Pazartesi, Mayıs 28, 2007

Organik Tarım

Bizim evde minicik bir balkonumuz var..çicekler böcekler mumlar..fırfırlar bayrak var...




gecen seneki tohumdan sebze üretme maceralarımız karga istilası ile sonuçlandığından bu sene fide ekelim ve organik tarıma böyle başlayalım dedik...haftasonu canım bono ve biricik sevgili hastaydı ve herkes bir köşede yattı..bende fırsat bu fırsat deyip biber..domates..ve cengelköy salatalığı ektim süpersonic balkonumuza..nane zaten vardı..(cok havalı oldu bu..süper nane bakarız)..bakalım bu organik tarım çalışması ne şekilde sonuçlanacak..ama seviyorum bu apartman sıkışıklığı içinde küçük bir alanda da olsa toprakla oynamayı...belki emekli olunca tarım yaparım hahaha...ayakkaplar da ayağımda düşünsenize..topuklu..çicekli böcekli..ortama uyum sağlarlar.


Aşağıdaki resimde fide çalışmalarım. Üsttekiler biber ve domates..aşağıdakiler de nane (süper nane) ve salatalıklar...olurlarsa beklerim yemeğe..kıtır kıtır.

12 yorum:

Sybella dedi ki...

Kıtır kıtır yemeğe geliriz:))

ece arar dedi ki...

yeriz valla kıtır kıtır.. geçmiş olsun bir daha...

Ersin dedi ki...

ne de güzel diktin sevgiyle çok lezzetli olacak ve de yicez kıtır kıtır işallah... can....

Tanya's dedi ki...

Abla,

Ececim,

Kıtır kıtıra bakliyorum:)

Can, sen uyurken ben diktim onları:)

Sebnem'den dedi ki...

OOOHHH..MISSS GİBİ KOKAR ŞİMDİ ONLAR...BEN BİR DE SAKSILARA BİTTİM..NE ÖYLE KURABİYE KALIPLARI GİBİ..YILDIZ,AY.SÜPPER VALLA..SEVGİLİNİN BALKONUNADA BEN YAPACAĞIM:))

Tanya's dedi ki...

Şebocum yap yap..öyle bir keyif ki..saksılar pasabahceden:)

Verda dedi ki...

Tanya sen de bendensin valla...
Eskiden diktiklerimi benim Vito arkamı döndüğümde paralardı, kızamıyordum nam ı değer ayıya!!! Ama yaşlandıkça o da vazgeçmişti beni bu bitki olayıyla başbaşa bırakmaya..
Bayılırım uğraşmaya bende - küçücük bir alan bulayım hemen değerlendiririm çiçekler böcekler...Ama çok keyif veriyor insan ya...Bu arada Cumartesi yi unutmayın, buluşuyoruz.. Orada sana tüyoları hem veririm hem de alırım...

Tanya's dedi ki...

Verdacım ya..evet eşelenmeyi seviyorum bende..cumartesi aklımda bartonlar da gelebilir hehe

Taylan Sezginer dedi ki...

Tanyakus,
Bulur bulmaz sana Ingiliz leydilerinin bahceyle ugrasirken taktiklari genis kenarli hasir sapkalardan alacagim...
Bu arada ben cok hastayim...

Tanya's dedi ki...

Bartoncum,

Cok memnun edersin beni:)

Hastaysan gel bize katıl bize..

Aslı Cin dedi ki...

Ben de kocaman bir balkon istiyorum çiçek, böcek, yok böcek olmasın, ıvır zıvır dolu olsun, sıcakta ayyılıp limonata içeyim, kitap okurken uyuyakalayım falan


Oh iyi geldi valla.

Tanya's dedi ki...

Aslıcım..balkonun kocamanı iyi olur tabi..ben buna da şükür diyorum..gel yapayım sana da naneli(var ya süper balkonumda) limonata.