Pazar, Temmuz 01, 2007

Dedikodu ve Örümcek Kafalar

Sevgili Arkadaşlarım,



Bu yazıdan sonra blogumu sadece izin verdiğim yine sizler okuyacaksınız, ancak son olarak common bir yazı daha yazmak istedim. Şöyleki;



Bu blogu okuyarak Beni Ayşe Arman (sebocum benzetme için teşekkür ederim) durumuna sokmuş olan çok sevgili yazlık komşumuza ithafen...bu blogta biliyorsunuz ki hepimiz ayakkabımız.... corabımız...bu örümcek kafalı insanlarla dolu dünyaya yine de herşeye rağmen gelmiş olan bebeklerimiz...gittiğimiz yerler..yediğimiz yemekler...mutluluklarımız ..bazen sıkıntılarımız yazılıyor..ve KİŞİSEL....ancak bazı insanlar var ki diğerlerinin mutsuzluklarıyla mutlu oluyor...heralde onların da aydınlanmaları bu yolda geçiyor ki...bu blogu okuyor... zavallı anneme de senin kızın sevgilisiyle "düşüp kalkıyor" ve bunu da blogta yazıyor diyor...düşüp kalkmaktan kasıt zannederim yoga gezileri...organik tarım olamayacağına göre hahaha....bu kadar sığ düşünebiliyor demek insanlar...her ne ise...konuşmalardan sonra beni Ayşe Arman zanneden annem beni arayıp fena şekilde hırpalıyor...şimdi annemle konuşmuyorum, çünkü kendini köy dedikodularının sürükleyiciliğinden kurtaramamış olmalı ki bana bu söylenenleri yakıştırdı..zaten istenen de oydu..mutlu olunmasın..benim annem mutsuz edilsin..dolayısıyla bende mutsuz olayım ve o da yükselsin..diğer insanların mutsuzluğuyla yükselsin..bu tür insanları ben hayatıma sokmuyorum ama aileme birşey yapamam..herkesin seçimi kendinin..ancak bu işte son derece kırılmış bir evlat olarak ben kendi hayatımın bu tür insanlara göre daha verimli ve faydalı olduğunu düşünüyorum...en azından çalışıyorum...hiç kimseye ihtiyacım olmadan bugüne dek ne yaptıysam yaptım..kimseden bir kuruş almadım..dedikodu yapmadım...kimseyi yargılamadım...Buradan çok sevgili komşumuza sevgili annem ile birbirimizi hırpalamamıza sebep olduğu için teşekkürü borç bilirim...ve umarım kalan hayatlarında diğer insanların özel hayatına tecavüz etmemeyi öğrenir ve böylelikle kalp kırmamanın dayanılmaz hafifliğini yaşayabilir ve yaşatabilirler. ...son olarak aşağıdaki resmi tekrar hatırlatmak istedim..örümcek kafalar sadece onlar değil...belki de onlar daha dürüstler...en azından görüntüden aman uzak duralım diyoruz da ..internette sörf yapıp..sözüm ona modernlik taslayan yüzlerce insandan da sakınalım...sonra üzülmeyelim.


Son olarakta benim ben olmamda sonsuz katkısı olan, bu günlere getiren, doğru ile yanlış arasındaki farkı görmeyi , doğru insan ve yanlış insan ayrımı yapabilmeyi ve hayatta kimseye güvenmemeyi öğreten, herşeye rağmen herşeyden çok sevdiğim ve bana hep destek olan anne, baba, abla ve Keroya sonsuz teşekkür ederim.

PS- Şebocum..bu arada senin blog benimkinden daha fenaymış hahaha.

32 yorum:

Sebnem'den dedi ki...

TANYACIĞIM,MELOŞ TEYZE BENİ 1X5= AYŞE ARMAN ZANNEDİYORMUŞ.GERÇEKTEN KOMŞU DEDİĞİN,İÇİNE ALDIĞIN BİR İNSANIN BU TARZ DEDİKODULAR YAPMASI NE ACI.EV ALMA KOMŞU AL DEMİŞLER AMA..KOMŞULAR BUNU ANLAYAMAMIŞ.BEN YAZILARIMI VE SENİN YAZILARINI TEKRAR TEKRAR OKUDUM,NE MART KEDİLERİ GİBİ ÇİFTLEŞME HİKAYELERİ VAR NEDE AÇIK SAÇIK ŞEYLER(TABİİ KİME GÖRE AÇIK SAÇIK)SİNİRLENİP ''BOK''YAZMAM TERBİYESİZLİKSE VE BU SEBEPLE BAŞKALARININ AHLAKINI BOZDUYSAMDA NE MUTLU BANA...
YOK BAKIYORUM BAKIYORUM,ÇORAPLARIM,AYAKKABILARIM,SİZİN EV FOTOLARI,BLOG TOPLANTI FOTOLARI,SEVGİLİ İLE KOMİK GEÇEN DİOLOGLAR....BAŞKA BİR ŞEYDE YOK YANİ..
BU DA MELOŞ TEYZEYE DERS OLSUN..KOMŞULARINI DİKKATLİ SEÇSİN.SALAK BİR İNSAN YÜZÜNDEN FEVRİ DAVRANIP CAN VERDİĞİ EVLATLARININ KALBİNİ KIRMASIN.
BİZ BİZE YETERİZ ŞEKERCİM,YETERKİ MUTLU OLALIM..
ADAŞIN;AYŞE ARMAN:))

Tanya's dedi ki...

Sevgili Ayse Arman x 5:))

Cok haklısın ..ev alma komşu al..ancak komşunun da 37 yıllık komşu olduğunu belirtmeden gecemeyeceğim...hala çok kırgınım..kırgınlığım anneme aslında..konu komşuyla bir ol vur beni yerden yere.

Bu arada bloglarda bizim anlamadığımız gizli kapaklı sevişme hikayeleri var sanırım... bana yakıştırılan sıfata baksana hahaha..

Küçük beyinler bunlar küççüük

Sybella dedi ki...

Canım Kardeşim,bu okuma işlerinde yorum çok önemli...Sen bir konu için beyaz rengi anlatırken başkası onu gri ya da siyah diye algılayabilir...Sen kendinin ne yaptığını ya da ne yazdığını biliyorsun...Bırak insanlar kendi yorumları ile kalsın...

çiğdem dedi ki...

Merhaba,sessiz bir okuyucunuzum bloglar arasında gezinirken önce Ece Arar'ı sonra sizi buldum. Belirtmek isterim ki sizler benim BAL' da çömez bir öğrenciyken gıptayla izlediğim, hayatlarına, dostluklarına imrendiğim "abla"lardınız. Sizin hala o günlerdeki saf mutlulukla hayata devam ediyor olmanız benim de umudumu kaybetmememi sağlıyor. Şu komşu gibi insanların çirkin hareketleriyle bu kadar geç karşılaştığınız için şanslı sayın kendinizi ve gülüp geçin bence. Maalesef insanların bir yerlerinde bu dedikodu, fesatlık bir şekilde gizleniyor ve ummadığınız anda ummadığınız şekillerde ortaya çıkabiliyor. Anneniz adına üzüldüm böyle bir sohbette yer aldığı için. Lütfen moralinizi bozmayın ve yolunuza devam edin, çömezler hala sizi izliyor.
Sevgiler, Çiğdem

Aslı Cin dedi ki...

Ho ha ha haaaaaaaaaaaaa.

Tanya, lütfen kusuruma bakma ama gülmekten kendimi alıkoyamadım.

Şöyle ki: Komşunuzun yazdıklarından düşüp kalkma sonucu çıkarabilmesi benim birilerini eleştirilerime karşılık bir kendini bilmezin bana darbeci demesinden daha komik.Ona uzun zaman gülmüştük, ama bu daha da komikmiş.

Bir biiiiippp mahalle dedikoducusu için anne kız birbirinizi üzmüşsünüz ya ben ona üzüldüm sadece.

Yoksa olay baştan sona komik. Bu arada Şebnem'i de izleyip daha içler acısı bulmuş ya, biz hala gülüyoruz Şebnem'le burada.

Üzülme diyeceğim ama üzülmüşsün bile. İnşallah her şey yoluna girer.

( Teyze benim eski yazıları okusa demek beni Taksim meydanında sallandıracak :P )

Tanya's dedi ki...

Sevgili Sybellacım,

Yahu ben hep beyazım ki..hiç arada renklerim olmadı.

Sevgili Ciğdem,

Ne hoş eskilerden bir seda duymak..ne güzel destek olduğunu bilmek..ne güzel hala hayatlarımızda olmak.. Merak etme..moralim bozulmuyor..sadece kırılıyorum..yahu bu da olur mu diye..yoksa hayat tam gaz devam..Desteğin için sonsuz teşekkürler:) Sevgiler

Tanya's dedi ki...

Ay Aslı ya..gülmekten patladım..senin eski yazılara yönlendirelim teyzeyi hahaha..

Senin darbeden hakikaten daha komik oldu bu..ama sonuç"anneyle konuşmuyoruz"

belki teyze bunları da okurda yetiştirir anneme haha..faydası olur.

Şebo zaten Ayse Arman x 5..feci durumda

Sybella dedi ki...

Tanyacığım,Sen beyazsın o çok açık ben onu demiyorum;ama yorumlar maalesef başka(sinir bozucu olan bu)...Algı meselesi...

Tanya's dedi ki...

Canım Ablam,

Tabiki yorum farkı ama..bu kadar mı kör ve okuduğunu anlamazlık olur...teyze bunları da okur işallah..2.aile meydan muharebesi olur haha

Lucid dedi ki...

Merhaba Tanya,

Blogunu sessiz sakin, "Ay acaba simdi nerede yoga yapıyorlar, ah aman ne güzel, ay ne tatlı" diye okurken bugün (bu sabah) senin yazdıklarını okuyunca üzüldüm açıkçası...
Evet maalesef, bu insancıklar heryerde mevcutlar! ama kafayı takmaya degerler mi ? yanıt açık ve basit sanırım:)
Sevgiyle
Alev

Tanya's dedi ki...

Sevgili Alev,

Ya ne güzel aslında sessiz bir kısımın da olması ve destek vermesi..dedim ya hayat tam gaz devam ediyor benim için..insancıklar da olduklare yerde kalıyorlar.

Bir dahaki yogalar teknede ve eylülde:)

Ersin dedi ki...

kendini bilen tertemiz insan ben seni yorum ile yormıyım. hep yanında arkandayım şerefle.

Tanya's dedi ki...

Sevgili Hocam (Ayse ARman modundan çıkmak için)

Kıymetli yorumun için teşekkür ederim..Yorumla yorulmuyorum ki ben..baksana sessiz sedasız okuyan ne güzel insanlar varmış...destek olan...tanıdıklarım zaten destek..sen hep destek tam destek zaten.

Taylan Sezginer dedi ki...

Sevgili Tanya,
Şimdi nasıl anlatsam bizim büyük köyü, bilen biliyor ya. "Vurun Kahpeye" filmindeki gibi cahil bir kasaba güruhu mu desem, batılı kompleksi içinde her daim İstanbul'un doğusuna düşen bir kasaba mı?Kendim için duyduğum şeyleri anlatsam, insanların tahayyüllerinin genişliği karşısısında şaşırabilirsin.Bu namus kumkumalarının bir bölümününde kapıarkalarındakiillegalcinsellikler konusunda şahikalaşmaları ayrı bir olgu tabii. Sığ bir bataklık ve bir o kadar derin...
İyi ki senin gibi sevdiğim bir dostum ve kardeşim var...İyi ki siz varsınız...
Aslında, en başta söylemem gerekeni şimdi söyleyeyim:
Siktiret hepsini!..

çatlak dedi ki...

Merhaba Tanya ben adacim. Şebnem dolayısıyla seni de artık az çok tanır oldum.O şirret kadının yaptığına şaşırmadım. Çünkü etraf böyle insanlarla dolu. Çok mutsuzlar ve mutlu olan insanları gördükçe kudurup ne yapacaklarını şaşırıyorlar. Her neyse. O ve onun gibiler için fazla yorum yapmaya değmez.Anneye ve sana üzüldüm hem de çok üzüldüm . Bence biraz da onun açısından bakmaya çalış.Bu güven meselesi değil. Sana her ne söylediyse sonuçta sen onun bi tanesisin. Senin için kötü söz söylesinler istemez. (www.adacim.blogcu.com)

Tanya's dedi ki...

Hahaha sevgili barton..güldürdün beni..sende cok gül ve hep birlikte gülelim aslında..kapıarkalarındakiillegalcinsellikler konusunda haklısın..iyi ki varsınız ha.

Tanya's dedi ki...

Sevgili Adacım,

Haklısın ya..bunları ayıklayamadığımıza göre içimizden, yaşamaya alışacağız..Mutsuzlukla beslenenleri en azından kendi hayatıma sokmuyorum..

Çok teşekkür ederim destek için..sevgiler

Verda dedi ki...

hahahhahahhahahahahahahahhhahahahahahahhahahhahahahahahahahhhahahahahahahhahahhahahahahahahahhhahahahahahahhahahhahahahahahahahhhahahahahahahhahahhahahahahahahahhhahahaha...

Oha yani - hiç güleceğim yoktu...

Kusura bakma arkadaşım napiim????

Aklımda feci planlar var komşunla ilgili :))))) Çarşamba akşamına artık hahahahhay

Tanya's dedi ki...

Gül tabi komik aslında çok..hele de bunları da okuyorsa daha da komik. Çarşamba gecesi hain planlar yapacağız elbette..
Özledim heee..şebo acele plan yapılsın..

Şşttt sende iyi haberler varmış gibi bir intibaa uyandı bende?!

Ersin dedi ki...

tanyacım yaw,
aslan gibi adamsın bak... herkes duvar gibi arkanda ne güzel yaw ne güzel

ece arar dedi ki...

ben de burdayım:) heppp

Tanya's dedi ki...

Canım Ecem..biliyorum ordasın heppp

Verda dedi ki...

Yok ya... Yarına artık arkadaşım...Offfffff offffffff

İçki lazım...içkiiiiii.... Komşu okuyosa alkolikliğimizi de bilsin .
teyzeeeeee bu tanya çok içiiiir...içiririiiir!!!
(valla istersen sen delete bu yorumumu - hahahaha)

Tanya's dedi ki...

Verdacım...kalsın şekerim kalsın hahaha..her bir numara var şeklinde

Yarın akşam görüşürüüüüüz

Verda dedi ki...

Ay ne iyi ettik de görüştük...OOff offff... hafta içi bir gün ben muhakkak size uğrayacağım.. oh bol bol dedikodu (pssst şebo duymasın!!!! bu arada kocam barış aradı - sesimi duymak için amanınnnnnnnn) hahahahaha!!!

Ersin dedi ki...

verdacım,
yapma yaw
koca barış mı aradı
hahhahhahahahahhahaha

Tanya's dedi ki...

Vayyy verdacım...adam aşık oldu sana demek hahaha

Taylan Sezginer dedi ki...

n'oluyo orda bakiiim?

Unknown dedi ki...

iyidir yaw aşk
iyidir

Tanya's dedi ki...

bartonum, kaçırdın sen cuma gecesini:))

Sevgili Onur,

Aşk tabiki iyidir.

Sebnem'den dedi ki...

tanya ya....hadi yeni fotolar koy bari...özledik yazılarını..

Tanya's dedi ki...

Şebocum yaw yasaklıyım bu aralar..malum hehehe..bir yazım daha varki pazartesiye işallah..ecemin bana büyük kıyağıdır.