Perşembe, Ocak 07, 2010

İçimdeki "ben"e yolculuk..

Uzun bir zamandır yoga yapıyorum..sanırım 9 seneye yaklaştım..haftanın en az 3 en fazla 5 günü..vaktim olduğunca elimden geldiğince..sıkıntılı zamanlarımda kendime çıkacak bir yol ararken çıkmıştı yoga karşıma...okuyup araştırdıkça sevmiş..etkilenmiş..uygulamaya başladıkca de çok faydasını görür olmuştum...bu yolculuğuma hiç ara vermeden devam ediyorum..hayatımıza girecek yeni bir ruhu da beklerken haftanın 5 günü gidiyorum yoga derslerine..içimdeki "Ben"e ulaşmışken onu bırakmak istemediğimden...bulduğum huzur ve sadeliği yitirmek istemediğimden ve hayatın anlamını daha iyi kavrayıp..aldığım her nefesten daha çok keyif almak istediğimden...içimdeki "Ben" ile bir ve bütün olmuş ve bunu kendi evrenime yansıtabilmişken bundan vazgeçmek hiç istemediğimden..

Bunu konuşmaktan da hiç sıkılmıyorum..bunalmıyorum..veya yoga asanalarını tatbik ederken çekilmiş fotoğrafları burada veya Hocamın sitesinde yayınlamaktan da hiç bir zarar görmüyorum...zira bu benim yolum...ve hep diyorum ki keşke herkes kendi yolunu..ne olduğunu saklamadan..erinmeden...utanmadan yazsa...kilisede ibadet edereken veya namaz kılarken bir fotoğraf görmek beni çok mutlu edecektir...veya güneşe selam hakkında çeşitli görüşler sıralanması yerine yahu namazın..hamursuzun veyahutta neyse ibadetin şekli...şu faydası vardır..bak ben tatbik ediyorum..hayatımda şunlar bunlar oldu denmesi...anlatılması...ama onun yerine gizliden saldırmak...inançın şeklini sorgulamak daha kolay geliyor kimilerine...

Oysaki özgür bırakmalı her türlü inancı..inançsızlığı...hepsinin bizlere verdiği güç yadsınamazdır...kendine..özüne dönmedir..kendinlesindir veya Tanrınla...hepimiz birer yansıma değil miyiz ki zaten?..Tanrının veya içimizdeki "Ben"in...

32 yorum:

ELÇİN'İN YERİ dedi ki...

iç huzurun hep sürsün keyifle sağlıkla

Özgür Turan dedi ki...

Öptüm ben o içindeki beni.
Yoga hayattır, hayat yogadır!

Unknown dedi ki...

Merhaba, blogunuzu hamilelikte yogayla ilgili bir kaynak ararken buldum. Ben Bakırköy'de oturuyorum ve sanırım buralarda gidebileceğim düzgün bir yoga merkezi yok. Zaten cumartesi dahil sabah 9 akşam 7 çalıştığım için nasıl vakit bulup giderim onu da bilmiyorum. Bu arada 24 haftalık hamileyim ve yogaya bir şekil başlamak istiyorum en azından şimdilik kendi çabalarımla. D&R'da kitaplara baktım o kadar çok kitap vardı ki yoga için, yanlış bir şey alıp soğumak istemedim, Osho alacaktım ama biraz internetten araştırayım dedim. Özellikle sıfırdan başlayacak birine hamilelikte yoga için önerebileceğiniz kaynak, kitap, dvd vs. var mı?
Bu arada çok güzel bir hamilesiniz bunu da söylemeden edemeyeceğim.

serrose dedi ki...

ne guzel soylemissin Tanyasum

Herkesin yolu farkli ama amaci ayni
o yuzden neden bu huzursuzluk bilmem
Optum seni cok

pinarbk dedi ki...

Ah Tanya, ne güzel yazmışsın. Ama dinlerle bölmüşler, kurallarla uzaklaştırmışlar, paylaşmayı, kardeşliği unutturmuşlar. Çünkü böyyle yönetmek daha kolay. Akostan beslenen insanların işine gelmez ki söylediklerin...

Tanya's dedi ki...

Elçinim,

Hepimiz huzuru yakalayalım..hepimiz keyifle yaşayalım...

Tanya's dedi ki...

Özgürcüm,

Yoga yaşamaktır bazen de..

Tanya's dedi ki...

MissRed's Diary,

Sadece hamileilkle ilgili yoga kitapları var..türkceleri değilde ingilizceleri tercih edin bence ..ama özellikle hamilelikte en güzeli mutlaka bir hoca eşliğinde çalışmaktır...zira vücuda normal zamanlardaki gibi hakim değiliz ve heran bişeyler olabilir. Bana biraz müsade Bakırköyde tavsiye edebileceğimiz bir yoga merkezi var mı öğrenip haber edebilir miyim?

İltifatiçin teşekkürler..şımardım burda..

Tanya's dedi ki...

Serrosum,

Bilsyedik zaten bu düşmanlık olmaz efendi gibi yaşar giderdik ya değil mi.

Bende öptüm..

Tanya's dedi ki...

Pınarcım,

Haklısın ya..kaos olacak ki yönetilebilelim..oysa ki huzur olsa o kadar kolay olacak ki herşey..

mermaid dedi ki...

Sen çok gerçeksin, sahicisin. O yüzden seni çok seviyorum. Ve çok saygı duyuyorum. Bil istedim sadece.
yüzbinkalp.

zeya dedi ki...

iç huzurunu keşke herkes yakalasa, valla o zaman hayat bayram olur :):)

şu esnekliğinin yarısı bende olsa ya Tanyaaa...

Unknown dedi ki...

Öğrenebilirseniz çok sevinirim, ilginiz için teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Yazdıklarınızı takip etmeye çalışıyorum.Farklı bir insansınız huzurlu mutlu farklı görünüyorsunuz.Ofis resimleri hep aynı köşede :)

Tanya's dedi ki...

Denizkızım,

Olduğumuz gibiyiz de ondan..bir milyon kalp sana da..

Tanya's dedi ki...

Zeyacım,

Eee hadi bayrama döndürelim hayata...

Sen beni şimdi gör bide..pek esneğim pek...

Tanya's dedi ki...

Missred's diary,

Evet şimdi Bakırköy taraflarında yokmuş ve fakat karşı yakada Cihangir Yoga ve Dr. Neslihan Iskit'in hamilelik Yoga sınıflarını öneriyormuşuz..ben değil Hocalarıma sordum bunu.

Tanya's dedi ki...

Gamze,

Farklı değilim belki ama huzurlu olmaya..keyifli olmaya gayret ediyorum...

Hergün aynı yerde aynı pozu cekiyorum ki nerden nereye geldiğii görebileyim...hadise bu..

fatma artan dedi ki...

TANYA özlemiştim yahu yazılarını.Tailin kötüsü olmaz derler ne iyi gelmiştir kaçamaklar.Yogayı öyle güzel anlatmışsın ki hevese geldim doğrusu, hiç yapmadım çünkü.Ali'i öpüyorum rock forever Aliş :))

çınar dedi ki...

bu yolculuk hep devam etsin

Tanya's dedi ki...

Fatma,

Yahu tatilin kötüsü olur mu hiç..hele kacamağın...

Yoganın herkes için bir vakti vardır..bekle gelir zamanı..

ALiş yahu..rock forever hehehe.

Tanya's dedi ki...

Çınar,

Dİleklerim aynı...hep huzurla..

ceydabural dedi ki...

bak şimdi heveslendim :)

Tanya's dedi ki...

Fotograf Penceresinden,

Eee hadi o zaman..

Ersin dedi ki...

sevgili,
20 yıllık hocayım, bu kadar güzel bir tanımlama asla yapamazdım, ellerine bileğine aklına gönlüne sağlık, çok seviyorum seni, içindeki ben hiç durmadan yürüsün hep ışıkla olsun.

NEFİSE dedi ki...

Resimde ki sensin heralde... vıışşş diyorum başkada bir şey demiyorum.. ha ha ha ..

Tanya's dedi ki...

Sevgili,

Olur mu öyle şey..ben ne öğrendiysem senden öğrendim...iyi ki varsın.

Çooook..

Tanya's dedi ki...

Nefise,

Evet evet fotoğraftaki benim bundan 7 ay önceki halim hehehe.

HaNdE... dedi ki...

NASSIIILLL meraklıyımdır, cdlerim kitaplaım hala vardır.Ama gel gör ki bir adım atamadım...neden? bende bilmiyorum...Vakitsizlik diyorlar adına aslında...
Belk naz'la birlikte gidebileceğim bir yer bulursak komple bir çözüm olabilir?? Ama şimdi içimdeki merakı tekrar uyandırdın sen...cdlerimi bulmalıyım bir şekilde..:))
sana ayrıntıları geçerim :)

Tanya's dedi ki...

Hande,

Bunun adına vakitsizlik demiyoruz aslında..vakti gelmemiş diyoruz..ruhsal yolculukların neredeyse tamamı tam vakti geldiğinde başlıyor..öncesi..alınan kitap ve cdler hep senin hazırlık dönemin aslında..belki bu defa gelmiştir vakti...

HaNdE... dedi ki...

gelmiş midir?? gelmiştirr gelmiştirrrrr :))

Tanya's dedi ki...

Hande,

Gelmişse haber et..dinlemek isterim..