahu¿

Sen istediğin gibi büyüt Aliş istediği bezi kullansın.

Tanya's dedi ki...

Neşecim,

Denklemi tutturabilirsen ne ala...istediğin kadar emzir bebeğini..hele de çeşitli sebeplerden emziremeyenleri eleştirmiyorsan senden daha annesi yok...herkes kendi cocuğu için en iyisini yapar...hep kendince...

Aaaa yonca koşuyordu.okumadım hemen okuyayım o zaman.

Yahu erkeni geçi mi var..iyiki tanıdık birbirimizi...öperim denizi ve seni kocaman...

Tanya's dedi ki...

Tubikcim,

Ahahahyt..bizde çok özledik...artık bize gelme vakti midir yoksa?..hem müzik falan...dur ben bir canlı performans ayarlayayım.cenke sözümüz var..davulcu var..bas gitarcı var...ee birde Cenk olursa değmeyin keyfimize...

Doğurmadan...

Öpüyorum kocaman.

Tanya's dedi ki...

Pratik Anne,

Seni seviyorum ben o zaman..bazen desteğe ihtiyac duyuyorum..yapana..evet budur diyene..

İçim öyle bir rahatladı..yapmış kadar oldum senin yaptığını duyunca.

Tanya's dedi ki...

Çakıltaş,

Deneyeceğim deneyeceğim..hep onu diyorum annem ve ananem yapmış..ben mi eksiğim...cocuk büyütmek mi artık daha acaip..düşünüyorum düşünüyorum yanıt yok..ee o zaman hadi dene diyorum.

Bu arada bana cok fazla ıdı bıdı yapabilen yok..malum yaş ilerde ya hahahyt..olana da şşş diyorum..kafam rahat..alişin poposu da...

Tanya's dedi ki...

Çağlayancım,

Eee özledim ben ama seni okumayı..Ayça böcüğünü okumayı..

Sen kesin uygulardın bu bezleri...

Bu herkesin karışma meselesi de enteresan...herkes pedagogmuş hhahayt..haberim yokmuş...

Yenidoğan uzmanı hehehe..daha güzel yakıştı...ben devam...aa sana bişi sorucam sonra..oğlana oral care seti aldım...dişler cıkmadan temizlemeye başlayan..dur ben bi mail atayım sana.

Öpüyorum..seni de Ayçayı da..porofu da...

Tanya's dedi ki...

Yasemincim,

Larişi yerim ben hehehe.

Yahu ben doğru bildiğimden şaşmayayım da...yapmayan da yapmasın değil mi ama..

ALişin poposunu da daha sık ısırabilirim böylelikle.

Öpüyorum.

Tanya's dedi ki...

Verdacım,

SIç valla hehehe...o kadar cok var ki o annelerden..korkutucu hani..

Ben he diyorum zaten..ama içimdeki anarşikte uyanıyor tabe..

Öpüyorum...özledim...doğurucam yakında...

Adsız dedi ki...

Tanya,
Bayılıyorum senin yazılarına ve dobralığına,
inan o bez olayını ilk senden duydum kendime kızdım benim niye geç haberim oldu diye,
sen daha durr,aman öyle tutma böyle emzirme,yok ensesinden öpme,
kısaca herkes bir yorum yapacak,ve herkes çocuk gelişim uzmanı kesilecek:))
ben doğum yaptıktan hemen sonra etrafımdakilere lütfen bana karışmayın,
siz kendi çocuğunuu büyütmüşsünüz izin verin bunu da ben kendi doğrularıma göre büyütim dedim ve müdaheleleri baştan kestim:)
ohh iyide yaptım,
bana göre şahane bir oğul yetiştiriyorum:)
bence keyfini çıkar bu güzel anların:)

Tanya's dedi ki...

Eceeeee,

Allahtan yaş itibariyle cok ıdı bıdı yok bende..olanda amaaan diyorum....

Ve dediğin gibi..herkes kendi kadar anne..bende muhtemel öyle olacağım..kendi doğrularım ve eksiklerimler...

Ceyrek asırdan cok oldu galiba yahu..yaş alıyoruz..yaşlanmıyoruz..

Tanya's dedi ki...

Sevgili,

İyi ki varsın..hep destek tam destek..

Seni çok seviyorum...

Tanya's dedi ki...

Nalan,

Aliş mi şanslı ben mi onu tam bilemiyorum hehehe.

Doğunca hep birlikte göreceğiz..

Güzel sözler için de pek teşekkür ederim..hamilelikte en sevdiğim sözler bunlar.

Tanya's dedi ki...

Bernacım,

Anlaşılan anarşik olmayı beceremiyorum..tüm dostlar hep destek tam destek baksana..yada herkese yeterince karışan olmuş..herksin canı burnunda..

Tanya's dedi ki...

Lunawar,

Anneyi de babayı da tebrik ederim..özellikle cocuklara da bu bilinçi aşılamak cok önemli..hele de erken yaşta yapılırsa hayat boyu cevreci bir birey yetişmiş olur..

Kararımdan memnunum...gelişmeleri bildireeğim zaten.

Sevgiler kocaman,

Tanya's dedi ki...

Defnenin Annesi,

Elbette ki komplikasyonlar olursa bebeğin en rahat edeceği şekilde yetiştirilir bebek..çokta düşünmezsin..senin ayrı bir durum...bende durum bu olsa cokta iredelemem...ama yapabileceğim bir ortam varsa yapmaya calışırım.

Ah o emzirirme mevzu ise benim için başlı başına başına bir muamma...doğurunca canlı bildireceğim hehehe.

Ama cok bilenlerden uzak...kendi bildiğim gibi yaparak...

Tanya's dedi ki...

Pınar,

Kilolar normal..Aliş kocaman...bezler hazır..ben hazırı..baba hazır...

Bekleşiyoruz anlayacağın...

Tanya's dedi ki...

Toprak Aras,

Çok teşekkür ederim..bildiğimi söylemek konusunda üstüme yoktur hahahyt...doğru bildiğimin de arkasında dururum...

Bu kumaş bez meselesi aslında bende bezsiz bebek sebebi ile ilgi uyandırdı..hedef bezsiz yetiştirmek..yani kumaşla sarıp o anları yakalamaktı..sonra bez bebek araştırırken aslında faydalarını da gödüm anladım..bakalım deneyeceğim.

Bu arada merak etme coğunluğa kulaklarım tıkalı..sadece anneliklerine cok güvendiklerimi dibine kadar dinliyorum.

Unknown dedi ki...

sevgili tanya kulaklarını kapa inan bana aliş geldiğinde herşeyi o öğretecek sana.herkes kendi doğrusuyla büyütüyor geleceğin hanım ve bey lerini...ammaa sakın unutma ki sen bir kadınsın anne olabilirsin çook bağlı olabilirsin çocuğuna ama kadınlığını ve kendini unutma...kim ne derse desin ve gülümse sen sadece gülümse...sevgilerimle

Unknown dedi ki...

sevgili tanya kulaklarını kapa inan bana aliş geldiğinde herşeyi o öğretecek sana.herkes kendi doğrusuyla büyütüyor geleceğin hanım ve bey lerini...ammaa sakın unutma ki sen bir kadınsın anne olabilirsin çook bağlı olabilirsin çocuğuna ama kadınlığını ve kendini unutma...kim ne derse desin ve gülümse sen sadece gülümse...sevgilerimle

zeya dedi ki...

Aliş gelince sana öğretecek hepsini hiç merak etme. Herkes de bol bol karışacak mutlaka kendi endişeleri, korkuları çerçevesinde iyi niyetle bolca karışacak ama sen bildiğin gibi en iyi şekild eyapacaksın anarşik anne olarak en güzeli bu işte :):)

Dün postacı ofiste Tanya'nın selamı var diye bağırdı biz de 2 tane öğretmen olduğu için bu isimle herkes onlar sandı ama ben anladım :):):) önceden Tanya ihbarlı geliyor benim paketler ne güzel :)

öpüyorum çoook

Tanya's dedi ki...

Bengü,

İnanki şu hamilelikte tek unutmadığım kendimim..hamilelik rehavetine/hastalığına kapılmadan şu aya kadar geldim...kiloma lekelerime çatlaklarıma dikkat ettim...elbette bebeğe de dikkat ettim ama kendimi hiç ihmal etmedim...ve hep gülümsedim..

Tanya's dedi ki...

Zeyacım,

Anarşik anne olarak arada sana da sallrım oğlanı hehehe.

Yahu dün postacıya imza atarken seni gördüm..aaa selam söyle diye..bide aradım seni..ne aldın diye ama ulaşamdım.

Öpüyorum çoook.

zeya dedi ki...

dün çılgın bir gündü ofiste kafamı kaldıramadım telefonunu gece geç saat farkettim :):)

amazondan kitaplarım geldi pek mutluyummm :):)

Tanya's dedi ki...

Zeyacım,

Hehehe bu yanıtı sesli alabilmekiçin aradımdı bende...güle güle oku...

asliberry dedi ki...

ehhe ben de doğurmazdan evvel anarşik anneydim, doğurunca Yaman bana nal toplattı. Telviye anneye dönüştüm:)

Boşver anam herkes bir şey diyecek, aklına yatana he diyecen, yatmayana hehe diyecen:)

Sen zaten her şeyi araştırıyorsundur ama bak bebek taşımayla ilgili burayı oku.

http://basitbiryasam.blogspot.com/2007/10/uzun-bir-bez-hikayesi.html

Sedeliko dedi ki...

58 yorum muuuuu
anarşik bütün anneler!!

ALACATI dedi ki...

Ben yorum yazmayacagim ama koptum burda Verda´nin yorumuna gulmekten...
Mutlu hamilelikler...sevgiler...

bebişlihayat dedi ki...

merhaba, taze anne olarak yorum bırakan tüm anneleri canı görülde selamlayarak başlayım söze.herşey istediğin gibi olur umarım.bende çok şey istedim ama olmadı. ençokta emzirmek.ama bizimki 1 ay kadar hastanede nöbet tutunca alışmış biberona almadı beni. bende süt aşkındakiler misali sağdım sağdım verdim. sonuç memişler biraz hızlı acıyo onada çözüm kremler... bez konusu seni bağlar tabiki.ama şunu unutma senin istediğin değil, alişin istediği şekilde ve istediği kadarıyla oluşur kurallar.. yaş kaç olursa olsun en büyük aliş olacak sizde.bizde ise dorukpaşa...

Tanya's dedi ki...

Aslıcım,

Bakalım bizimkisi bizi ne hale getirecek...onu zaman gösterecek...ama benim sectiğim yollar dünyanın en zorları değil..aslında yıllardır kullanılanlar..ama diyorum ya oğlan gelince görücez.

Genelde herşeye hehe diyip geciyorum ben hahahyt.

Basit taşıma yolu okundu..ben zaten aldım ilk iş eve koydm..komlike kangurum yok anlayacağın..olabildiğince doğalına yüz yıllardır kullanılan şekillerde yetiştirmek istiyoruz Alişi..

Doğunca slingle bir fotograf koyarım heheh.

Öpücük.

Tanya's dedi ki...

Sed,

Bütün Anneler anarşikmiş hakkat hahahyt..sende gel bize katıl bize o zaman.

Tanya's dedi ki...

Alacatı,

Hahahyt..tabi ya Verda dank diye demiş aslında hehe.

Tanya's dedi ki...

Sibel,

Doruk paşayı yanaklarından öp.

Elbette sağlıkla ilgili sorunlarda istekler rafa kalkabilir ve en doğrusu ne ise o yapılır..o yüzden üzülme..memelere bol krem hehehe.

Çocouğun karaketeri ile şekillenecek dünya kadar büyütme şekli olacak elbette..omları da aliş gelince anlatırım artık..dilim popomda hahahyt.

uygarimizlahayat dedi ki...

Sürekli akıl akıl akıllllllllll insanı çileden çıkarıyorlar, sen daha doğurmadan anerşikleştin, birde doğur o zaman göreyim seni :))) Kuzum 10 aylık oldu neymiş şimdi köfte yemesi lazımmış, makarna yemesi lazımmış, pilav yemesi lazımmış... Yaaaa kardeşim çocuk pütürlüyü reddediyor, kusuyorrrrrrrrrr ben napayım, bende biliyorum lazımı ama çocuk istemiyorsa ben napayım... Tecrübeli anneleri dinleyin mevzusu hikaye, herkes kendi çocuğuna tecrübeli, boşverrrrrrr kardeşşşşş, sen kendi keyfine bak yeterr, öptüm çokk...

MAVİ TUTKU dedi ki...

Allah tamamına erdirsin. Düşünceleriniz çok güzel ama yinede vekit bulamamadığınızda veya bebeğinizin daha rahat ettiğini gördüğünüzde bunlardan faylanacaksınızdır.
Süt olduğu sürece devam etmenin iyi olacağını düşünüyorum bende, hele bu yapay zamanda.
Tekrar Allah tamamına erdirsin mutlu sağlık huzur dolu bir şekilde büyütün bebeğinizi.

Tanya's dedi ki...

Uygarımızla Hayat,

Benim en büyük avantajım ileri bir yaşta anne olmaya karar vermiş olmam..verilen akılların bir kısmını elimin tersi ile itiveriyorum ama bir kısmı sinir bozukluğu olarak kalabiliyor hehehe.

Yahu bırak..köfte makarnayı sevmeyen cocuk mu olur..vakti gelince yiyecek elbet.

Tanya's dedi ki...

Onuncu köyün adamı,

Elbette sağlıkla ilgili sorunlarda günümüz fena teknolojilerinden faydalanmaya açığım..ama yapabilirsem eğer diğer yöntemleri de denemek istiyorum...

Süt konusuna gelince ise...varsa süper..yoksa göreceğiz bakalım.

Sevgiler,

MeRaiL dedi ki...

Ilk defa okuyorum turkce bir blog'da boyle bir konuyu, inanin sizi tebrik ediyorum..
Bende yillar once bu konuda yabanci siteleri, bloglara ve resimlere bakip esime farkli ulkelerdeki kadinlarin bebeklerini bezsiz tuvaletle buyutukleri anlatmistim, hatta kiz kardesime onermistim ama o beceremem demisti, ve acikca bende boyle bir sey denemeyi o zamandan aklima koymustum..;)
Insanlar islerine gelmeyecek seylere hep kotu yorum yapar, en iyisi duymamak ya. eskiler aklima geldi, annemin en kucuk kardesimin altini kumas bezlerle bagladigi donemler,artik anne olursam yillardan beri aklimda olan bezsiz bebek veya kumas bezi mutlaka deniyecegim, umarimda basaririm, sizede bol sanslar dilerim ;)

Sevgiler

Tanya's dedi ki...

MeRail,

Zor bir deneme olacağını biliyorum ama uygulayanların olması bana cesarte veriyor..özelliklede uygulayanları tanımak..deneyimlerinden faydalanmak..heyecan verici..

Hep diyorum sadece emzirmek deği aslında annelik...annelik ederken bebeğe ve dünyaya da katkıda bulunmak..

Hem bizim anneler nasıl yapmış?..hep aklımdaki bu...

Sevgiler kocaman,

PS-Bebek gelince paylaşmaya devam edeceğim...