Çarşamba, Temmuz 29, 2009

Klimalara elveda deyin...

Sıcaklarla barışın klima kullanmaktan vazgeçin...yapılan açıklamalara göre klima kullanımı ozon tabakasına ciddi boyutta zarar veriyor..arabanızla klimanızı açmış plaja güneşlenmeye giderken..güneşin size vereceği zararlardan aslında kendiniz sorumlusunuz...

Ben odamdaki klimayı çoktan söktürdüm...tepeme de bir fırfır taktırdım..şikayet etmeden oturuyorum...arabada klima yerine çamları ve üstü açıyorum...ve keyif ediyorum...ve bu katliama mümkün olduğunca katılmıyorum....tavsiye ederim...


24 yorum:

enne dedi ki...

Klima soğuğu iyi gelmiyor kişiye aslında. Otururken anlamıyorsun ama sonrasında çeşitli tutulmalar yaşanabilior:) Diğer yandan özellikle Akdeniz'de sıcağa dayanmak çok zor. Hele evde çocuk varsa bence klima gerekli. İstanbul'da klimasız yaşanır ama Antalya'da imkansıza yakın diyorum ben. Ayrıca özellikle nem alma fonksiyonu çok iyi oluyor. Ha, bu arada benim evimde klima yok. Özellikle taktırmadık, camları açınca güzel bir esinti oluyor zaten. Ama işyerinde kullanıyorum, ne yalan söyleyeyim. itiraf.com tadında bir yorum oldu bu:) (Şöyle bir gözünüzün önüne getirin beni, güzel giyimli hoş kadın ayağa kalkar ve: "evet, klima kullanıyorum. Ben bir bağımlıyım." der. Arkadaşları da onu alkışlar. Hoş kadın gülümseyerek yerine oturur. )

pembecikolata dedi ki...

Klimaları oldum olası sevmem...sıcakla barışığım ben:) ama eşim asla duramaz evde, arabada, işyerinde mutlaka klima olmak zorunda onun için:(

Tanya's dedi ki...

Ennecim,

Benim gözler zaten arızalı..klimalı ortamlarda hemen iltihaplanıyorlar..akıllara zarar..yarım saatte beni o hale getiriyorsa dünyaya ne eder bilmem.

Şimdi itiraf.com konusunda da haklısın elbette..bazen dayanılmaz olabiliyor..özellikle de takım elbiselerle 40 derecede..ben yine de dayanmaya çalışıyorum..itiraf yok bende hehehe.

Tanya's dedi ki...

Pembecikolata,

Benim sevgili de idmanlı..benim olduğum yerde no klima..hem bana hem çevreye saygılı benim sevgili.

CHROMA dedi ki...

Adana'da bunu yapmak cesaret ister. Hele ki işyerinde. Burada klimayı kapatmak istiyorsanız eğer, sırılsıklam gömlek veya tişört görüntüsüne ve buram buram ter kokusuna (sadece kendinizin değil, odaya giren herkesin ter kokusuna) da saygı duymanız gerekiyor :)

zeya dedi ki...

gözlerimi mahvetse de ben klimasız çıldırma noktasına gelebilirim. itiraf ediyorum bağımlıyım :(

Haydins dedi ki...

Klimadan super rahatsiz olan bir insan olarak, sevdim bu isi..

mermaid dedi ki...

klimadan nefret ediorum.

Özlem dedi ki...

evimizde yok gerekte yok aslında bahçede üfül üfül temiz havada oturmak gibiside yok.tabi bizim gibi bahçeli ev sınrılı ve çok az.
ama iş yerimde sabahtan akşama kada klimanın çalışmasından dolayı omuzlarımda inanılmaz derece ağrılar var patron dolma biber ben çarliston:) haliyle patron burdayken açık oluyor klima o gittiken sonra kapatyorum:) kendime göre çözümüm bu şimdilik.
bu yazıyı patrona okutsam emin ol ki söktürmez çünkü herkes sadece kendini düşünüyor daha doğrusu önemsemiyoruz bazı şeyleri.

ELÇİN'İN YERİ dedi ki...

tanyam
astım var ...
tombişlik var...
tam denizin karşısında bir ev olduğu için güneş batana kadar ısı içerde ve nem var ...
tansiyon var...

daha ne yapayım tanyam klimasız :)

zerrin dedi ki...

sevgili Tanya bir maruzatim var,mumkunse mail atmak,soylemek isterim

ÇAğ dedi ki...

Tanyacım klimamızın üzerinde kuşlar var, yuva yapmışlar, bende öylece bıraktım, çalışmasın, açtım kapıyı pencereyi.Keşke herkes senin gibi duyarlı olsa, gereksiz yere kullanmasa, güneyde yaşayanlar hariç, oralar çoook sıcak...
Öptüüüm

Tanya's dedi ki...

Chroma,

Aaa hoş olabilir..ıslak tshirt yarışması hehehe.

Elbette çok sıcaklarda insan caresiz kalabiliyor..diyecek birşey yok...bir de ter kokusu eklenince..hıııy.

Tanya's dedi ki...

Zeyacım,

Bağımlılık ayrı bir konu..tedavi denesek hehehe..bazen yapacak birşey olmuyor ya..o yüzden hak veriyorum.

Tanya's dedi ki...

Serpilcim,

Oh klube hoşgeldin o zaman..klimalara hayır hehehe.

Tanya's dedi ki...

Denizkızım,

Ben de ben de...

Tanya's dedi ki...

Özlem,

Hah..birde bu tutulma sorunları var herkesde..ilerde kireçlenmeye dönüşecek..aman diyeyim ben sana..patron yokken kapat en azından...madem dolma biber hahahyt.

Tanya's dedi ki...

Elcinim,

Seni muaf tutuyoruz o zaman..önce sağlık...

Tanya's dedi ki...

Zerrin,

Mailini bekliyorum o zaman..merakla

Tanya's dedi ki...

Çağlayancım,

Hayırlı bir iş yapmışsın sen..kuş yuvası klima..aç camı kapıyı..efil efil otur.

Öptüm.

serrose dedi ki...

Biz almayi dusunuoduk firfir mi alsak?
:)

Asortik Krep dedi ki...

Yazdıklarına aynen katılmakla beraber,hiç değilse dayanabileceğim ölçüde kapalı bırakıyorum çevre ve torunlar için..İşte ve evde Akdenizde klimasız oturmak mümkün değil temmuz ve ağustos ayları içinde.Kışın da ısınıyoruz..Ben evde kışın şömine yakıyorum.. En ufak fırsatta klimayı kapatıyorum çünkü tozlardan ve mikroplardan hastalanıyorum ve gıcık yapıyor konuşurken ki işim bütün gün konuşmak :) İstanbulda klima hayatta aramam,oradaki sıcak sıcak değil geçen cumartesi gördüm sıcak dediğiniz günü :) ama Fethiye de klimayı açmayan cinayet işleyebilir,kokular bir yana beyinindeki kanı kaynatıyor bu sıcaklar :))

Asortik Krep dedi ki...

Olabildiğince çevreye duyarlı ürünler tercih edilmeli hatta fiyatları daha ekonomik olmalı ki insanlar alabilsinler..
Bu da son söz. Klima yerine ne tercih edilebilir şu an çaresizim o konuda ama.

Ersin dedi ki...

Sevgili çok haklısın, bize verdiği zarar ve doğaya verdiği tahribat, iyiki evde de yok