Salı, Haziran 16, 2009

Karmakarışık

Dün ofiste kapı caldı..odama doğru gelen bir hışırtı duydum...sevgili arkasına takmış Çilek Hanım'ı getirmiş...bizim olsun mu diye..ben özellikle köpekleri çok severim..14 yıl boyunca bana en yakın dost olmuş Bono'm melek olduğunda perişan olmuştum...her tatilimi Bono ile yapıp..her planımı ona göre yapmıştım...çokta memnundum hayatımdan..dün Çilek Hanım'ı görünce sevgilinin kucağında..içim bir eridi..aktı gitti...

Bono çok hastalanıp artık merdivenleri inip çıkamaz hale geldiğinde kendi kendime demiştim ki..ben köpek çok seviyorum diye seni 14 yıl bir dairenin içine tıktım..evet küçük bir bahçemiz vardı ama sen orayı hiç sevmedin..hep benimle oturmak benimle yaşamak istedin...ben kendi egomu tatmin ettim...sen köpekliğini yaşayamadın..ben aslında sana 14 yıl eziyet ettim..doğanı alt üst ettim..ama seni çok sevdim...

Şimdi bir kararın arifesindeyim yine...bir canlıyı alıp eve tıkıp onun çayırlarda bayırlarda koşması gereken zamanlara televizyon mu izlettireyim..yoksa bunu yapmayayım mı?..ben yapmazsam bir başkası yapacak aynı şeyi...karmakarışık oldum..hiç bilemedim...

Bir ülke istiyorum ben sokak köpekleri çöp kamyonlarında öldürülmesin..bir ülke istiyorum ben canlılar deneylerde kullanılmasın..bir ülke istiyorum ben herkesin evinin önünde tüm canlılar için yiyecek ve içecek kapları olsun...bir ülke istiyorum ben insanı kediye köpeğe tekme atmasın...bir ülke istiyorum ben başındakiler hayvanseverleri rencide etmesin...cok mu şey istiyorum?

Karmakarışığım bugün..karmakarışık..

43 yorum:

mermaid dedi ki...

benzer bir kararı, kısa bir süre önce almış biri olarak hiç kolay olmadığını biliyorum. doğru ya da yanlış yok sanırım, en iyisi kalbimize sormak.

A.Ş.K dedi ki...

imkanınız varsa alın derim ben , malaesef Türkiye'de sokaklar onlar için bile güvenli değil , cani yaratıklarla dolu :((

su dedi ki...

bir ülke istiyorum ben, kapının önüne koyduğun bir tas su ya da mama için insanlar sana nefretle bakmasın...
yazdığın sebeplerden dolayı hiç köpeğim olmadı,bahçeli bir evimde :((
hala bekliyorum ikisini de...

Tanya's dedi ki...

Denizkızım,

Biliyorum biliyorum..verdiğin kararı da biliyorum...dünden beri kalbimle ve sevgili ile konuşuyorum..vırı vırı..bir yere de varmıyor..

Tanya's dedi ki...

Gofreeeetttt,

Ne hoş sürpriz..gofletin bizim için anlamını bilemezsin.

İmkanım yok işte..bir çiftlikte yaşamak ve hepsine özgürlüklerini vermek istiyorum..şimdilik daireye tıkıyorum..

SOkaklardaki canileri bilmem mi?..

Ersin dedi ki...

Canım yahu, eğer Çilek'e daha bir bakışta böyke kanım ısınmasa hiç getirmezdim.
Söylediklerinin hepsine yürekten katılıyorum sevgili...
Canımsın karmakarışık olma hiç sen...
Biraz önce gördüm Çilek'i kabının içine sağ patisini sokmuş koskoca bir kaptan günlük ilacını içiyordu :)

Tanya's dedi ki...

Su,

Ne zaman ki medeni ülke sınıfına atlayacağız o zaman olacak..ama çok yolumuz var önümüzde..çoook.

Sen vazgecme koy su..yemek..bırak nefret etsinler..

Ve bekle..ama çok iste bu arada.

Tanya's dedi ki...

Sevgili,

Bilmem mi kanının kaynadığını..içinin ısındığını..şeker gibi çilek..

Ama konuş konuş..anlat anlat..dur bakalım..

Cooook

Oya Kayacan dedi ki...

Bu kadar konuşulduysa o evin çocuğudur artık Çilek. Gezdirirsiniz gezer, oturursunuz oturur. İlacını sizde içer! Bir tane de olsa kurtarılan, sayılamayacak kadar çok kalsa da geride, bir tane bir tanedir.

Sedeliko dedi ki...

:(
çilek çok salak:)
bebek çilek..

Tanya's dedi ki...

Oya,

Kurtarmak değil bizdeki durum..zaten kurtarılmış bölgede yaşıyor..şahane iki köpek arkadaş ve bir anne babayla...

Bendeki sıkıntı al cocuğu eve tık..daha önce tıktığım gibi..sonra hayvan severim de..yanlış anlaşılmasın..kendimden sözediyorum..bunun azabını cok çektim ben..ondandır karmakarışık olmam.

Tanya's dedi ki...

Sed,

Bebek Çilek nasıl yedi elbiseni..

defneyleyasamak dedi ki...

Ben Çilek'e arkadas veririm seve seve. Defdef sizin olsun. Çilekle takılsınlar. Olur mu?

keLemek dedi ki...

Tanya
o ülkenin adı ya Ütopyadır ya güneş ülkesi..
Hani şu herkesin sanat, spor eğitimleri aldığı kişilerin yetilerine göre meslek dalları mensubu olduğu
orda tüm canlıların yaşama hakkı tanınıp yaşama alanlarıda bulunuyordur öyle güzel hayal diyarlarında!

ve çilek.cidden inanılmaz şirin gözüküyor ..

Minem dedi ki...

Bende ilave yapıyorum.Bir ülke istiyorum hayvan severler köpeklerini gezdirirken yanında poşet taşısalar.Ben de sürekli basmasam onlara.. Ahhhh ahhhh..Suadiye de oturuyorum insanlar daha özenli diye düşünürdüm ama ne yazık

tubik dedi ki...

Tayakuş!

Biliyosun bizde de var bi tane minik canlı.. Eve tıktık, iznini istemeden kısırlaştırdık.. Vicdan azabı çekiyor muyum? Bazen.. Çünkü koşsun, oynasın, başka kedilerle uğraşsın isterdim..

Ama biliyorum, benim yerime bir başkası sahiplenmeseydi, şu anda ya bir bacağı kopuk, ya yara bere içinde, ya aç susuz, dolanacaktı sokaklarda.. Belki canlı bile değildi.

Ama sizinle, sakin, mutlu, huzurlu, tok...

Bilemedim ki ben de :(

Tanya's dedi ki...

Tugbacım,

Hahahyt..şahane olur şahane..

Tam deliler evine hoşgeldiniz.

Tanya's dedi ki...

Kelebek,

Bizim için Ütopya..hem de en acıklısından..isterdim bende daha medeni bir ülke olsun memleketim..isterdim gece kapımı kilitlemek zorunda kalmayayım..sokakta kalan kediyi köpeği gönül rahatlığıyla bırakayım..belki gelecek yüzyıla..

Önce insan kıymet vermeyi öğrenelim de biz.

Tanya's dedi ki...

Minem,

Ben yıllarca poşetle gezdim..hala sweatshirtlerimin cebinden cıkar poşetler..Ben köpek kakasını kaldırımda bırakan zihniyeti maalesef anlayamıyorum..pek çok şeyi anlayamadığım gibi..

İLKAY dedi ki...

Amaaaan insan o gözlere bakıp hayırda diyemez yaşadıklarını düşünüp evette... Keşke sokaklar hepsi için şahane yerler olsa ama...

Merakla bekliyorum o bakışlar seni kandırabilecekmi diye...

İLKAY dedi ki...

Bu arada Tuğbaya katılıyorum bende de var bir tane, bu kadar sevimli bakamasa da şirin birşey:))) Hemde konuşuyor:))) Hatta susmuyor:))) Veriyim mi bakar mısınız?

keLemek dedi ki...

Tanya
Çok haklısınız, insan hayatı değeri deniz seviyesindeyken diğer bakıma muhtaç canlıların düşmüş oldukları bu haller içimizi burkup durur ancak.
İnsan sevmeyen hayvan nasıl sevsin ki..

Tanya's dedi ki...

Tubik,

Biliyorum bilmem mi?..birileri yapacak..en azından bizlerle mutlu..huzurlu ve keyifliler..

Ah ne zor iş geldi başıma ne zor.

Tanya's dedi ki...

Ilkay,

Hahahyt..cok güldüm..kreş mi acsam acaba ne hehehe..herkesin en sevimlilerini toplasam..birde Çilek Hanımı katsam yanlarına..altalta üstüste adada delirseler..hiç fena olmaz hani.

Tanya's dedi ki...

Kelebek,

En önce insan sevmeyi öğrenmeli..insan seven zaten hayvan da sever..ki burda bizim Utopya'ya yaklaşmış oluyoruz..

aysencifci dedi ki...

8 yıldır bir cocker annesiyim. Hiç bu açıdan düşünmedim. Evet, eve tıkmış oluyoruz, evet doğalarına aykırı ama benim oğlum bana 2 aylık geldi, bir pet'in (ev hayvanı demek istemiyorum, çoğu insandan daha insancıllarlar) yavrusuydu. Halen tek derdi benimle olmak. Yatarken benim belime kafasını dayar öyle uyur, koltukta oturusam muhakkak yanıma gelir, kucağıma yatar. 5 dakika sokağa çıksam, bakkala gitsem dönüşte 100 yıldır görüşmemişiz gibi delirir.Sevgi görmese ama sokaklarda özgürce gezse daha mı iyi? Bence değil.
O zaten sizin sevginize muhtaç. Daha önce beslemişsiniz, zorlukları biliyorsunuz, eğer kalbiniz evet derse Çilek'in şikayeti olacağını zannetmem. Ama en doğru karar sizin kalbinizin kararıdır. Bazende ilk verdiğiniz karar en doğrusudur. Daha fazla düşünmeye gerek yoktur..
Keşke dediğiniz gibi bir dünya olsa, keşke....

Hayatın Ressamı dedi ki...

bence çilek hanımın senin gibi sevilesi bir ruha ihtiyacı var.sende bakma fırsatı varken ,çilekte seninle karşılaşma ve senin gibi şahane bi sahibi olma şansı yakalamışken en doğru sonuç birleşmeniz.bak bizde sağlık sorunları dolayısıyla en büyük ama en ulaşılamaz hayal evde köpek beslemek.
o yüzden benim yerimede aç kollarını çilek hanıma.

Haydins dedi ki...

Hah ben diyecektim sen yazmissin..Sen alip evde bakmazsan baskalari alip ayni seyi yapacaklar ona..Bende kopeklerin ozellikle de buyuk kopeklerin evlerde bakilmasina uzuluyorum ama onlar sevildiklerinden cok mutlu oluyorlar sanirim..

Adsız dedi ki...

kesinlikle katılıyorum size...Keşke öyle bir ülkede yaşıyor olabilseydik...
malesef bizim ülkemizde insanlara bile kıymet verilmiyor.Gün geçtikçe de daha acımasız daha vahşi insanlar çıkıyor ortaya korkuyorum açıkçası...Bir çocuğun bile sokakta güvenli bir şekilde oynaması söz konusu değil artık her an bir tehlike ya biri bişey yaparsa biri tutup kaçırırsa diye korkar haldeyiz...
İnsanlar insanlara bunları yaparken hayvanlara neler yapmazlar diyorum ve içim acıyor...Bence çileğin dışarda koşup her gün başka tehlikelerle yüzleşmektense sizin sevginizle yaşayacağı bir yuvaya ihtiyacı var...İnanın bazen özgür olmak daha tehlikeli hele ki yaşanılan yer bu haldeki bir ülkeyse...

ALACATI dedi ki...

Merhabalar,
Sizin ve esinizin bloglarini tesadufen kesfettim, cok sekersiniz...Konuya gelince ben kendi tecrubelerime dayanarak soyluyorum,hayvan beslemenin karsilikli tabiki zorluklari olacak ama hayat zorluklarla dolu degil mi? onemli olan kontrolu bizim elimize almak, diger bilincsiz kisilere gelince belkide siz cok iyi bir ornek olursunuz sahipsiz kimseye zarari olmayan bir hayvana sicak bir yuva vermek onu sabah ve aksam en azindan disariya cikartmak,diger kopeklerle oynamasini saglamak, beslemek sevginizi vermek ve tabiki ondanda geri almak tarifsiz birsey...Ben yillar once Turkiye tatilimde copten bir kedi yavrusu bulup getirdim evime(simdi yasamiyor ama ondan istemiyerek ayrildigimda cok hasta olmustum) daha sonrada abimin bana getirdigi sokak kopegini getirdim simdi ogullarimla birlikte kopegimizde bizimle buyuyor ve coookkkk mutluyuz,kopegimiz koltugumuzda bizimle oturur, bizimle sevinir, bizimle uzulur, kucuk oglum onunla birlikte sepetinde yatar,oynar,,,onu oper, kulagini agzina alir oynar(kendisi henuz birbucuk yasinda onu annesi benide kopek olarak mi goruyor acaba he?hahahah)ben hayvansiz bir hayat dusunemiyorum..cunku onlari cookkk seviyorum kalbinizi dinlemeniz saniyorum herseyi cozmeye yetecek...sevgiler....

zeya dedi ki...

Tanyaa
karışık olmakla çok haklısında pek güzel bakıyor çilek şirin şirin :):):)

Tanya's dedi ki...

Aysen,

Sokaklarda gezsin değil belki ama kendi doğasında olabilsin diye düşünüyorum ilk evladımın gidişinden sonra..

Zor bir karar..ama sevgisi tartısmasız değişilmez..ah ah..

Tanya's dedi ki...

Sihirlicim,

Ah..Çilek'i sana göndereceğim günler gelsin..en yakın zamanda..

Tanya's dedi ki...

Serpilcim,

Ah benim oğlan kocaman bir danaydı..evde bakmaktan şikayetci olmadım hiç ama hep üzüldüm..günde 2 saatlik yürüyüşlerin aslında yetmediğini bilerek..kafasını yastığıma koyduğunda herşeye değiyor demek..öyle zor bir durum ki..

Tanya's dedi ki...

Gökyüzünün Ömrü,


Bir gün bir cocuğum oursa hayalim adada yetiştirmek..yüm bu tantananın özünde o yatıyor aslında..özgür ve güvenli olsun diye..kıymet versin..insan olsun diye..belki şu memleketin biraz yolunu değiştirebiliriz diye..İnsana verilen kıymet henüz çocuğunu öldürüp kanal kanal ajitasyon yapmaksa bizim daha bakacak çok Çileğimiz..Bonomuz olur..

Tanya's dedi ki...

ALacatı,

Ah o karşılıksız koşulsuz sevgiyi bilmem mi?..zaten o yüzden karmakarışığım dedim..ben o bakışların ..o aidiyet duygusunun üstüne birşey tanımıyorum..

Bebekle olan ilişkilerine ise bayılıyorum..en iyi dost oluyorlar..ta ki o an gelip hafif ergen en yakın dostunu kaybedene dek.

Ah..cok düşündürdünüz beni..

Tanya's dedi ki...

Zeyacım,

Sen onu görsen asıl yersin..daha yürüyemiyor dopru dürüst üstelik.

ipek dedi ki...

Tanyacım, özlemişim geldim hemen okudum okudum. Bu yazı benim de bu aralar çok canımı sıkan birşey olduğu için hemen buna yazayım dedim. Maalesef bizim sokaklarımız köpeklerin doğal ortamlarını yaşayacak medeniyete sahip değiller. eğer imkanın varsa hemen sahiplanmeni öneririm. Hayvan barınaklarında sokak hayvanlarına nasıl işkenceler yaptıklarını gözlerimlerimle gördüm. Alın, sevin onu, yanınızda yatağınızda yatırın bence.

Tanya's dedi ki...

İpekcim,

Ben barınaklara da gidiyorum..biliyorum oraların durumunu da..acıklı halleri de..

Ama Çilek Hanıma bahceli bir anne baba bulduk..ofiste şu anda..yeni hayatına uğurlanmak üzere..

ipek dedi ki...

Çok sevindim bahçeli ailesine :))

Tanya's dedi ki...

İpekcim,

Bende bende..ayağımın dibinde uyuyor şimdi.

A.Ş.K dedi ki...

anlamını merak ettim şimdi ;)))

çiftlik te yaşama fikrini bende istiyorum hepsiyle beraber :((((

Tanya's dedi ki...

Gofreeeeeet,

Çilek Hsanımı az önce bahçeli bir anne babaya gönderdik..

Benim şimdi bir çiftlik için çok çalışmam gerek hehehe.