Çarşamba, Şubat 07, 2007

Önüm arkam sağım solum sobe!!

Canım Ecem beni sobelemiş....aslında onun da dediği gibi aşağıda yazdıklarımı ezberden bilir....hakkımda 5 bilinmeyen yazacakmışım..düşünüyorum ve yazıyorum.

Birinci bilinmeyen: Ilkokul birinci sınıfta her allahın günü ve her teneffüs okuldan kaçtığım ve hiç bir şekilde ikna edilemediğim için babam beni karakola götürmüş, önceden tezgahlamış olduğu komiser ile birlikte beni nezarete koydurmuştu..neymiş okuldan kaçmayacakmışım..kaçtım mı? evet.

İkinci bilinmeyen: Benim ilk adım Seçil..sebebi şu; Almanya'dan gelmişiz..adım Tanya diye aile buhran olmuş, aman cocuk zaten sıkıntılı tip birde burda yabancı/gayri müslim zannederler diye ikinci bir isim vermeye karar vermişler ve bana sormuşlar..benim yanıt 'Seçil'..nerden çıktıysa..yapışıp kaldı tabi adımın önüne...ve de tüm ilkokul hayatıma.

Üçüncü bilinmeyen: Çocuk istiyorum...adı da Aliş olsun..Ali'nin uzatılmış hali..bir de Tanya..bunu da hakikaten az bilen vardır..yıllardır anti-cocuk bir tip olduğumdan.

Dördüncü bilinmeyen:Bizim ilkokulun önünde salçalı tost satan bir amca vardı ve benim ondan tost almam yasaktı...hepimize yasak olduğu gibi...okulda yeterince uzun süre kalabildiysem eve hep tok giderdim...annem sanırım hiç yüzüme vurmadı aç olmama durumumu...şimdi can istedi yine..şöyle sucuklu..küçük küçük ekmekle yapılmış pis tostçu amca tostu.

Beşinci bilinmeyen: AŞIĞIM.

Aslında bu bilinmeyenler uzar da gider ama Ece saolasın ki sınır koydun..yoksa vır vır vır diye anlatırdım..şimdi bende canlarım sibel ve ersini sobeliyorum..hadi bakalım..önüm arkam sağım solum sobe..saklanmayan döksün içinde tuttuklarını.

PS- Şebocum..sende beni canta dökmecesine sobelemiştin..o resimli hazırlık gerektirdiğinde çalışıyorum.

5 yorum:

ece arar dedi ki...

ilk madeeye bayıldım.

ece arar dedi ki...

ilk maddeye bayıldım.

Sebnem'den dedi ki...

cici tanya..annişle babiş çok uğraşmış seninle..yaramaz seni.çantayıda sabırsızlıkla bekliyorum hani.özellikle içindekiler dışında çantanın kendisini.ayakkabıların gibi onlarda eminim çok güzeldir..:)))mucukis

Sybella dedi ki...

Aliş ve Tanya...Çooook şeker...Onları ben çok severim hem de çok....Hayal etmek bile şahane bişey...

çakıltaş dedi ki...

ne güzel ya... bak işte kucağında alişin!

nasıl denk geldi de okudum bu yazını, bu çok eski yazını?

hiç blmiyorum ama pek hoşuma gitti. istemişsin ve olmuş.

sevgiler