Perşembe, Aralık 10, 2009

Biraz asabiyim bugün...

Bu sabah gelirken işe bir kamyonet gördüm... kasasının dışında atletle üstlerine tulumlarını giyen adamlar vardı..şaşırdım..zira sokaktı orası...aaa..oha falan derken..sevgili dedi ki "aaa bu da birşey mi?..ben geçenlerde evin oradaki pastanede adamlar gördüm..un çuvalı taşıyorlardı...don ve atletle"...hönk...inanamıyorum..ve iyiki ekmeğimizi evde yapıyorum ve her fırsatta tavsiye ediyorum...

Şimdi geleceğim konu şudur ki üçüncü dünya ülkeliğinden terfimiz her geçen gün daha da gecikmekte...ve kanımca da olması mümkün gözükmemekte..ileriye gideceğimize her şeyde geriye gitmeye bayılan toplumumuzun çalışma ahlakı da en kolaya kaçan şekle doğru gittiğinden pek yakında Hindistan bile bu yarışta bizi geçip giderken biz arkalarından ancak el sallayacağız...çok mu karamsarım acaba?...hiç sanmıyorum..


Ve evet..bizi bu hale getirenler utansın...ha utanırlar mı onu bilemiyorum işte...zira herkes küpünü doldurmaya bakıyor..bizimkiler boşalırken...

PS-Bu arada Hindistan'ı çok severim ama her sene gittiğimde onlardaki gelişmeyi de gözlerimle görebiliyorum...

Sonradan PS-Anatema'da asabi değilim..pek modernim bugün..

18 yorum:

yaseminwonderland dedi ki...

Ah Tanya ah...
Keşke haksızsın diyebilsem...
Sadece geçen gün Ayasofya müzesine girişte müze kartım sayesinde dışarılara taşan bir turist güruhunu aşıp salına salına içeri girdimde vay be ne mutlu Türküm diyene diyebildim. Harika bir hismiş!!!Bir daha nerde ne zaman karşıma çıkar bilemiyorum...

mermaid dedi ki...

öyle salağım ki, ben de bir neden arıyorum "bi eylem mi yapıyorlardı" falan diye. İşte dengesizliklerle dolu her şey. Ve kesinlikle sana katılıyorum, beni de en tiksindiren şey o fırın ve pastanelerin hali. ben de görüyorum ki gayet de "elit" pastane ve fırınlar ama kıllı adamların yarı çıplak çalışması. çıplak recep ivediklerin elinden bşy yememek en güzeli! şimdi sana karşı yorum olarak çalışma koşulları, napsın adam, belki giyeceği yok, işi bu, ayakkabı alamıodur gibi saçma şeyler yazılacaktır:) ne biliyim eğer o çuvalı çıplak taşıması gerekiosa, insanların görmeyeceği bir yerde yapılsın. düzen, intizam, saygı, her işin bir yeri olmalı gibi şeyler istiyoruz çok şey değil. herşey üslüpsuz, herşey şekilsiz, herşey almış başını gidio. ayrıca niye hindistan ki yani, bak söylediğin gibi "gelişme" ve biz neden hindistan üzerinden değerlendirelim ki kendimizi. burası güzel bir yer. güzel. ve çirkin şeyler görmek istemiyoruz, yarıçıplakterliadamlar da dahil.

ÇAğ dedi ki...

Tanyacım :)) sen asabisin ama çok güldüm ben bu olaya, neden bak anlatayım. Bahçe kapısından apartmana gireceğim, bi baktım ki yan apartmanı boyayan işçiler sanırım iş çıkışı yapıyorlardı, don atlet, kıyafetlerini değiştiriyorlar, neredeyse yol ortası. Yolumdan geri döndüm markete gittim. Güleyim mi ağlayayım mı manzaraya. Şok oldum şok, o yüzden senin olaya gülüyorum. Nedir bu durum ya, adamların giyinme kabini ne kadar ki...
Öptüüüm

Tanya's dedi ki...

Yasemin,

Ah seninki harika bir his tabi..ayrıcalıklı durum...nadir ne mutlu Türküm diyene durumu hehehe...keyfini cıkarsaydın...

Tanya's dedi ki...

Denizkızım,

Ah ne salak olacaksın..eylem falan yoktu..gayet olağan bir işe hazırlık durumuydu söz konusu olan...üstelik kamyonetin kapalı kasası varken sokaklarda soyunmayı tercih eden adamlardı bunlar.

Sanırım biz seviyoruz bu sokaktasıyunanterliadamları...zira kimsenin şikayeti yok..

Bu yazıda çalışma şartları ve giyim kuşam kurallarına dair birşey olmadığından..korkma muhalif yorumlar olmayacaktır..

Hindistan öreniğini vermemin sebebi ise..burun kıvırırken biz doğudaki ülkelere..onlar kadar bile olamadığımızdan..

Tanya's dedi ki...

Çağlayanım,

Hahahyt..seni güldürdüğüne sevindim...başına gelen gördüğümle aynı...seviyor demek adamlar sokakta giyinip soyunmayı..içlerine fetişist kaçmış demek ki..haberimiz yok..

Bendeee..

ceydabural dedi ki...

gülsem mi ağlasam mı bilemedim ama donla ekmek mi yapıyor fırıncılar yani offf canım türkiyemin nadide insanları diyim bari :)

Tanya's dedi ki...

Fotograf Penceresinden,

Dile getirmek istemediğim tarafı bu..evet doncak ekmek yapılıyor Canım Türkiye'de.

Unknown dedi ki...

Ben de bu yaz,tatil köyünde, taş fırının önünde simitin çıkmasını beklerken,hamur yoğuran adamın elinde siyah bir şey gördüm,silkeledi,silkeledi,ayağına giyiverdi.. Sonra da başladı hamur yoğurmaya..Ogün bugündür Ben de ekmeğimi evimde yapıyorum,en temizinden....
Sevgiler
Pınar

Tanya's dedi ki...

Pınar,

Ama hamile kadına anlatışacak mevzu mu şimdi bu..allahtan hiç bir pastane ürününe düşkünlüğüm de yoktur..ekmekte yaparım...yoksa düşüp bayılırdım şurda.

Ersin dedi ki...

hahhha sevgili güldüm
gerçekten de ne kadar çirkin görüntü idi
hele fırına un taşıyanlar daha da feci:)

Tanya's dedi ki...

Sevgili,

En fecisi milletin onların elinden(umarım sadece ellerinden) ekmek yiyor olmaları..unutturma da akşama evde ekmek yapayım..bitiyordu...

enne dedi ki...

Geçen gün kocamla arabada gidiyoruz, bir arsada adam çişini yapıyordu. Ne bir duvar dibi, ne kuytu bir köşe. Alenen, yolun kenarında. Ohaaaa dedik ama kime diyoruz? Eğitim,kontrol,denetim olmadığı sürece cahil adamı suçlayabilir misin? Bilmiyor ki doğrusunu, ya da umursamıyor. Bilmeyene öğretmek, umursamayana ceza kesmek gerekir. Ama bunu kim yapacak? Yanıt veriyorum: Sarı Çizmeli Mehmet Ağa.

Tanya's dedi ki...

Enne,

Umursamıyor bence hiç kimse..ayaklar baş olduğundan beri güç kimdeyse onun kuralları gecerli...ee Sarı Çizmeli Mehmet Ağa'da ona göre davranıyor..

Asabiyetimi geçirmiyor tabi...

gRanGe dedi ki...

şaşkın gördüm seni ;
yoksa gerçekten terfi edeceğimize dair bi kanı mı taşıyordun =))
uyandırim ..buRası türkiye; asla modern bi birliğe dahil olamayacak we asla cehaletin önüne geçilemeyecek avrupaya agzı sulanan bi ortadogu ülkesi..bi ödül alırsam ''bu ödülü cahil ama güzel ülkem adına alıyorum'' diyebileceğim bi ülke burası..

zilsizzarife'nin yeri dedi ki...

Ah Tanyakuşum,şericim geçenlerde aynı görüntüyü bende bizim burda gördüm.Şaşırdım bakakaldım.
Ne hallerdeyiz,belkide şaşırmamlıyız bu hallere...
İyi haftalar olsun:)

Tanya's dedi ki...

Sinancım,

Yahu hani insanın içinde birşey vardır..aslında memleketi daha iyi şeylere layıktır da bir türlü olmaz..şaşkın salaklığım bundan..arada oluyor işte.

Ahahahyt..ödül al Sinan..konuşmanı sabırsızlıkla bekliyor olacağım...

Tanya's dedi ki...

Şericim,

Sİnanda demiş yukarıda..şaşırmamak gerek ama insanlık halleri işte ne yapalım.

Öpüyorum kocaman..iyi haftalar sana da..