Perşembe, Aralık 24, 2009

Biraz da bilenine bırakmak gerek....

Hamileliğin projeye dönüştürüldüğü bir dönemde hamileyim ben...ama biraz uzak durmaya calışıyorum herşeyden..kitaplardan..hafta hafta durumu anlatan sitelerden..ne olacağını merak etmiyorum..dünyanın en şahane mucizesinin beni beklediğini biliyorum...ve bu zamanlarımı en şen şekilde geçirdiğime de inanıyorum...sayısız normal doğum videosu izledim..ne şahane..bakalım becerebilecek miyim diyerek..

Velhasıl...amnio sentez...ikili tarama testi..üzerine detaylı ultrason..Türkiyenin bu konudaki en iyi doktoru gerek yok dedi..bu test hamilelikte düşük oranını ciddi boyutta etkiler dedi..hamileliğin bütünlüğü bozmayalım dedi..kendi jinekoloğum ise vesveseli anne babalar değilsiniz dedi..bir down sendromlu bebeği bulabilmek için 7-8 bebek öldürüyoruz dedi...en başta şiddetle evet yaptırırım diyen biz...tüm bu doktorlardan daha iyi biz mi bileceğiz dedik ve gectik gittik o dönemi...babannem yaptırmış mıdır dedim? Hahayt diye gülerek...diyeceğim şudur ki biraz da bilenine bırakmak gerek..oluruna değil ama bilenine..dünyanın ilk hamilesi ben değilim zira...milyonlarca yıldır milyonlarca kadın 9 ay 10 gün süren hamilelikler geciriyorlar ve milyonlarca bebek hayata merhaba diyor..

Biraz rahat olmak gerek belki de...biraz hayatla uyumlu..hamilelikte keyifli..huzurlu...



Resmin konuyla ilgisi yoktur..hristiyan dostlara "Merry Christmas"..

8 yorum:

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

iyi ki yaptırmamışsın tanya'cım, ben hamile hatta evli değilim, ben de amniyosentez kesin yaptırırım derdim ama arkadaşım amniyosentezden sonra bebeğini kaybetti, sonuçta ne kadar steril olsa da onun bulunduğu ortama dışarıdan iğne giriyor, enfeksiyon olasılığı çok yüksekmiş. ben hep diyorum ki, bazı şeylerde cahil kalmak daha kolay :P bilgili anne adayı olmak ise kolay değil, sabır ve sağlık diliyorum sana :)

yıldız dedi ki...

Merhabalar,

Bilenine bırakmakta fayda vardır.Sağlıkla,huzurla kucağınıza alırsınız umarım heyecanla beklediğiniz bebişi;)

Tanya's dedi ki...

Marjo,

Şimdilik iyiki yaptırmadım diyorum..doktorlar yaptır deseydi en ufak bir teredditüm olmazdı ama kendi kafamın dikine de gitmedim..bilir kişi değilim ya..

Bir arkadaşımda daha komplikasyonlar olduğunu duydum..üzüldüm tabi...ama bebek bu bazen insanın eli kolu da bağlı kalabiliyor..

Tanya's dedi ki...

Yıldız,

Çok teşekkürler..en önemlisi benim için huzurla almak kucağa yeni geleni...

ELÇİN'İN YERİ dedi ki...

tanyam her şey gönlünce olsun...

Tanya's dedi ki...

Elcinim,

Gönlümden gecen de tam olarak o..

serrose dedi ki...

Yaw iyi ki dedim simdi bende Tanyasum.

BEn de korkuyorum cok bilgili olmaktan bu konuda.Biraz akisina birakmak sart her konuda.

Saglikla kal canim benim

Optum cok

Tanya's dedi ki...

Serrosum,

Ben bilgiç hamile olamadım..olmakta istemiyorum..cevredeki bilgiç hamileler ve annelerin bir kısmından aman ne rahat insansın diye tepki de alıyorum ama varsın rahat olayım...varsın bilmeyeyim..doktor biliyor ve bana ışık oluyor..keyif kısmı da bana kalıyor...

Öptüm çok