Pazartesi, Mayıs 12, 2008

Bir iki konu var çözemediğim..

Galatasaray şampiyon oldu..Tüm Galatasaraylıları tebrik ediyorum...ancak bir aslanın stada götürülüp..şampiyonluk kutlamaları adı altında eziyete maruz bırakılmasını birinin bana açıklamasını bekliyorum..bu nasıl bir sporseverlik..nasıl bir insanlık?!..sorum zor değil..derdim Galatasaray ile de değil..derdim nasıl bir zihniyet bir aslanı bir kamyonun arkasına koyar ve bunu da şenlik havasına döndürür..ağlanacak halimize gülemizi bekler?

Son günlerde arkadaşlarımın bloglarında baş örtülü insanların topluma ettikleriyle ilgili yazılara bazı yorumlarım oldu..esefle karşılanmış..ben bir öğretmenin kafasının kapalı olmasını anlayamıyorum..aydın insan yetiştirmeye yemin etmiş bir insan sadece görüntüde değil, fikren de modern ve aydın olmalıdır..son günlerde popüler olan..ve pıtırak gibi artan kafası kapalı insanları sokaklarda görmeyi gönlüm kaldırmıyor..bırakın benim gönlümü..Sevgili Ata'mızın kemikleri ne oluyordur..

Bir insan ki kendini dine vermişse, kafasını kapamışsa, soyutlamalıdır kendini bu hayattan..benim çocuğuma eğitim verecek bir kurumda çalışmamalıdır..evinde kendi çocuğuna eğitim vermesine karışmıyorum ki ben..ama benim çocuğuma eğitim vermesine karışırım...benim görmek istediğim ülke modeli İran değil ki..ben atalarımızın uğruna öldükleri bu vatanın ruhu hür, vicdanı hür yaşamasını istiyorum...bazi eşler AİHM'e gidebiliyorsa kendi memleketlerini şikayete, bende kendi kendime vızıldanabilirim diye düşünüyorum bu örümcek kafa zihniyetine karşı...en azından vatanımı arkadan vurmuyorum...dimdik duruyorum öylece..ve karşı çıkıyorum...

22 yorum:

zeya dedi ki...

Bir kerede zavallı bir hindi getirmişlerdi stada anlamsız bir şekilde.

Tanya beni en çok rahatsız eden ne biliyor musun sanki bunca sene bu ülkede ezilmişler, hakları yenmiş gibi üstten üstten bakmaya çalışmaları. Kendi kendine 2. sınıf vatandaş olmayı kabul eden ve bunun adına özgürlğük diyen hemcinslerimin 2 yüzlüğüğü.
Offf çok doluyum bu konuda hiç sorma :(
Ama biliyorum hepsi geçecek, geldikleri gibi gidecekler :):)

Tanya's dedi ki...

Zeyacım,

Ay bak hindiyi unutmuşum..aslan bana çok dokundu da..ondan isyanım..

Zeya, aynen dediğin gibi..2.sınıf vatandaş olmayı kabul ediyorsan..itirazın niye değil mi? Bende çok doluyum..bu konulardan olabildiğince uzak durmaya çalışırım ama patladım hehe..

Geldikleri gibi gitmelerini bekliyorum bende.

Verda dedi ki...

Benim aslandan haberim yok. Duymuştum 2 saniye de ama şaka zannetmiştim. Oha yani. Çüşşş... Beşiktaş 100 yıl balosuna kartal getirtmişti. REZİL...KEPAZE

İran olmaya emin adımlarla gidiyoruz... Hiç kuşkum yok. İranlı arkadaşlarım olayların onlarda da aynen ama aynen böyle oldğunu anlatıyor.... Ama aynen...

Tanya's dedi ki...

Verdacım,

Görsen ağlardın..benim içim acıdı aslanın haline:(

İran konusuna gelince.. haklısın..anlayamadığım herkes hiç birşey olmamış gibi hayata devam ederken iki lakırdı eden bizler gibi insanlar insan hakları tecavüzcüsü olarak algılanması..

Enteresan bir hale geldik..nereye varacağız bilemiyorum

Sybella dedi ki...

Ne olacak memleketin hali?

Verda dedi ki...

Yapma ya, çok üzüldüm aslan olayına. Eminim ağlardım.

Ya, pozitif düşünmek gerek. BEn şahane bir ülkede - Türkiye de - mutlu bir şekilde yaşadığımı hayal ediyorum. Secret uyguluyorum.

Belki işe yarar!

Tanya's dedi ki...

Sybellacığım,

Duracağız dimdik bu insanların karşısında..esirgemeyeceğiz lafımızı..

Tanya's dedi ki...

Verdacım,

Eminim ağlardın..

Yahu işte ben hayal etmenin ötesine gectim de..örümcek kafalı dediler bana hahayt

Verda dedi ki...

Senin kafa mı örümcek kafa..

hahhahaaahahhahhahhahahha
hahhahaaahahhahhahhahahha
hahhahaaahahhahhahhahahha
hahhahaaahahhahhahhahahha
hahhahaaahahhahhahhahahha
hahhahaaahahhahhahhahahha
hahhahaaahahhahhahhahahha
hahhahaaahahhahhahhahahha
hahhahaaahahhahhahhahahha

Tanya's dedi ki...

Evet Verdacım,

Benim kafa örümcek hahahaha..sokaktaki adam artık neyse..

Ersin dedi ki...

Yahu bayılıyorum bu fenerlilere sizin şampiyon olunca götürecek bir kanarya kuşunuz var canım neden kızıyorsunuz bizim aslana.... şaka şaka gereksiz bi olaydı haklısın.
Sen göğsünü gere gere dur söylemine devam et, bu sıkmabaş olayına, hele yanlarında kafaları vıcık jöleli, modanın tüm kurallarına uyan bir erkek olup ta sımabaşlı olarak gezen kadınlara da hayret ediyorum, yani erkeklere herşey serbest, kadınlara oranı şuradan tel görülmesi. eee bence bunlara 4 kadınla ortak kocaya sahip yaşamak ta normaldir, hatta müstahaktır.
Bakın kimsenin dinsel yaşamına hiç karışmam, ama bunu bir gösteri için yada şu veya bu baskı altında yapıyorsa bence sahaya getirilen aslan kadar acınılası. elbette bence.... herkes baksın kendine... ve de allah islah etsin, unutulmasın ki din bu kişilerin tekelinde değil.
Bir de kafalar taş gibi sıkılı ama vücutlar da taş gibi sıkılılar varki onlara bu ne perhiz denir

Sebnem'den dedi ki...

tatlım sana örümcek diyen sülük olsun...
sonuna kadar desteğim..ben ülkemi geri istiyoruuuuuum!!!

Tanya's dedi ki...

Sevgili,

Evet Aslan biraz çok oldu.

Diğer konuya gelince iyi hatırlattın..kafalar kapalı popolar açık..o ne oluyor..birde adamlar New York ucağından az önce inmiş..kadınlar da Suudi Arabistan..hakkatten o ne öyle?

Ben tabi ya devam..

Tanya's dedi ki...

Şebocum,

Olsunlar valla sülük hehe..

Bende istiyorum o yüzden böylece devam:))

Mois düşünsün ama değil mi?

Verda dedi ki...

Akmerkezde cumaya gelen var mı?

Tanya's dedi ki...

Verdacım,

Valla ben cumalara gidemiyorum...hem kadınları almıyorlar.hemde işten izin yok hehe.

Karşıda buluşalım demek istediysen eğer..bizim ders 9u gece bitiyor karşıya kapanışa geliriz hehe

Sebnem'den dedi ki...

ben yine bizim yaka yapalım diye yazdım verda ya ama..gelmezse..acaba bebek mi yapsak..arn.köy...garga..?
ayy düşünün ben müsaitim yani...birinizin dersi birinizin akmerkezi tutttu...:))koordine edemedim bak..

Tanya's dedi ki...

Şebocum,

Benim karşıda olmam 10u gecer..bi şeye de benzemez..bu durumda Verdanın bu tarafta olduğu bir gece yapalım derim..ne dersiniz?

Sıfır kooordinasyon Şebo hanuuum

•°o İbrahim ve Ecem o°• dedi ki...

ilk konu benide cok uzdu, cok gereksizdi, o hayvana yasatiklari insanlik disiydi.

Ama ikinci paragrafi okurken gozlerim doldu, "Sevgili Ata'mızın kemikleri ne oluyordur.." dedigin vakit iyice bir doldum. Guzel niyetli, aydin bakisli insan, keske Erdogan'in yerinde sen olsaydi ya:)) Bir tek senin icin uzulurdum o GERCEK "orumcek kafalilarla" ugrasmak seni yorar, yipratir diye.

Birak artik istedikleri gibi sata$sinlar, bende yazacam, bizleri pasifize etmek icin ugrasiyorlar ama birlik olmaliyiz - muhtamelen kafasi gibi beyinide kapali bir ablamiz bana "cogunluk hep azinliga hukum eder" sizde yok olacaksiniz gibisinden bir yorum birakmisti, e biz sahiplenelim onlari politikasini;)

Tanya's dedi ki...

Ecemcim,

Yazmamana üzülüyorum..hepimiz birşeyler yazsak ara sıra..sinir bozucu olduğunu biliyorum gelen commentlerin ama durmamak sinirlenmemek gerek..yazmak gerek şimdi..

•°o İbrahim ve Ecem o°• dedi ki...

Ay bayiliyorum senin bu msn gibi comment sistemine:)) hehehe cuma gunu ilk yazim geliyor - hemde senin icin:)) Cok haklisin yazmaliyiz!

Tanya's dedi ki...

Ecemcim,

Vallahi MeSeNe gibi kullanıyorum sistemi hehehe..

Bak şimdi girdim baktım bloguna yok bişi..cuma günü kontrole gelicem:)