Çarşamba, Eylül 24, 2008

Suya Sabuna dokunmadan...

Uzundur doğru dürüst post yazamıyorum..internet bağlantımızdaki yavaşlık bazen sıkıntı sınırlarımı zorladığından..saldım bayıra mevlam (*) kayıra... Ben oradan buradan yazmaya bayılıyorum..farkettim ki bunu suya sabuna dokunmadan yapmalıyım..bazı insanların sinirini de bozabiliyormuş bu hayata dokunup gecen yazılarım hahayt..

Aşağıdaki resim canım Sevgili'nin elleriyle yapmış olduğu karnıyarığı servis etme anı...Sevgili gururla sunar..karnıyarık soya kıyması ile yapılmış olup kıymalısını aratmayacak türdendir...hmmm..leziz.....isteyen Sevgiliye başvurabilir..


Misafir sonrası kalanları atmayı hiç sevmeyen şu bünye artıkları şık saklayarak ertesi gün ev ahalisine yedirir...Afrikada insanlar açlıktan ölüyor ama değil mi?...
Haydins'in marifetlerine erişemem ama fazla el becerisi gerektirmeyen yapmış olduğum diskotek kolye adını vermiş olduğum kolye aşağıda...diskotek küpeleri de var...

Aşağıdaki fotoğraf ise her sabah önünden gectiğim..çok anlamlı bulduğum..hepimizin yapması gereken eylem..SES VER...vermeye vermeye gelmedik mi bu hallere..

PS- Uslubumu "alaycı ve can sıkıcı" bulanlar benim bloğumu okumayabilirler..bundan çok da memnun olurum..bana yazılacak olan tüm commentlerin kendi bloğuma bırakılmasını..eş dost bloglarının bu işlerle meşgül edilmemesini rica ederim... ayrıca bana kitabı okuma tavsiyesi veren sevgili ruhun da biraz kitap okumasını ve Buda'nın asla bir yaradan olmadığını, aksine benim gibi kendi gibi etten kemikten bir insan olduğunu ...ve bizim "Yüce Buda kurtar bizi" cığlıklarımıza (bu şekilde çığlık atan varsa elbette hahayt) yanıt veremeyeceğini öğrenmesini en içten duygularımla temenni ederim.

(*) Mevlam..Buda demiyorum hahayt..

36 yorum:

Ersin dedi ki...

aman pek güzel bir post, bu arada postun sonundakşi Buddha meselesine takıldım. Bildiğimiz gibi Buddha tanrı değildir bu nedenle yanlızca bu dünyadaki hayatta iyilikler verici şeyleri hatırlatan bir yol göstericidir. ayrıca senin de buddhist olduğunu zannetmiyorum :)))
Yoksa bu zan yoga dan mı kaynaklanıyor, bence kitap okumayı tavsiye eden dostlar he r kitabı okumalı ve yoganın bir din değil, bu dünyada yaşayan kişinin beden ve aklını düzgün tutmasını öneren bilgiler manzumesi olduğunu bilmeli. Neyse olur bazen yanlış anlaşmalar herkes mutlu olduğunu yapsın

Tanya's dedi ki...

Sevgili,

Hoca olarak bende senden bu açıklamayı hasretle bekliyordum..ben talebe olarak ne kadar yoga bir dinin aleti değil desemde inanmayan inanmazdı..

Benim Budhist olmadığım da aşikar ama demekki yeterince anlatamamışım..din bir yoldur..herkesin yolu kendi yoludur..ama bazı küçük beyinler anlayamıyor bunu..bir dayatmadır gidiyor..hmm oruç tutulur..hmm..koyun kesilir..sen tut orucunu ada koyununu..bana da iyi davran karışma..önce iyi ve ahlaklı ol bu dünyada..yukarısı kısmı sonraki step..değil mi ama?..

ece arar dedi ki...

yaz tatlım sen, ne istiyorsan onu yaz....

. dedi ki...

Kimse kimsenin ekranına zorla girmiyor ki. Kimse şu adresi yazıp ziyaret etmezsen kırarım parmaklarını da demiyor. Beğenmeyen okumasın. Ben severim seni. Header'cı geldi hanıııım:)

Sardunya

Tanya's dedi ki...

Ececim,

Ah..ağzından da kaleminden de bal damladı..yazim dimi hehe..

tubik dedi ki...

İnsan neden tercihini kullanarak reddedebileceği birşeyi reddetmeden karşısındakini suçlar? Beğenmiyorsa, anlamıyorsa, yakın gelmiyorsa okumaması, es geçmesi gerekmez mi?

Hadi reddetmedi okuyor, o zaman bu demek oluyor ki kendine yakın birşeyler buluyor. E bu olasılıkta da mantıklı olan, eleştirilecek birşey varsa yapıcı bir şekilde dile getirmek değil midir?

Ben suya sabuna bizzat dokunan, alaycı (!) ve can sıkıcı (!) yazılar okumak istiyorum :)

Tanya's dedi ki...

Sardunyacım,

Kırmıyorum valla kimsenin parmaklarını..yoktur pekce kötü huyum..hehe..

Ah headırcı gelmiş..ay tugbanın headerını kıskandım..eceninkini gördüm kıskandım...ama belki neşelenirim belki şimdi headırcı..ne dersin?

Tanya's dedi ki...

Tubacım,

Haklısın haklısın ama zanne derim yazdıklarım uzak geliyor ve sinirlendiriyor insanları ve en inanılmazı ona rağmen okuyor..şaka gibi..

Aaa merak etme..en alaycısınıdan ve can sıkıcısından devam ben..baksana ece bile yazma izni verdi bana...süperinden yazardan izin almışım hahaha...

defneyleyasamak dedi ki...

Tanya, enterasan bi milletiz. Hırlamaya saldırmaya yer arıyor, fırsat kolluyoruz. Ben severim seni, yazdıklarını da okurum pek bi keyifle. Satır aralarında kaybolmak, aslolanı kaçırmak iseyen kaçırır paşa gönlünce. Bize de el sallamak düşer :)

Tanya's dedi ki...

Tugbacım,

Eee birlikte el sallayalım o zaman hehe..

Enteresena milletiz ya..inanan illaki bir işaret mi koymalıdır üstüne..senin ne dediğini düşünmeden bilmeden..uzaktan aslında seni tam olarak seçemeden..

Haydins dedi ki...

Yok canim erisemezmis bana bende bir hahayt cekeyim buna :)
Super olmus..

Cok guzel anlatiyorsun anlatmak istediklerini bence..Anlayana..

Soya etini bende deneyecegim , merak ettim tadini..

Adsız dedi ki...

oluyor işte böyle tatsız şeyler. takılmadan geçmek lazım. ben seviyorum seni okumayı, okuyurumda:))

. dedi ki...

Hedırcı da hedırcı olsa. Sayenizde fotoşop öğreniyorum işte. Detayları yazışalım mı? Fotoğraflı mı? Zemin ne renk? Çiçek böcek? blog adı ? vs vs vs .

sonsardunya@gmail.com

Tanya's dedi ki...

Serpilcim,

Ben telden tığ ile yağılmış bardak altı gördüm..bide lavanta torbası üstüne işlenmiş kuzu..hayatta erişemem..anca böyle diskotek topu falan..

Aslında içimden geldiğince anlatıyorum..bir konum yok..ve tamamı kendi hayatım..ordan burdan..ters gelen varsa da sana comment bırakmak olmuyor hani..

Soya etini denerken bildiğim kıyma gibi kavur..soğan biber..kırmızı biber..herşeyi koy..hmm leziz...

Tanya's dedi ki...

Sevgili Anne böcük,

Teşekkürler güzel sözler için..valla bende seviyorum okuduklarımı..bahcelerde yogaları...sevmediklerimi de çemkirmiyorum..okumadan geciyorum..

Tanya's dedi ki...

Ay Sardunya,

Çok heyecanlandım şimdi...ne istediğimi bilemem..yazıyorum hemen..

mermaid dedi ki...

hiyu
yazacağın yanıtı merak ediodum.
sevindim:)

soyanın da hastasıyııııım ayrıca

Tanya's dedi ki...

Mermaidcim,

Valla bende merak ediyordum..suya sabuna dokunmadım gördüğün gibi..

Aaa soyayı sevgili cok lezzetli yapar bak.

Goksu dedi ki...

Yahu bu ikinci blog, blog kavgasinin dondugu...Anlayamdigim bu gonullu bir is , kimse kimsenin kafasina silah dayamadan okuyoruz ve yaziyoruz.Yukardaki carpiya tiklamak yerine niye birbirimii yeriyoruz anlamadan.Ben sevdim seni, digerlerini bilmiyorum:)

Tanya's dedi ki...

Sevgili Desertwind,

Ben bir anlayabilsem...kapa gec git..benim fikirlerimden hoşlanmadı isen değil mi ama? kaldı ki cok bir fikrimi de anlatmıyorum aslından..dedim ya suya sabuna dokunmadan..hayata dair iki lakırdı..

Kavgam da yok ha kimsyele..

zeya dedi ki...

O ses ver her sabah benim yolumda da var. Çok gülüyorum başka örnekleri de var :)

İyi insan olmak herkesin amacı yollar farklıysa anlayışlı olmak düşer herkese :)

Yaz böyle oradan buradan hep :)

Öpüyorum

Tanya's dedi ki...

Zeyacım,

Global ısınmayı görsen düşer bayılırsın hehehe..

İyi insan olmak elbette herkesin amacı..yoksa kime ne yukarıya cıktığın yolların farklılığından..

"Hmm yukarıda görüşürüz " diyemeyeceğimize göre..ee hoş olurdu o ayrı:):)

Yazıyorum işte ordan burdan

Öpüyorum.

Adsız dedi ki...

Kolye süper sade şık Haydin'ciğimizinki gibi güzel.Sizin saçlar yıkılıyor, tebessüm içten, beyefendinin de keza öyle. Çok sevindim bu blogu bulduğuma.Ve hemen izninizle ekliyorm bloguma. Takı delisi biri olarak bende beklerim.Sevgiler.

ELÇİN dedi ki...

sevgili tanyam

benim tarzım her zaman şudur
karşımdakinin davranışları yada sözleri bana uyar yada uymaz doğrudur yada yanlıştır yaparım yada yapmam ama her zaman SAYGI duyarım !

sen bu bloğu kimin için açtın ? kendin için
senin bakış açından gördüklerini hayatı paylaşmak için ...
kimseyi mutlu etmek zorunda değilsin yazdıklarınla
kimse zorla okumuyor bloğ.

zaten bunu anlamıyorum eğer senin tarzın değilse neden birde üzerine yorum yaparsın.kapat okuma...

sen o güzel yüreğini paylaşmaya devam et lütfen canım...

hayatı senin gözünden okumayı seviyorum :)

sevgiler

zilsizzarife'nin yeri dedi ki...

Tanya'm:Öncelikle disco kolyene bayıldım.Banada yapar mısın:)
Burası senin alanın istediğini yazarsın bu kimseyi ilgilendirmez.İstemeyen de okumaz zaten.Sevgilinin ellerine sağlık,görüntü güzel:)
Cuma günü bizim memlekete gidiyorum haberin ola:)
Öptüm çok

Hayatın Ressamı dedi ki...

ben acayip zevk alarak .birşeyler öğrenerek ve gülümseyerek okuyorum.
kimsenin tercihi kimseyi ilgilendirmez.
tercih mercih yazdım yanlış anlaşılmasın:))
zaten bu kardeşlik diilmidir?
öyle şekersinki,seni görsem, içimden her yerini cimcikleyerek sevmek gelicek biliyorum.

nazo dedi ki...

Ben de bir hahayt çekmek istedim. İsteyen okur, isteyen okumaz. Ben zevk alıyorum okumaktan, yorum bırakmaktan, her yoruma bir cevap bulmaktan.. Devamm, son sürat.. Bir de saçlara bayılıyorum..

Taylan Sezginer dedi ki...

tanyakuşum, gördüğün gibi birebir mahalle baskısı örneği...

Tanya's dedi ki...

Sevgili Crad-ft Woman,

Hoşgeldin..güzel sözler için teşekkürler..benim yaptığıklarım ıvır zıvır..

Hemen ziyarete geliyorum.

Aaa beyefendinin gözlerinin içi hep güler bak.

Sevgiler

Tanya's dedi ki...

Elcincim,

haklısın haklısın da işte dedim ya bir kısım ekip sanırım sinirlerini bozmak için okuyor beni ve benim gibi görenleri hayatı..anlamak..açıklamak zor..

Ben bloğa kendim için ve benim gibi düşünen/yaşayanlar için yazıyorum..hani belki bazı hayatlara değerim..o arada kendimi de anlatırım diye..hepimiz gibi..birbirini okuyan herkes gibi..

Eee iyi ben o zaman yazayım o zaman.

Sevgiler,

Tanya's dedi ki...

Zilsizim,

Ah diskotekten yaparım sana da..ayıp ettin...tek onu yapabiliyorum zaten hahayt.

Bende beğenmeyen okumasın diyorum zaten..ah o karnıyarık lezizdi Zilsizim.

Aaa bende gidicem memlekete 1 günlüğüne de olsa..bana bak denkleşir miyiz ta oralarda hehe.

Tanya's dedi ki...

Sevgili Sihirli Eller,

Blog kardeşliği hahayt. Sana bişi diyeyim...karşılaştığımız an bin yıllık dost oluruz birbirinin hayatından keyif alan insanlar olarak.

Aaa çimcikleyebilirsin tabi..hiç itiraz etmem..karşılık veririm yanlız hehe..

Tanya's dedi ki...

Sevgili Nazo,

Keyiftir çünkü hayattan alınan..alıyorsak keyif okuyoruz birbirimizi..

Ay saclar sevgilinin eseri..

Tanya's dedi ki...

Bartonum,

Yemezler mahalle baskısını..ses ver!

Taylan Sezginer dedi ki...

tanyakuşum, headercı arkadaşların bizim bloglar da el atacak kadar hayırsever midir?:)))

Tanya's dedi ki...

Bartonum,
benim bi tane hedırcı arkadaşım var..o da sardunya..ondan başkasını tanımam