Cuma, Temmuz 24, 2009

Ada Halleri...

Adadan bir tane nalbur var...sevgili alışverişte..ben aylaklıkta...
Bazen balkon o kadar serin oluyor ki...çok şanslıyız...





Seneye seferden kaldırılacak şanlı Paşabahçe vapuru...

Rakı balık...ben daha çok rakı ve yeşillik tarafındayım olayın..

Yorumsuz..

Ada günleri böyle geçip gidiyor işte.

PS-Fotoğraflar için ailenin sanatçısı Alac'a bin teşekkür.

52 yorum:

SİYAH ULAN! dedi ki...

at gözlüğü & türban metaforu çok sanatsal olmuş gerçekten..

Tanya's dedi ki...

Siyah Ulan,

Bizimde beğendiğimiz bir fotoğraf oldu o..

SİYAH ULAN! dedi ki...

Kesinlikle.. O kadar düşünsem türbanın at gözlüğünden farksız olduğu aklıma gelmezdi, tekrar tebrik ederim bu müthiş saptama için

Tanya's dedi ki...

Siyah Ulan,

İletiyorum bizim küçük sanatçıya tebrikleri.

allımorlu dedi ki...

yorumsuz olarak yorumlanacak bir kare göremedim, şahsen.sıradan yurdum insanları...herkes gibi.

SİYAH ULAN! dedi ki...

İletin tabi ki, ama sıkı sıkı da tembihleyin o diğer mahallenin at gözlüklü ucubelerine çok yaklaşmasın mazallah zarar falan verebilirler sadece uzaktan fotoğraflarını çeksin

sevgiler..

Tanya's dedi ki...

Allımorlu,

Yorumlamadım dikkat edersen..hoş bir kareydi..

Tanya's dedi ki...

Siyah Ulan,

Yaklaşmasında bir zarar olduğunu da düşünmüyorum..ama yakınlarımızda birileri yok..

defneyleyasamak dedi ki...

Pasabahce yada baris manco vapuruna o kadar gozum alisik ki yenilerini gordukce buruluyorum

Tanya's dedi ki...

Tuğbacım,

Dün Büyükadada yeni vapurlardan gördük..burulduk bizde..paşabahçe geldi mi adaya bir şenlik..bir çocuk hali geliyor üstümüze..ben iskele atılmadan atlamayı seviyordum..

mermaid dedi ki...

saçlarının en super hali bence bu ilk fotoğraftaki hali:) ve ada keyfiniz şahane, hep artsın, bol rüzgarlarda keyif yapın bir ömür...

Sevgi Tuncer Dalgıç dedi ki...

Ne o? Yoksa nişantaşını,bağdat caddesini arşınlayamadıkları gibi adalara girmeleri de mi sizi rahatsız etti? Nerede sizin çok savunduğunuz özgürlük..."Atla başörtülü bayanların aynı karede olduğu bir fotoğrafı beğenmek" asıl bu bence yorumsuz olan...

Sedeliko dedi ki...

Ada halleri:))))
oh ne rahat haller de diyebilir miyiz sayın tanya haannuuuuum!
ayrıca ada ada olalı senin gibi bi alaçatı kaçkını adalı görmedi kanısındayım:))

allımorlu dedi ki...

yorumsuz yazmak, bir yorumdur...

yorumsuzlıktan kastınızı arkadaşlarınız sizin ifade etmek istediğiniz anlamda ifade etmişler.
bkm mutfağa yazılsanıza,bu kadar esprili yanlarınzı köreltmeyin yazııık olur:)))

Adsız dedi ki...

harika bir kare diyebilirim çok anlamlı olmuş tebrikler :))

ben adaları hiç görmedim.fotoğrafları gördükçe gidesim geliyor

okiokix dedi ki...

gayet anlamlı bendende tebrikler... ada halleri süper gelicem birgün rastlaşırız belki...

Bellek Kutusu dedi ki...

Şu bilekteki nasıl muhteşem birşeydir. Miyop gözlerimle şak diye gördüm ve bayıldım :D

zeya dedi ki...

bir de ayakkabıcısı var adanın :) her gelişte bir ziyaret ediyorum ben :):):)

Tanya's dedi ki...

Denizkızım,

Benim de en sevdiğim saçım bu..ama bu hale gelebilmek için neler cekiyorum biliyorsun hehehe.

Ada çok güzel..çok keyifli..hadi diyorum o zaman..

Tanya's dedi ki...

Sevgituncer,

Kızgın gördüm sizi..oysa ben kızmıyorum hiç..

Özgürlük işte burda..siz istediğinizi yazabiliyorsunuz hakkımda..bense sadece yorumsuz bir kare yayınlıyorum...daha ne olsun..demokrasi bu işte...beğenirsiniz veya beğenmezsiniz..

Tanya's dedi ki...

Sedcim,

AMan bir rahat haller..bir vurdumduymazlık..bayılıyorum adaya...aaa kaçkın falan ayıp oluyor ama..

Hadi gelsene haftasonu...

Tanya's dedi ki...

Allımorlu,

Ne dediğini anlamadım..arkadaşlarınız falan..ne de o mutfak dediğin şeyi biliyorum..ama bu kadar keyifliyse sen git dilersen mutfağa...ben halimden memnunum..

Tanya's dedi ki...

Jove,

Kare çok beğenilmedi ama hahahyt.

İstanbulda yaşayınca adaya gitmek gelmiyor insanın aklına..benim de sık gittiğim yerler değildi...ta ki taşınıncaya kadar..o zaman sana da bir hadi..tembellik yok diyeyim..

Tanya's dedi ki...

Okiokix,

Hah bir beğenen daha olması hoş..Aaa hadisene o zaman..kesin rastlaşırız..

Tanya's dedi ki...

Kutucum,

Sana hemen alına..kuzene verile o zaman..kadıkoyde reks sinemasından aşağı in..in in in..yol sola doğru kıvrılırken sağda KÖSTEBEK var..ahanda ordan aldım...asıl orda tipitip kokuları var ömre bedel..

Tanya's dedi ki...

Zeyacım,

Ahahahyt..var ya var..her sabah ve akşam önünden geçiyorum ama daha ziyaret etmeye cesaret edemedim..ama sen dedin ya sabaha ordayım..

Öpüyorum..

allımorlu dedi ki...

yorumsuz yazarak yorumunuzu dile getirmişsiniz.korkmayın canım resimdekiler sizi ham yapmaz:)))))

Tanya's dedi ki...

Kutucum,

Error error...eskiden köstebekti mağazanın adı şimdi gargamel oldu..amanın köstebeğe gitme tipiptip kokusu deli melekli bileklik diye..bileklii zaten ben alacağım...sen alma..stop..

Ersin dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
keLemek dedi ki...

yok yok
gidiyim geliyim adaya göç şart oldu.
aa ama ocakta ada nasıl olur ki ?

Alara dedi ki...

Fotograflarin sahibi olarak Tanya'ya çoook tesekkür ederim ve daha güzel yorumsuz fotograflar çekeyimde keyfimiz yerine gelsin cicisss:)))möhmöhmöhmö....yasasin kötülükk...ayrica onlar benden çook güzel bi sekilde tirsiyoo mehmehmehmehhhhh;^)

Stil Direktoru dedi ki...

Benim en çok özlediğim vapur ve sigara keyfi şeker, onu da miç ettiler :) Bırakmak farz oldu, gelince Didoya selam.

Sessizce dedi ki...

İnsanların giydikleri yada giymedikleri kıyafetler yüzünden yargılanmasını, eleştirilmesini, yorumsuz yapılan yorumları kınıyorum.

Unknown dedi ki...

keske at gozluklerınızı cıkarıp bıraz o ınsanları tanımaya calıssaydınız......uzun suredır okuyrum blogunuzu cok farklı yasantılarımız olmasına ragmen zevkle okuyordum .hele kı sayın esınızın blogunu buyuk bır dıkkatle okuyorum basım kapalı ama tespıtlerının cogunda oyle haklı buluyorum kı !ama su ftograf yazıkkk.....bu sıze hıc yakısmadı ...sız de kabul edın artık sızden baska goruste ınsanlar da var onların da gezmeye tozmaya ada havası almaya hakkı var bıraz tanımayı denesenız sız de at gozluklerınızı cıkartsanız goreceksınız kı o ınsanlar da bu ulkenın degerlerıne sahıp cıkıyor Atatürk ü sevıyor onların da basortulerının altındakı beyınlerı calısıyor ve uretıyorlar ...gozluksuz gunler dılerım lutfen bırazdaha hosgoru bıraz daha insanlara saygı

Ersin dedi ki...

Bakınız mesela bir ülkede insanları giyim kuşamları ile yargılamayınız diyen bir başbakan, rock'çı müzik konserine giden bir kısım gençliğimizin " ahlaki erozyona" uğradığını söylemediği, "başıboş" kızları ya davuılcuya ya zurnacıya gittiğini söylemediği, günler geldiğinde o zaman kimse kimsenin hiç bir şeyine laf söylemeyecek.
Artık mağdur edebiyatı yapmayalım, daha dün Ümraniye'de, normal kıyafetler içindeki sevgilinin nasıl başkalaştığını gördük.
Söz kimsenin başındaki örtüye değil, bu örtüyü siuasetin ve ticaretin parçası yapanlara...

Unknown dedi ki...

keske tayyıp erdogan yeralsaydı ozaman o fotografın ıcınde ...tanımadıgınız kızlar degıl...sıyasetcıler hakkında ne desenız haklısınız ama yapmayın lutfen...bahsettıklerımız normal yurdum ınsanları en azından ben oyleyım ve ıkıncı sınıf ınsan muamelesı gormekten cok sıkıldım ...ozellıkle üniverste mezunu işi tasarımcılık olan bır bayan olarak...aynı tavır degıl mı simdi bu onlar nekadar acımasızsa sız de oylesınız ...gercekten anlamıyorum aklım alımıyor bukadar ocü gorulecek bukadar bırbırınden uzak durulacak ne var anlamıyorum ben...ben üniverste 3. sınıfta basını kapatmıs bı ınsanım daha oncesınde sızın modern tabır ettıgınız goruntuye sahıptım ama sadece basımı kapattım dın hayatımda daha etken rol oynamaya basladı ama ben hala kendımı moder goruyorum cag dısı degılım yobaz degılım ocu degılım anlamıyorum dıs gorunusum degıstı ıbadet etme vakıtlerım degıstı ama arkadaslarım degısmedı kımseyı hor da gormedım gozumde yuceltmedım de oncu buncu olmadım ama ben de bırılerıne tabiymısım gıbı gosterılıyorum ve ben bundan ınanılmaz rahatsızlık duyuyorum

Ersin dedi ki...

Fatma hanım bu konuda hepimizin haklı tarafları var, korkmadan çekinmeden sözlerimizi söyleyebilirsek ( hala o demokratik ortam devam ederse) konuşacak, anlaşacak ve daha ayrımsız bir topluma dönüşeceğiz.

allımorlu dedi ki...

demokraside kişiler, olayları,konuları
monolog yapmadan saygılı bir uslupla eleştirir.hakarete varan uslupla yazılanlar ve yorumsuz olarak nitelendirilip resmi dillendirmek, demokrasi ve saygıdan uzak bir yaklaşım sergilendiğini ortaya koymaktadır.eğitim şart diye boşuna denmiyor?eğitim,hayata başka bakış açılarına saygılı bir uslupla eleştirebilme yetisini kazandırır-diye biliyorum.bu tür yaklaşımları kınamıyorum.nedeni ise yapılan şey o kadar çirkin ki,kınamak bile gerektirmiyor.

mermaid dedi ki...

burası bi blog, köşe yazısı falan değil. kişisel günlük ve sahibi de bizimle paylaşma ciciliğinde bulunmuş, istediği fotoğrafı koyar. istediği yorumu da ekler altına. eleştirme gibi bir hak olduğunu sanmıyorum. blog sahibi kibar kibar ciddiye alıp yanıtladıkça, yorumlar kabalaşıyor. ayrıca bu tür eleştiriler "at gözlüğü" yaklaşımının da haklılığını ispatlıyor. eleştiri neyse bi derece ama ardı ardına gelen yanıtlar gerçekten görüntü kirliliği. fotoğraftaki kişilerin yüzleri dahi belli değil, kimseyi rencide edecek bir yaklaşım yok, "bunları burda istemiyoruz" gibi bir cümle kurulmamış, ayrıca yazan kişi bunu da söyleyebilir, bu kimi ilgilendirir? tek tek herkese dert anlatmak zorunda mı? kendi görüşlerini dayatmaya çalışmanın adı ne zaman eleştirmek oldu? fotoğrafların sahibi genç kıza da, -ki yaşıtları daha iki cümleyi bir araya getiremiyor- düşüncesini görüntü diliyle anlatmayı seçtiği ve başardığı için tebrikler.

tubik dedi ki...

@mermaid;

tam elim klavyeye gidiyordu ki benim yazacaklarımı senin yazdığını gördüm :)

@allımorlu

Şayet siz bu bloga böyle bir yorum bırakabiliyorsanız ve blog sahibi de kendi sayfasında sizin eleştirinize yer veriyorsa, bu bir monolog olmaz aksine size de cevap hakkı tanınmıştır ve demokratik bir yaklaşım sergilenmiştir.

Eleştirdiniz, yayınlandı, daha ne istiyorsunuz, özür mü? Kusura bakmayın ama "bence" boşa beklersiniz...

tubik dedi ki...

Tanyakuş,

Bu arada Alaç'ı benim yerime öp, atlar şahane...

allımorlu dedi ki...

sanada cevap hakkı verildi sözünden kastınız nedir?maksadını aşan yorumlardan sakının.eleştirmek,saygısızlık yapmak değildir.hatırlatırım...
ayrıca,insanların özgür iradesiyle tercih ettikleri yaşamlara saygı duymak zorundalığının, farkında olunmadığına, yoruyorum.komedi dükkanı tarzınıza, hayran kaldım:)))))çalın oynayın...devam.

Alara dedi ki...

Tanyaa!!...

Tanya's dedi ki...

Kelebek,

Ocakta ada muhteşem olur...biz henüz evimiz yokken gelirdik hafasonları adaya..ve inan yazlardan daha güzel oluyor..sessiz sakin..yaza hazırlanıyor.

Heyecan..hadi o zaman..

Tanya's dedi ki...

Alacım,

Çek elbette..biliyorsun ailede herkes bağımsız olmanı istiyor..çek ki bizde keyiflenelim..küçük kızımız ne şahane işler yapıyor.

Ben kimsenin bir diğerinden korktuğunu zannetmiyorum hem..hepimiz güzelce yaşayıp gidiyoruz gibime geliyor..

Öptüm..

Tanya's dedi ki...

Eda,

Sadece vapurda değil her yerde..ben günde 4 veya 5 cigarillo içiyorum..onu da bırakmayacağım...sırf yasak yüzünden..anarşistim ya hehehe.

Dido tamamdır.

Tanya's dedi ki...

Sessizce,

Kınayacak bir durum da yok zaten...ben yorum dahi yapmadım ama yorumlar enteresan oldu..

Tanya's dedi ki...

Fatma,

Fotoğrafa istediğimiz insanları oturtabilseydik keşke..

Ben dinini yaşayan herkese saygı duyuyorum..kimseyi de eleştirmiyorum..

Keşke herkes senin gibi kendini anlatabilecek özgürlüğe sahip olsa..ama onun yerine düşmanca tavırlar görüyorum hep...

Keşke herkes senin gibi olabilse..keşke...

Tanya's dedi ki...

Sevgili,

Sana katılıyorum..demokrasi devam ettiği sürece ben hep konuşacağım.. kimseye yandaş olmadan..düşündüğüm gibi..

Çoook.

Tanya's dedi ki...

Denizkızım,

Seni seviyorum..biliyorsun..sen olduğun..açık yüreklilikle anlattığın için.

İyiki senin gibiler de var ve ben o yüzden at gözlükleri ile bakmıyorum etrafa..hiçte bakmadım..

Sevgiler sana en kocamanından...

Tanya's dedi ki...

Tubik,

Atlardan çok var burda gelsenize..

COk sıcak bir hafta sonuymuş bu haftasonu..biz havuzdan çıkmadık.

Yorumlara yorumun için ayrıca teekkürler..ben elimden geldiğince demokratik davranıyorum ama anlayana elbette..

Öpüyorum.

Tanya's dedi ki...

Alaaaaac!!!

Sen devam!