Çarşamba, Ağustos 18, 2010

Adada denize girme sorunsalı

Bizim adada diğer adalar gibi denize girebilmek sorun, zira plaj/beach yapılmamış tek bir sahil yok, ada halkının tamamı klübe gitmekte, günü birlikcilerde paraları bayılıp bu plajlara girmekte.

Oysa benim yazlıkta anladığım bikinimi giyip arsız arsız salınarak en yakındaki su birikintisine çuplamaktır. Sevgiliye sorup duruyorum neden diye..."Kınalı hariç tüm adalar böyle" diyor başka da birşey demiyor...ha bu arada plajların tamamı ruhsatsız/izinsizmiş, ne demekse..hem ruhsatı yok hem vergi ödüyor..enteresan bir memleketiz vesselam.

Dİyeceğim şu ki, bir sivil hareket olmalı denizimizi istiyoruz diye..hoş cumhuriyetlerini koruyamayan bir millet denizine sahip çıkabilir mi?

Akşam lakırtıları işte..



Ada evinin balkonu..her ne olursa olsun bize soluk aldırdığı, şu kavurucu sıcaklarda pöfürdediği için bayılıyorum ada evine.

Bu arada bilgi olması acısından, biz genelde Halkinin havuzuna gidiyoruz, hem hiçkimse olmuyor hemde çastık müzik çalmıyorlar..arada adaya geliyorsanız şddetle tavsiye ederim..denize girmek istersekte arada birde klübe gidiyoruz..